Yardım Phanteks P360a Fan ve Rgb bağlantıları nasıl olmalı?

SkySea

80+
Reaksiyon skoru
16
Merhaba Phanteks p360a kasa aldım kurulumunu yapacağım fakat fanların ve rgblerinin bağlantısını nasıl yapacağımı bilmiyorum şuan 1 adet sata kablosu 1 adet D-RGB Fan yazan 3 dişli kablo var 1 adet M/B D-RGB 3pin yazan kablo var, PWM kabloları var ve isim yazmayan bir kablo var görsellerini yüklüyorum şimdi anakartımda 1 adet sys_fan girişi mevcut benim ek olarak bir şey almam gerekiyormu yoksa bu kabloların bağlantılarını yaparak kullanabilirmiyim?

Ekler

• 3b3408b4-5fdf-42fc-b3f0-b835c2229018.jpg
    3b3408b4-5fdf-42fc-b3f0-b835c2229018.jpg
    108 KB · Hit: 107
  • 4 (1).jpg
    4 (1).jpg
    72.3 KB · Hit: 102
  • 3 (1).jpg
    3 (1).jpg
    69.8 KB · Hit: 94
  • 2.jpg
    2.jpg
    85.1 KB · Hit: 87
  • 1.jpg
    1.jpg
    69.8 KB · Hit: 89
knk anakartın ne ? onu yazarsan bakabiliriz anca.Yoksa müneccin değiliz :D

Knk 2.ve3. resimdekiler rgb kabloları ama anakartında bu özellik yok. Eğer rgb kontrolcü varsa buna bağlayabilirsin.

4.resimdeki ise fan kablosu .

kasanın fanları ise sys_fan yazan yere çoklayıcı ile birleştirip takacaksın.
İşlemci soğutucunun fanı ise cpu_fan yazan yere takacaksın.

Sata kablosu içinse 4 adet yer var görünüyor.
1705414483162.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

klavuz'dan detaylı bir şekilde bakabilrsin.
chrome-extension://mhnlakgilnojmhinhkckjpncpbhabphi/pages/pdf/web/viewer.html?file=https%3A%2F%2Fdownload.gigabyte.com%2FFileList%2FManual%2Fmb_manual_b450m-k_e.pdf

anladım hocam önerdiğiniz bir çoğaltıcı varmı PWM çoklayıcı almam gerekiyor sanırım

Son düzenleme:
@samaras00 Selamlar bende de benzer bir durum mevcut. Asus b660m-k anakart kullanıyorum. Sıvı soğutma kullanıyorum ve pompanın girişi cpufan'a, radyatör fanları(x2 adet) ise çoklayıcı ile cha(sys) fana bağlı. Bu kasadaki iki adet fanı da sys'fan bağlayacağım ama totalde 4 fan sysfan'a bağlı olacak bu durum bir problem oluşturur mu? Ayrıca 1-3 çoklayıcı bulabilir miyim ne olarak aratmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

@samaras00 Selamlar bende de benzer bir durum mevcut. Asus b660m-k anakart kullanıyorum. Sıvı soğutma kullanıyorum ve pompanın girişi cpufan'a, radyatör fanları(x2 adet) ise çoklayıcı ile cha(sys) fana bağlı. Bu kasadaki iki adet fanı da sys'fan bağlayacağım ama totalde 4 fan sysfan'a bağlı olacak bu durum bir problem oluşturur mu? Ayrıca 1-3 çoklayıcı bulabilir miyim ne olarak aratmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Çoklayıcı ile herhangi bir problem yaşamazsınız.

Geri