Neler Yeni

Mavi Ekran Pcyi uzun süre kapalı yada açık tutmak zararlımı

ustam06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ustam
Ben biraz dengesiz kullanıyom pcyi ya 1 ay hiç açmıyorum ya 2 ay kalkmıyorum bi zararı varmı yada sorun oluştururmu uzun süre kapalı kalması açık kalması

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Melih Baygör
uzun süre kullanmayacaksan kasa mutlaka prize bağlı olsun, bunun haricinde sıkıntı olmaz

ustam06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ustam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
uzun süre kullanmayacaksan kasa mutlaka prize bağlı olsun, bunun haricinde sıkıntı olmaz
Tam aksine pcyi kapattıktan sonra birde psudan kapatıyorum kesinti falan olur yüksek voltaj gelir falan diye reis sen neden öyle dedinki ne gibi zararı olur psudanda kapatsam

Nicodoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Mustafa
Tam aksine pcyi kapattıktan sonra birde psudan kapatıyorum kesinti falan olur yüksek voltaj gelir falan diye reis sen neden öyle dedinki ne gibi zararı olur psudanda kapatsam
2007de yaşamıyoruz hocam onun korumaları var :D

ustam06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ustam
2007de yaşamıyoruz hocam onun korumaları var :D
Olsun be reis ben yinede garantiye alıyorum peki sorun olurmu en son 1 hafta önce kapattım sistemi sonra psudan şartelide indirdim tamamen elektriği kestim zararı varmıdır

zalfo430

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Arda Yılmaz
1 hafta pc açık mı kalıyor

Sypreus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Mehmet Emre
Ben de öyle yapıyorum çünkü herhangi bir durumda fazla voltaj gelirse sisteme zarar verebilir. PSU içindeki sigortalara körü körüne güvenemiyorum.

ustam06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ustam
1 hafta pc açık mı kalıyor
Kapalı kalıyor yada 2 hafta
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de öyle yapıyorum çünkü herhangi bir durumda fazla voltaj gelirse sisteme zarar verebilir. PSU içindeki sigortalara körü körüne güvenemiyorum.
Ayn bende ama benim sorum 1 2 ay kapalı kalırsa zararı olurmu pcye leptop değil masaüstü bilgisayar (hem kapal7 hemde fişten çekik durumda ) zararı olurmu

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Melih Baygör
Anakart üzerinde bios pili vardır, sen bilgisayarı kapattığında bios içindeki veriler silinmesin diye anakarta güç beslemesi yapar. eğer gücü kesersen bu pil üzerinden besleme devam eder. uzun süre kullanılmayan bilgisayarda bu pil zayıflar. bir gün açtığında bilgisayar açılmaz çünkü boot silinmiştir. elektrik kesintileri için güç kaynağından gücü kesmek mantıklı olabilir ancak kablo bağlı olduğu için güç kaynağında sıkıntı var ise onun da bir etkisi olmaz. kabloyu ayırman lazım. bu şekilde uzun süreli durmasını yukarıda saydığım sebepten ötürü tavsiye etmem.

ustam06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ustam
Anakart üzerinde bios pili vardır, sen bilgisayarı kapattığında bios içindeki veriler silinmesin diye anakarta güç beslemesi yapar. eğer gücü kesersen bu pil üzerinden besleme devam eder. uzun süre kullanılmayan bilgisayarda bu pil zayıflar. bir gün açtığında bilgisayar açılmaz çünkü boot silinmiştir. elektrik kesintileri için güç kaynağından gücü kesmek mantıklı olabilir ancak kablo bağlı olduğu için güç kaynağında sıkıntı var ise onun da bir etkisi olmaz. kabloyu ayırman lazım. bu şekilde uzun süreli durmasını yukarıda saydığım sebepten ötürü tavsiye etmem.
Ağzına sağlık reis çok güzel anlatmışşın ozm 1 hafta kapalı kalsa maximum fazlası dediğin gibi sıkıntı yaratabilir tmdır

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Melih Baygör
Ağzına sağlık reis çok güzel anlatmışşın ozm 1 hafta kapalı kalsa maximum fazlası dediğin gibi sıkıntı yaratabilir tmdır
Cr2032 pil kullanır, pilin durumuna göre şansına artık. uzun yıllar dayanıyor ama pil, sistem yeni ise problem olma ihtimali düşük diyebilirim.

goygoy.x

80+
Tecrübe ve bildiklerine kefil olduğum birisi bana şöyle söylemişti;
"Bilgisayarda işletim sistemi olduğu gibi telefonda da vardır. Telefonu nasıl hiç kapatmadan açık bırakıyorsak, bilgisayarı da bırakabiliriz. Çok bir etkisi olmaz."
Elçiye zeval olmaz :)

Top Bottom