Neler Yeni

Performans Düşüren HDD Problemi

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
Arkadaşlar merhabalar. Ben kendime yakın zamanda bir sistem topladım. HDD hariç herşeyi sıfır aldım. Fakat şuan bazı oyunlarda %100 disk sorunu ile karşılaşıyorum. Bu %100 disk sorunu bilgisayarı ilk açtığımda da yaklaşık 5-10 dakika sürüyor. Normalde 70-80 fps alırken ani droplar oluyor ve 10 fps'lere düşüyor. Bu eski bilgisayarımda da oluyordu ve şimdikinde de oluyor. İşlemci kullanımım %60'ı geçmiyor ve işlemci, ekran kartı, hdd vs. sıcaklıkları gayet iyi. Şuan kullandığım mevcut sistemimde ryzen 3 3100 işlemci, rx570 ekran kartı, 8gb 3000mhz ram, a320m-pro anakart mevcut. Yani sorunun HDD ile veya bir hdd ayarı ile ilgili olduğundan eminim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
Arkadaşlar merhabalar. Ben kendime yakın zamanda bir sistem topladım. HDD hariç herşeyi sıfır aldım. Fakat şuan bazı oyunlarda %100 disk sorunu ile karşılaşıyorum. Bu %100 disk sorunu bilgisayarı ilk açtığımda da yaklaşık 5-10 dakika sürüyor. Normalde 70-80 fps alırken ani droplar oluyor ve 10 fps'lere düşüyor. Bu eski bilgisayarımda da oluyordu ve şimdikinde de oluyor. İşlemci kullanımım %60'ı geçmiyor ve işlemci, ekran kartı, HDD vs. sıcaklıkları gayet iyi. Şuan kullandığım mevcut sistemimde ryzen 3 3100 işlemci, rx570 ekran kartı, 8gb 3000mhz ram, a320m-pro anakart mevcut. Yani sorunun HDD ile veya bir HDD ayarı ile ilgili olduğundan eminim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
crstaldiskmark info indirip ss atabilir misiniz

İşteBenimNickim!

80+ Bronze
SSD yoksa ve HDD sorunluysa gayet normal. Sisteme SSD alın, HDD'yi yavaştan emekliye ayırın.

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SSD yoksa ve HDD sorunluysa gayet normal. Sisteme SSD alın, HDD'yi yavaştan emekliye ayırın.
Sistemi yeni topladım. SSD alabilecek bütçem olsa zaten sorunu kökten çözerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

crstaldiskmark info indirip ss atabilir misiniz
tabii ki bakıyorum.

Sistemi yeni topladım. SSD alabilecek bütçem olsa zaten sorunu kökten çözerim.

tabii ki bakıyorum.
Belli bir test yapmam gerkeiyor mu? Bu yeterli mi?

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    58.3 KB · Hit: 38
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,083
Üyeler
167,603
Son üye