Ama şöyle düşünün apu sistemin grafik belleği de 2gb , sizin attığınız sisteminde 2gb ama şöyle ki apu sistemde hem işlemci iyi hem ram 16gb bide soruyu soran arkadaş belki sonradan ekran kartı takabilirim demiş yeni ekran kartı taksa hem eski ekran kartını boşa almış olacak hemde işlemci eski kalacak. Ryzen 5 3400g işlemciye galiba gtx 1660 ekran kartlarına kadar destekliyor.
Haklısınız ancak ben de bir bakış açısı sunayım. Öncelikle bir tık da olsa r3 3100, r5 3400g den (cpu olarak tabii ki) güçlüdür. Atıyorum 3400g 1660'a kadar besleyecekse belki de 3100 1660S e kadar besleyecek.
AMD Ryzen 5 3400G - Benchmark, Geekbench 5, Cinebench R20, Cinebench R23, Cinebench R15 ve FP32 iGPU (GFLOPS) karşılaştırma sonuçları artı ayrıntılı teknik veriler
www.cpu-monkey.com
AMD Ryzen 3 3100 - Benchmark, Geekbench 5, Cinebench R20, Cinebench R23, Cinebench R15 ve FP32 iGPU (GFLOPS) karşılaştırma sonuçları artı ayrıntılı teknik veriler
www.cpu-monkey.com
Güç karşılaştırması için yukardaki linkleri kaynak aldım.
Demek istediğim şey ise ekran kartı yükseltmesi yapmak istediğinde rx550 çıkarıp yedek kulübesine alınabilir, satılabilir, başka bir pc toplanacak olursa ona takılabilir... Yani boşa çıkmaz. Bence asıl boşa çıkacak olan ekran kartı geldikten sonra işlemciye entegre gelen grafik birimi olacaktır. Aşağdaki linkten ilk 5-6 oyun testine baktım, bazen rx550 daha iyi bir iş çıkarmış bazen 3400g. Ben oyumu rx550 den kullanırdım, siz 3400g den kullanın isterseniz. Sanki kullanmışsınız da zaten
Takdiri artık satın alacak arkadaşa bırakıyorum, ikisi benzer performanslar veriyor. Hangisini seçerse seçsin diğerinde gözü kalacağını sanmıyorum. Tek kayda değer farkı GTA5'te gördüm, seviyor ve sık oynuyorsa bunu dikkate alsın ve tabii ki kendisi tüm videoyu izlesin