Neler Yeni

Yardım Philips 27M2N5500 vs Dell G2724D hangisi alınmalı?

korro

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Koray Yıldız
Bütçe maksimum 8binTL, en az 27INÇ-2K-IPS olmalı, diğer özelliklere tam hakim değilim onları size bıraktım. Ayrıca şu an almayacağım o yüzden Philips piyasada yok demeyin nasılsa gelir yakında :)
Philips 27M2N5500 - https://www.amazon.com.tr/dp/B0DGV7...epeyt-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=6
Dell G2724D - https://www.amazon.com.tr/Dell-G2724D-Gaming-Monitor-Compatible/dp/B0C9R15T26
Geçen hafta Dell 7700TL, Philips 7950TL idi ama şu an farklılar ancak bekleyebilirim inmesini.
Bu 2 monitörü yorumlamanızı rica ediyorum...

Lich_2001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet Mahmut Sürüc
Yanlış Bilgilendirme
Hocam iyi akşamlar, Dell monitör ıps diğeri va panel
ayrıca philips sadece amd freeSync destekliyor.

korro

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Koray Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Onur Şahin

hocam buradan karşılaştırdım altlara inerseniz biri ıps biri va panel
Ordaki bilgiler yanlış girilmiş Dell için 240 Hz diyor orası ordan da anlayabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Philips ips panel ayrıca Nvidia G-sync'side var.

Dostum emin misin Philips IPS panel değil mi? Cidden ben ikisini de IPS biliyorum ama?
Burda attiğin linkte aşağı inip daha fazlası dersen zaten görürsün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Onur Şahin
İki monitörüde inceledim arada ki farklar şöyle philips monitör de %125 srgb var,Dell de %99.Philips burda öne geçiyor.Srgb'nin yüksekliği özetle renklerin daha güzel olması diyebiliriz.Philipste 350 nits parlaklık var,Dell 400 nits parlaklığa sahip.Burda kazanan Dell oluyor ama burası tamamen kullanıcıya bağlı dışarda vs kullanmıyıcaksınız muhtemelen ve camdan gelicek güneş ışığı için de 350 nits fazlasıyla yeterli ayrıca Philipste %25 mat ekran var buda odanızda ki ışık dışardan vuran güneş ışığı vs için çok işinize yarar.Parlak ekranlar da monitörde kendinizi vs görüyorsunuz Dell parlak ekran mı yoksa o da mat mı bilmiyorum websitesinde belirtilmemiş,eğer Dell mat ekran değilse burda kazanan Philips oluyor bence.İkiside hdr 400 burda bir fark yok. Dell'in kontrastı yine websitesinde yok, philipsin 1200:1.Birde bunu zaten biliyorsun Philips 180 Hz,Dell 165 Hz.Burda da yine Philips önde.Yani ben olsam philipsi tercih ederdim.Yukarıda yanlış veya eksik bir bilgi vermişsem düzeltin lütfen.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
yağız efe
İki monitörüde inceledim arada ki farklar şöyle philips monitör de %125 srgb var,Dell de %99.Philips burda öne geçiyor.Srgb'nin yüksekliği özetle renklerin daha güzel olması diyebiliriz.Philipste 350 nits parlaklık var,Dell 400 nits parlaklığa sahip.Burda kazanan Dell oluyor ama burası tamamen kullanıcıya bağlı dışarda vs kullanmıyıcaksınız muhtemelen ve camdan gelicek güneş ışığı için de 350 nits fazlasıyla yeterli ayrıca Philipste %25 mat ekran var buda odanızda ki ışık dışardan vuran güneş ışığı vs için çok işinize yarar.Parlak ekranlar da monitörde kendinizi vs görüyorsunuz Dell parlak ekran mı yoksa o da mat mı bilmiyorum websitesinde belirtilmemiş,eğer Dell mat ekran değilse burda kazanan Philips oluyor bence.İkiside hdr 400 burda bir fark yok. Dell'in kontrastı yine websitesinde yok, philipsin 1200:1.Birde bunu zaten biliyorsun Philips 180 Hz,Dell 165 Hz.Burda da yine Philips önde.Yani ben olsam philipsi tercih ederdim.Yukarıda yanlış veya eksik bir bilgi vermişsem düzeltin lütfen.
hocam srgb değeri olarak 100 e ne kadar yakınsa o kadar iyi daha fazlasının zararı yok ama faydası da yok denilebilecek kadar az. dellin ekranı da mat kullanıyorum kendisini ayakları falan da çok sağlam ama fazla büyük.10cm falan ayakları var onun dışında bi eksisi yok 9500 iken almıştım ben ama son zamanlarda yeni modellerde dandik bi panel kullanılıyor diyen forumdaşlar gördüm iki monitör de alınır

egecabbar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
826
İsim
Ege
Bütçe maksimum 8binTL, en az 27INÇ-2K-IPS olmalı, diğer özelliklere tam hakim değilim onları size bıraktım. Ayrıca şu an almayacağım o yüzden Philips piyasada yok demeyin nasılsa gelir yakında :)
Philips 27M2N5500 - https://www.amazon.com.tr/dp/B0DGV7...epeyt-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=6
Dell G2724D - https://www.amazon.com.tr/Dell-G2724D-Gaming-Monitor-Compatible/dp/B0C9R15T26
Geçen hafta Dell 7700TL, Philips 7950TL idi ama şu an farklılar ancak bekleyebilirim inmesini.
Bu 2 monitörü yorumlamanızı rica ediyorum...
Philips, Dellin yeni paneli leş ötesi. Yüksek ihtimalle yeni paneli kullanıyor şuanda attığın linkteki

Lich_2001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet Mahmut Sürüc
Ordaki bilgiler yanlış girilmiş Dell için 240 Hz diyor orası ordan da anlayabilirsin.

Philips ips panel ayrıca Nvidia G-sync'side var.

Burda attiğin linkte aşağı inip daha fazlası dersen zaten görürsün.
pardon hocam bilmiyordum. bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Top Bottom