Neler Yeni

Photoshop ve ofis için sistem tavsiyesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Baturay
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Elimde Asus h110m k anakart ve MSI r7 240 2 GB ekran kartı var. Bu sisteme işlemci olarak ne alabilirim? Yoğunluklu olarak adobe illustrator ve photoshop kullanılacak ekran kartı yeter mi? Ayrıca ofiste kulanılacağı için bazen Google da 10 15 sayfa açık oluyor. İşlemci ne önerirsiniz ram 8 GB yeter mi.

NOT: aklımda i3 6100 var işlemci olarak

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Elimde Asus h110m k anakart ve MSI r7 240 2 GB ekran kartı var. Bu sisteme işlemci olarak ne alabilirim? Yoğunluklu olarak adobe illustrator ve photoshop kullanılacak ekran kartı yeter mi? Ayrıca ofiste kulanılacağı için bazen Google da 10 15 sayfa açık oluyor. İşlemci ne önerirsiniz ram 8 GB yeter mi.

Photoshop, Premier gibi uygulamalar için 16 GB ram veya üstü lazım özellikle render işlemler için ekran kartı GT 1030 olabilir işlemci güçlü olmalı çok çekirdekli bir işlemci olmalı Ryzen 7 3700X gibi birde IPS panel bir monitör renkleri daha iyi veriyor bildiklerim bunlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Siz sadece Photoshop gibi uygulamalar kullanıyorsanız çok güçlü bir sisteme gerek yok ama işlemciniz yinede güçlü olsun biraz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Baturay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Photoshop, Premier gibi uygulamalar için 16 GB ram veya üstü lazım özellikle render işlemler için ekran kartı GT 1030 olabilir işlemci güçlü olmalı çok çekirdekli bir işlemci olmalı Ryzen 7 3700X gibi birde IPS panel bir monitör renkleri daha iyi veriyor bildiklerim bunlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Siz sadece Photoshop gibi uygulamalar kullanıyorsanız çok güçlü bir sisteme gerek yok ama işlemciniz yinede güçlü olsun biraz.
Kanka uygun fiyatlı olması için böyle bir sistem düşündüm ram i 16 gb yapabilirim ama işlemci ye Max 700 tl verebilirim

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
minimum için benim tavsiyem şu yonde;
Dual channel 8gb ram
4core 8 thread cpu
ssd (hız için)
nvidia ekran kartı (minimum gt730 ama onermem)
İşlemciniz iyi değilse rami 16 yapmanız size neredeyse hiçbir şey kazandırmaz.
Oncelik Sırası (bence)
İşlemci > Ram >Ekran Kartı
3d işlerle uğraşıyorsanız ekran kartı size büyük bir yardım sağlar ayrıca en düşük 3gb vram'li kartlar bulmanızı oneririm.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Kanka uygun fiyatlı olması için böyle bir sistem düşündüm ram i 16 gb yapabilirim ama işlemci ye Max 700 TL verebilirim
Bence işlemciyi yenilerseniz yeterli bende logo tasarım ile uğraşıyorum arada bir premier'den render alıyorum bendede güçlü bir sistem yok dediğim gibi ram yine ekleme yaparsınız önce işlemciyi değiştirseniz yeterli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Baturay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu anda elimde işlemci yok sadece anakart, ssd ve ekran kartı var ekran kartı MSI r7 240
Anakart Asus h110 mk intel 1051 pin bu sisteme işlemci ve ram alacağım düşük fiyatlı olmasını istediğim için uygun bir şeyler bakıyorum. Bilgisayar kullanan kişi photoshop'da ürün fotoğrafı yapacak ürünün rengini ayarlayacak. Bazen de sisteme ürün gireceği için 9 10 Google sekmesi açması gerekecek. Bu isteklerime uygun bir işlemci önerir misiniz.

Son düzenleme:
Top Bottom