Neler Yeni

PC'de takılma sorunu

Hasan_Enes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Hasan Enes
İlgilendiği Kategoriler
.
Instagram
.
Steam
.
Facebook
.
Discord
.
Reddit
.
PC'de takılma sorunum var arkadaşlar işletim sistemim Windows 7 Ultimate.

mehmet..

80+
HDD'ne Bad sector taraması yap.

Ramlerini memtest86 ile test et.

Sıcaklık değerleri nedir bu arada?

Sistem özelliklerini yazar mısın? Neden Windows 7 kullanıyorsun?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Sen zahmet etme biz neden takılma olduğunu tahmin etmeye çalışalım. Tabii bulacağımız çözümler veya sorun tespiti konusunda kahin olmamız gerek.
Sistem özellikleriniz nedir?
Ne zaman takılıyor (PC boştayken mi, oyunda mı)
Aygıt yöneticisini kontrol ettiniz mi? (Ünlem işaretli aygıt var mı?)
Yazılımlarınız güncel mi? (Windows güncelleyemeyebilirsiniz, o yüzden Windows 8.1 önerebilirim tabii sistemi bilsek ona göre Win 10 da diyebiliriz)
Sürücüler güncel mi? Ekran kartı, anakart chipset vs.
HDD veya SSD mi kullanıyorsunuz? Test yaptınız mı? HD tune ile Scan Error taraması ve CristalDiskMark ile de hız testi yapın.

Hasan_Enes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Hasan Enes
İlgilendiği Kategoriler
.
Instagram
.
Steam
.
Facebook
.
Discord
.
Reddit
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemim İ7 870 RX 570 4 GB CRUCİAL BX 500 120 GB ASUS P7P55LX WD 500 GB HARDDİSK ÜNLEM İŞARETİ YOK HERZAMAN VAR OYUNDA NORMALDE TÜM DRIVERLAR GÜNCEL

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Windows 8.1 yükleyip güncel kalmasını sağlayın bu sistem ile Win 10 fazla gelir. Eğer RAM artırabilirseniz Win 10 daha iyi olur.
Windows'unuz güncel değil.
Aygıt yöneticisinde ünlem işaretli aygıt bulunmaması güzel.
Ne zaman takılıyor bilgisayar? Oyun sırasında mı, yoksa boştayken bile mi takılıyor?
SSD'ye sağlık ve hız testini yapınız. Windows SSD''ye yüklü değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@agmetc Hiç bir veri vermeden bilgisayar takılıyor diyor arkadaşımız, sen nasıl yardımcı olmamız lazım biliyor musun? Neye gülüyorsun çok merak ettim. Biliyorsan söyle çözümleri de biz de bilelim! Öyle gülerek çözüm sunamazsın.

Son düzenleme:

