Tam aksine pcyi kapattıktan sonra birde psudan kapatıyorum kesinti falan olur yüksek voltaj gelir falan diye reis sen neden öyle dedinki ne gibi zararı olur psudanda kapatsamuzun süre kullanmayacaksan kasa mutlaka prize bağlı olsun, bunun haricinde sıkıntı olmaz
2007de yaşamıyoruz hocam onun korumaları varTam aksine pcyi kapattıktan sonra birde psudan kapatıyorum kesinti falan olur yüksek voltaj gelir falan diye reis sen neden öyle dedinki ne gibi zararı olur psudanda kapatsam
Olsun be reis ben yinede garantiye alıyorum peki sorun olurmu en son 1 hafta önce kapattım sistemi sonra psudan şartelide indirdim tamamen elektriği kestim zararı varmıdır2007de yaşamıyoruz hocam onun korumaları var![]()
Ben de öyle yapıyorum çünkü herhangi bir durumda fazla voltaj gelirse sisteme zarar verebilir. PSU içindeki sigortalara körü körüne güvenemiyorum.Tam aksine pcyi kapattıktan sonra birde psudan kapatıyorum kesinti falan olur yüksek voltaj gelir falan diye reis sen neden öyle dedinki ne gibi zararı olur psudanda kapatsam
Kapalı kalıyor yada 2 hafta1 hafta pc açık mı kalıyor
Ayn bende ama benim sorum 1 2 ay kapalı kalırsa zararı olurmu pcye leptop değil masaüstü bilgisayar (hem kapal7 hemde fişten çekik durumda ) zararı olurmuBen de öyle yapıyorum çünkü herhangi bir durumda fazla voltaj gelirse sisteme zarar verebilir. PSU içindeki sigortalara körü körüne güvenemiyorum.
Tamda isim olduğu zaman açılmazdı Allah'ın belası kanser olurdum sahi neden böyle oluyordu bununla ilgili video var mı2007de yaşamıyoruz hocam onun korumaları var![]()
Ağzına sağlık reis çok güzel anlatmışşın ozm 1 hafta kapalı kalsa maximum fazlası dediğin gibi sıkıntı yaratabilir tmdırAnakart üzerinde bios pili vardır, sen bilgisayarı kapattığında bios içindeki veriler silinmesin diye anakarta güç beslemesi yapar. eğer gücü kesersen bu pil üzerinden besleme devam eder. uzun süre kullanılmayan bilgisayarda bu pil zayıflar. bir gün açtığında bilgisayar açılmaz çünkü boot silinmiştir. elektrik kesintileri için güç kaynağından gücü kesmek mantıklı olabilir ancak kablo bağlı olduğu için güç kaynağında sıkıntı var ise onun da bir etkisi olmaz. kabloyu ayırman lazım. bu şekilde uzun süreli durmasını yukarıda saydığım sebepten ötürü tavsiye etmem.
Cr2032 pil kullanır, pilin durumuna göre şansına artık. uzun yıllar dayanıyor ama pil, sistem yeni ise problem olma ihtimali düşük diyebilirim.Ağzına sağlık reis çok güzel anlatmışşın ozm 1 hafta kapalı kalsa maximum fazlası dediğin gibi sıkıntı yaratabilir tmdır