Neler Yeni

PC KIRILMAK ÜZERE GALİBA

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
aziz gun
Beyler öncelikle iyi günler bugün sizlere beni deli eden bazı sorunları anlatıp yardımınızı istiyeceğim ben pc aldım pcyi aldıktan sonra hiçbir sıkıntı yoktu sonra yavaşça mavi ekran ve pc nin aniden donması gibi sorunlar vardı bende korkuyordum ilk başlarda mavi ekran değilde oyunlarda ani donmalar sadece reset ile düzelen sorunlar sonrasında ise mavi ekran sıkıntıları başladı sürücüleri güncelledim sıkıntı hala devam ediyor anlamadım bende ekran kartını stres testine koydum yok bişey ssd ile hdd yi de hdtune den uzun teste soktum ikisindende bir şey çıkmadı ram testine koydum ondada bir memtest testine koydum gittim geldiğimde monitör no signal diyordu bende windowsun kendi ram testini yaptım hiç bir şey çıkmadı fakaat işlemci stres testine koydum ve pc aniden dondu şimdi iki şüphem var biri acaba işlemci iyi soğutmuyormu ama oyun oynarken ki testler normal diğer şüphem ise power sup 350 w ama ssd hdd var kasada 3 tane önde 1 tane arkada çalışan ışıklı fan var işlemcinin üzerinde ışıklı fan var diyorumki acaba power yetmiyormu olabilirmi ?

Yadımlarınızı bekliyorum...

sistem özellikleri:

rx 550

i5 3470

16 gb ddr3 ram

350 w power supply

1 tb hdd

124 gb ssd

Musa Dinç

80+ Bronze
Beyler öncelikle iyi günler bugün sizlere beni deli eden bazı sorunları anlatıp yardımınızı istiyeceğim ben pc aldım pcyi aldıktan sonra hiçbir sıkıntı yoktu sonra yavaşça mavi ekran ve pc nin aniden donması gibi sorunlar vardı bende korkuyordum ilk başlarda mavi ekran değilde oyunlarda ani donmalar sadece reset ile düzelen sorunlar sonrasında ise mavi ekran sıkıntıları başladı sürücüleri güncelledim sıkıntı hala devam ediyor anlamadım bende ekran kartını stres testine koydum yok bişey ssd ile hdd yi de hdtune den uzun teste soktum ikisindende bir şey çıkmadı ram testine koydum ondada bir memtest testine koydum gittim geldiğimde monitör no signal diyordu bende windowsun kendi ram testini yaptım hiç bir şey çıkmadı fakaat işlemci stres testine koydum ve pc aniden dondu şimdi iki şüphem var biri acaba işlemci iyi soğutmuyormu ama oyun oynarken ki testler normal diğer şüphem ise power sup 350 w ama ssd hdd var kasada 3 tane önde 1 tane arkada çalışan ışıklı fan var işlemcinin üzerinde ışıklı fan var diyorumki acaba power yetmiyormu olabilirmi ?

sistem özellikleri:

rx 550

i5 3470

16 gb ddr3 ram

350 w power supply

1 tb hdd

124 gb ssd
Psu yetmiyor olma ihtimali yüksek başka psu ile deneme şansın varmı? Eğer yoksa bilgisayarı aç bekle 10-15 dk eğer bir sorun yoksa psudandır yük altında yeterli olmuyor demek ayrıca şimdi dediğim işlemleri yap. Ramlari çıkar silgi ile uçlarını sil / termal macun değiştirmeyi dene / hd sentiel yükle ve ssd değerlerini at.

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin
işlemci oyunlarda maks kaç derece görüyor ??

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok

sistem özellikleri:

rx 550

i5 3470

16 gb ddr3 ram

350 w power supply

1 tb hdd

124 gb ssd
Büyük ihtimalle sıkıntı işlemci kaynaklı. Benim de bu sorunum vardı, mavi ekran ve donmalar yaşıyordum. Meğer işlemci arızalıymış, garantiye gönderip değiştirttim işlemciyi. Ancak bana PSU'nuz da yetersiz gibi geldi. Pek anlamam bu güç, PSU işlerinden ama yine de 350W'un bu sisteme yetmesi (yük altında, oyun oynarken) pek olası değil gibi geldi. Bilen biri varsa aydınlatsın bizi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
aziz gun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Büyük ihtimalle sıkıntı işlemci kaynaklı. Benim de bu sorunum vardı, mavi ekran ve donmalar yaşıyordum. Meğer işlemci arızalıymış, garantiye gönderip değiştirttim işlemciyi. Ancak bana PSU'nuz da yetersiz gibi geldi. Pek anlamam bu güç, PSU işlerinden ama yine de 350W'un bu sisteme yetmesi (yük altında, oyun oynarken) pek olası değil gibi geldi. Bilen biri varsa aydınlatsın bizi.
işlemci stres testi yaparken yeni 68 leri gördüğünde pc dondu

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
işlemci stres testi yaparken yeni 68 leri gördüğünde pc dondu
İşin teknik kısmını bilmiyorum, ben de foruma konu açıp minidump dosyalarımı paylaşmıştım ve bana sorunun işlemcide olduğunu söylemişlerdi. Garantiye gönderdim, geri geldiğinde de garanti kağıdında "İşlemci arızası, yeni işlemci takıldı." yazıyordu.

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
Yeni psu ve işlemci tercih edin.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
PSU ne kadar kötü olursa olsun o sisteme yeterli olacaktır ancak PSU'nun bileşenleri bozulmuş olabilir. İşlemci kolay bozulan bir parça değil. Temiz kurulum yapıp PSU'yu değiştirmenizi öneririm.
VX Plus 400W tercih edebilirsiniz.

Unfablle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Sadık Karakuş
aynısı bende de olmuştu psu işlemci anakart değiştirdim ben düzeldi

Top Bottom