Neler Yeni

Phyton nedir ve neler yapılabilir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
İsmail Kaygısız
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Tasarım-Kodlama, Programlama Dilleri, Web Tasarım ve Kodlama
Pyhton ile en fazla ne yapılabilir?
Neredeyse her şeyi. Aslında her programlama diliyle neredeyse her şeyi yapabilirsin sonuçta hepsi eninde sonunda makine koduna çevriliyor.
Ama her şeyi yapmak mantıklı değil mobil uygulama yapılıyor ama performans sorunları çok fazla. Masaüstü uygulaması yapılıyor ama tasarım yapması çok zor ve yine performans sorunları var.
Web alanında kullanılıyor ve performanslı. Yanlış bilmiyorsam Instagram ve Netflix python kullanıyor.
Yapay zeka alanında çok iyi ve çok kullanılıyor. Siber güvenlik alanında iyi mi bilmiyorum ama yine çok kullanılıyor.
Oyun da yapılabiliyor.

3fenizz_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Efe Doğan
Her programlama diliyle her şey yapılabilir mi? Evet. Ancak her programlama dili ile her şeyi yapmak mantıklı mı? Kesinlikle hayır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Python ile Grafiksel Arayüzü (önermiyorum), oyun (yetersiz), bash ve hack uygulamaları (asıl amaç), yapay zeka uygulamaları (asıl amaç), script (asıl amaç) gibi bir sürü şey programlayabilirsin. Python aslında repitasyon dilidir. Bir eylem vardır, x gün içerisinde y kez z saatinde yapılması gerekiyordur. Bunu Python ile otomatikleştirebilirsin. Yapay zeka uygulamaları yapabilir ve onları kütüphaneler aracılığı ile eğitebilirsin. İnternet üzerinden veri çekebilirsin. Web sayfaları için altyapı, API kullanarak uygulama botları yapabilirsin. Yapabileceğin bir çok şey var. "Programlamaya yeni giriyorsan, Python'dan başla." gibi bir algı var. Sözdizimi kolay olduğu için başlamanı önerirler genelde ama ben başlangıçta C öğrenilmesi taraftarıyım. Herkesin kendi fikri, saygı duyarım. İyi günler efendim.

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
Türkçe konuştuğuma bakma kutuplarda yaşıyorum
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her programlama diliyle her şey yapılabilir mi? Evet. Ancak her programlama dili ile her şeyi yapmak mantıklı mı? Kesinlikle hayır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Python ile Grafiksel Arayüzü (önermiyorum), oyun (yetersiz), bash ve hack uygulamaları (asıl amaç), yapay zeka uygulamaları (asıl amaç), script (asıl amaç) gibi bir sürü şey programlayabilirsin. Python aslında repitasyon dilidir. Bir eylem vardır, x gün içerisinde y kez z saatinde yapılması gerekiyordur. Bunu Python ile otomatikleştirebilirsin. Yapay zeka uygulamaları yapabilir ve onları kütüphaneler aracılığı ile eğitebilirsin. İnternet üzerinden veri çekebilirsin. Web sayfaları için altyapı, API kullanarak uygulama botları yapabilirsin. Yapabileceğin bir çok şey var. "Programlamaya yeni giriyorsan, Python'dan başla." gibi bir algı var. Sözdizimi kolay olduğu için başlamanı önerirler genelde ama ben başlangıçta C öğrenilmesi taraftarıyım. Herkesin kendi fikri, saygı duyarım. İyi günler efendim.
Hocam cahilliğimden ötürü kusura bakmayın fakat bash uygulaması nedir?

buroxit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
Terkedilmiş İsmetpaşa Mah. Bayrampaşa / İstanbul
İsim
Bahtiyar Sözkesen
Instagram
instagram.com/profiles/buroxit
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199031367267
Bash, Brian Fox tarafından GNU Projesi için Bourne kabuğuna özgür yazılım alternatifi olarak yazılmış, Unix ve benzeri işletim sistemlerinde kullanılan komut satırı kabuğu ve bu kabuğun betik dilidir. GNU Tasarısı'nın parçasıdır ve birçok GNU/Linux dağıtımında ön tanımlı kabuk olarak gelir.

Yani bash Linux ta ki cmd terminalinde kullandığımız bir terim hatta bir terimden daha fazlasıdır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,184
Üyeler
162,642
Son üye
MRCTYLN
Top Bottom