Hasan_Enes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Hasan Enes
İlgilendiği Kategoriler
.
Instagram
.
Steam
.
Facebook
.
Discord
.
Reddit
.
Windows 8.1 yükleyip güncel kalmasını sağlayın bu sistem ile Win 10 fazla gelir. Eğer RAM artırabilirseniz Win 10 daha iyi olur.
Windows'unuz güncel değil.
Aygıt yöneticisinde ünlem işaretli aygıt bulunmaması güzel.
Ne zaman takılıyor bilgisayar? Oyun sırasında mı, yoksa boştayken bile mi takılıyor?
SSD'ye sağlık ve hız testini yapınız. Windows SSD''ye yüklü değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@agmetc Hiç bir veri vermeden bilgisayar takılıyor diyor arkadaşımız, sen nasıl yardımcı olmamız lazım biliyor musun? Neye gülüyorsun çok merak ettim. Biliyorsan söyle çözümleri de biz de bilelim! Öyle gülerek çözüm sunamazsın.
Rx 570 Kullanıyorum Bildiğim adarıyla 8.1 E Desteği Yok Ssd Hızım Sata 2 İçin Normal Ve Bad Sector'u Yok Sizce 8.1 E Geçeyimmi Varsa Linkini Atarmısınız ?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Buradan indirip, Flash belleğe yükleyin inen dosyayı. Sonra o flash ile Win 8.1'e format atabilirsiniz. Temiz kurulum tavsiye ederim yani SSD'yi biçimlendirerek ilerleyin format sırasında. Kurulum sonrasında bütün güncellemeleri yüklemenizi tavsiye ederim.
Sonra tekrar ekran kartı sürücüsü, anakart chipset sürücüsü yükleyin. Format sırasında silinmiş olacaktır, tekrar yüklemelisiniz.
Takılma sorunu yine çözülmez ise anakart ve işlemciyi yükseltmelisiniz.
Ekran kartının Win 8.1'e desteği yok diye bir şey söz konusu değildir. Sadece satıldığı sırada Win 8.1 henüz piyasaya çıkmadığı için kutusuna yazılmamıştır, yani ekran kartın destekliyor. Hatta Win 10 bile yükleyebilirsin ama işlemcin ve RAM'in yetersiz kalacak ve Win10 yüklememelisiniz, o yüzden Win 8.1 önerdim.

SATA 2 malesef SSD hızını kısıtlar, maksimum alabileceğiniz hız 300 MB/s olacaktır ama bu da yeterlidir. Bunun için bir çözümüm yok, anakart ve işlemci değiştirmeniz halinde SATA 3 portları olan bir anakart alırsanız o zaman SSD hızlanır ve maksimum 600 MB/s hız alma imkanınız olur.

Hasan_Enes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Hasan Enes
İlgilendiği Kategoriler
.
Instagram
.
Steam
.
Facebook
.
Discord
.
Reddit
.
Buradan indirip, Flash belleğe yükleyin inen dosyayı. Sonra o flash ile Win 8.1'e format atabilirsiniz. Temiz kurulum tavsiye ederim yani SSD'yi biçimlendirerek ilerleyin format sırasında. Kurulum sonrasında bütün güncellemeleri yüklemenizi tavsiye ederim.
Sonra tekrar ekran kartı sürücüsü, anakart chipset sürücüsü yükleyin. Format sırasında silinmiş olacaktır, tekrar yüklemelisiniz.
Ekran kartının Win 8.1'e desteği yok diye bir şey söz konusu değildir. Sadece satıldığı sırada Win 8.1 henüz piyasaya çıkmadığı için kutusuna yazılmamıştır, yani ekran kartın destekliyor. Hatta Win 10 bile yükleyebilirsin ama işlemcin ve RAM'in yetersiz kalacak ve Win10 yüklememelisiniz, o yüzden Win 8.1 önerdim.

SATA 2 malesef SSD hızını kısıtlar, maksimum alabileceğiniz hız 300 MB/s olacaktır ama bu da yeterlidir. Bunun için bir çözümüm yok, anakart ve işlemci değiştirmeniz halinde SATA 3 portları olan bir anakart alırsanız o zaman SSD hızlanır ve maksimum 600 MB/s hız alma imkanınız olur.
Bilgilendirmeniz İçin Teşekkür Ederim Herşeyi Kurayım Deneyimlerimi Paylaşacağım

Hasan_Enes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Hasan Enes
İlgilendiği Kategoriler
.
Instagram
.
Steam
.
Facebook
.
Discord
.
Reddit
.

Suanda Windows 8 İçin Drıver Bulamadım Ne Yapacağım

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Suanda Windows 8 İçin Drıver Bulamadım Ne Yapacağım
Hangi sürücüyü bulamadınız? Ekran kartı ve anakart chipseti olması lazım kendi sitesinden bulursun anakartın. Tam modelini yazarsanız ben de yardımcı olabilirim link vererek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,431
Üyeler
167,841
Son üye
EnesG13
Top Bottom