Neler Yeni

Mavi Ekran Sürekli mavi ekran PC resetlenmesi oyun çökmeleri sorunları yaşıyorum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
Hocam ramleri garantiye gönderdim arızalı tespit edildi tavsiye ettiğiniz ramleri sipariş gecicem inşallah sorun hallolur PC ye 3. Ram alışım olcak

Hocam ramleri garantiye gönderdim arızalı tespit edildi tavsiye ettiğiniz ramleri sipariş gecicem inşallah sorun hallolur PC ye 3. Ram alışım olcak
Al bakalım bunları kupon kısmına kupon250 yaz. Sonra aşağıdan 250 TL yazan kuponu seç. Fiyat 4349 TL olacak.

Ali ARI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali ARI
Al bakalım bunları kupon kısmına kupon250 yaz. Sonra aşağıdan 250 TL yazan kuponu seç. Fiyat 4349 TL olacak.
Hocam ilettiğiniz ürünü bulamiyorum da stok yok diyor başka hangi ram önerirsiniz hemen sipariş geçeyim

Ali ARI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali ARI

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin

Ali ARI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali ARI
Bunun EXPO desteği yok sanırım. DOCP'yi açıp gene 6400 MHz de kullanırsın. Bu RAM'lerin DDR4 olanını kullanıyorum. DDR5'te de üzeceğini düşünmüyorum.
Hocam selamlar ramlarim geldi bugün 6 gibi taktım pc ye mavi ekran yemedim ama bi kasma var sanki takılmaya başladı baya sizce nedendir ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
Hocam selamlar ramlarim geldi bugün 6 gibi taktım pc ye mavi ekran yemedim ama bi kasma var sanki takılmaya başladı baya sizce nedendir ?
BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çıkar mısın? Ondan sonra tekrardan BIOS'a girip DOCP'yi aç bakalım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
onu nasıl yapcam hocam

bios ayarlarını nasıl sıfırlıycam hocam
BIOS'a gir. Girdikten sonra F7 tuşuna basıp Advanced Mode geç. Geçtikten sonra en üst sağ tarafta Exit sekmesi göreceksin. Ona bas. Bastıktan sonra Load Default Settings yazana bas. Ondan sonra Save and Reboot ya da Save and Exit diye seçenek olacak. Ona da basıp kaydedip çık. DOCP'yi açmadan sistem bir açılsın. Tekrardan kasmaların olup olmayacağına bak başta. Eğer hiçbir sorun olmazsa BIOS'a tekrardan girip DOCP'yi Profile 1 olarak aktif et.

Ali ARI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali ARI
BIOS'a gir. Girdikten sonra F7 tuşuna basıp Advanced Mode geç. Geçtikten sonra en üst sağ tarafta Exit sekmesi göreceksin. Ona bas. Bastıktan sonra Load Default Settings yazana bas. Ondan sonra Save and Reboot ya da Save and Exit diye seçenek olacak. Ona da basıp kaydedip çık. DOCP'yi açmadan sistem bir açılsın. Tekrardan kasmaların olup olmayacağına bak başta. Eğer hiçbir sorun olmazsa BIOS'a tekrardan girip DOCP'yi Profile 1 olarak aktif et.
biosu sıfırladım şimdi biraz böyle kullancam bakcam birde benim pc baya geç açılıyo m2 olmasına rağmen bunun da bir ayarı vardı yanlış hatırlamıyorsam biraz bu şekilde kullancam sonra o ayarı yapcam gene sorun çıkmazsa ram mhz sini yükseltcem bakalım gene buraya bilgi geçerim son durumu

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
biosu sıfırladım şimdi biraz böyle kullancam bakcam birde benim pc baya geç açılıyo m2 olmasına rağmen bunun da bir ayarı vardı yanlış hatırlamıyorsam biraz bu şekilde kullancam sonra o ayarı yapcam gene sorun çıkmazsa ram mhz sini yükseltcem bakalım gene buraya bilgi geçerim son durumu
BIOS'tan Memory Context Restore ayarını açacaksın. Ondan sonra sistem normal hızında açılmaya başlayacak.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
ona nerden giripte yapıyoduk biliyor musunuz birde şimdi yapsam kasmasına falan etki eder mi sorun yaratır mı
Forumda bir arkadaşa o ayarı açtırdıktan sonra sistemde oluşan anlık kasma takılma vb. bir sorunu vardı. Onu çözmüştü. BIOS'ta Advanced Mode aktif iken Ai Tweaker sekmesinin içinde olması gerek. Yarım saat sisteme bak bakalım. Eğer bir sorun olmazsa DOCP ile birlikte aç ikisini de.

Ali ARI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali ARI
bu
Forumda bir arkadaşa o ayarı açtırdıktan sonra sistemde oluşan anlık kasma takılma vb. bir sorunu vardı. Onu çözmüştü. BIOS'ta Advanced Mode aktif iken Ai Tweaker sekmesinin içinde olması gerek. Yarım saat sisteme bak bakalım. Eğer bir sorun olmazsa DOCP ile birlikte aç ikisini de.
o zman bu gece kalsın yarın işten gelince bakayım 1-2 saat deneyip öyle açayım şimdi yatmam lazım yoksa sabah sıkıntı :D yarın durumu haber ederim burdan