Neler Yeni

Petrol üretimi kısıtlanıyor!

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
Akaryakıt'lı vasıta kullanan herkesin bilgisine.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı aldı. Bu, 2020 yılından bu yana OPEC+'nın en büyük üretim kesintisi olacak. Karar tüm akaryakıt fiyatlarına ise ağır zam olarak yansıyacak.

ABD'DEN KARARA TEPKİ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Başkan Biden, küresel ekonomi (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in Ukrayna işgalinin olumsuz etkileriyle mücadele ederken, OPEC+ grubunun üretimi azaltmaya yönelik basiretsiz kararından dolayı hayal kırıklığına uğramıştır." ifadesine yer verildi. Şu zamanda global enerji kaynaklarının hayati önemde olduğuna işaret edilen açıklamada, söz konusu kararın halihazırda artan enerji fiyatlarından dolayı zorluklar yaşayan düşük ve orta gelirli ülkeler arasında olumsuz etkileri olacağına dikkat çekildi.

Son düzenleme:

lia shine

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,041
İsim
Hasan
Akaryakıt'lı vasıta kullanan herkesin bilgisine.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı aldı. Bu, 2020 yılından bu yana OPEC+'nın en büyük üretim kesintisi olacak. Karar tüm akaryakıt fiyatlarına ise ağır zam olarak yansıyacak.
neden böyle bir şey yapıyolar ? ağır zam olucaksa 35 40 lirayı deviricez herhalde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
neden böyle bir şey yapıyolar ? ağır zam olucaksa 35 40 lirayı deviricez herhalde.
Ne olursa olsun biz direk etkileniyoruz. Arabası olanlara Allah sabır versin. Bu çok ağır olacak. Onun için elektrikli arabalar çok kıymete binecek

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eren Kurtuluş
Günlük üretim 3.5m varil değil mi ? 2 Milyon varil kısmak çok çok ciddi bir fark. Dediğiniz gibi çok ciddi zam gelecek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
Günlük üretim 3.5m varil değil mi ? 2 Milyon varil kısmak çok çok ciddi bir fark. Dediğiniz gibi çok ciddi zam gelecek.
Onun için uyarıp haber yayıyorum her yere millet hazırlıklı olsun her türlü kötü duruma karşı ama bu kontak kapattıracak kadar ağır olacak

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eren Kurtuluş
Onun için uyarıp haber yayıyorum her yere millet hazırlıklı olsun her türlü kötü duruma karşı ama bu kontak kapattıracak kadar ağır olacak
Günlük üretim 28m varilmiş hocam 3m değil :D O da sadece Opec tarafından üretilenmiş sanırsam. Diğer ülkelerden gelen toplam 100 küsür milyon varil petrol varmış. 2 milyon şimdi çok da fazla gelmedi gözüme :D

Top Bottom