Neler Yeni

Ping Dalgalanma Sorunu

Asti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yiğit Karayavru
Arkadaşlar merhaba eskiden ttnet'in çok eski bir modemini kullanıyordum ve aynı sorun başıma geliyordu ama çok sıklıkla değil 45 dk'lık bir cs go maçında en fazla 3 4 defa pingim çok yükselip düşüyordu ama vc220-g3u modemine geçiş yaptım nerdeyse 2 3dkda bir pingim 200lere 300lere fırlıyor evdede 1 kişi bağlı internete onun dışında bağlanan yok kablo ile bağlantı alıyorum bu kadar olmasının nedeni nedir modem arayüzün den yapılacak ayarlar vs. var mıdır?

Ekler

• Opera Anlık Görüntü_2022-10-22_163727_hiztesti.turktelekom.com.tr.png
    Opera Anlık Görüntü_2022-10-22_163727_hiztesti.turktelekom.com.tr.png
    12 KB · Hit: 47

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Uploadın düşük ondan dolayı olabilir şahsen benim upload 0.60 iken valorant falan 1k ping alıyordum.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,191
İsim
Necati
Uploadın düşük ondan dolayı olabilir şahsen benim upload 0.60 iken valorant falan 1k ping alıyordum.
upload ile bir alakası yok dostum benimde uploadım 0.3 ama kimse internette birşeyler yapmadığı sürece sabit 18 ping alıyorum valorantta vs.
büyük ihtimal modem sorun olabilir modeme reset atmayı denedinizmi?

Asti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yiğit Karayavru
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
upload ile bir alakası yok dostum benimde uploadım 0.3 ama kimse internette birşeyler yapmadığı sürece sabit 18 ping alıyorum valorantta vs.
denedim ama yine oluyor

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Aynı modemi 35mbps VDSL internette kullanıyorum. Hiç bir konuda sorun yaşamıyorum.

Senin değerlerindeki internette biri 2k 4k video izlese interneti sömürmüş olur. Telefonu yedeklemeye alsa uploadı kullanacağından 999 ping bile görürsün.

Modem arayüzünden QoS ayarı yaparak internetini daha kaliteli hale getirebilirsin.
Kendi hat değerlerine göre deneyerek bulman gerektiğinden internette bir kaç anlatım izlesen anlarsın mantığını.

Tahminimce sorun ya oyunda bağlandığın serverlar ile alakalı veya bağlanan kişinin kullanmasıyla.

VPN programı açıkken girdiğinde de çok ping olur.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Belli olmaz ama buda bir sebeb olabilir pingi normal ise genelde

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,191
İsim
Necati
Arkadaşlar merhaba eskiden ttnet'in çok eski bir modemini kullanıyordum ve aynı sorun başıma geliyordu ama çok sıklıkla değil 45 dk'lık bir cs go maçında en fazla 3 4 defa pingim çok yükselip düşüyordu ama vc220-g3u modemine geçiş yaptım nerdeyse 2 3dkda bir pingim 200lere 300lere fırlıyor evdede 1 kişi bağlı internete onun dışında bağlanan yok kablo ile bağlantı alıyorum bu kadar olmasının nedeni nedir modem arayüzün den yapılacak ayarlar vs. var mıdır?
sanıyorumki internetin adsl yani fiber değil , o giren 1 kişide video izliyorsa veya instagram facebook vs kullanıyorsa ping olması çok normal.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,207
Üyeler
162,651
Son üye
Ceenga
Top Bottom