Neler Yeni

Programlamaya Nereden başlamak lazım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
Arkadaşlar merhaba;

kısa şekilde özetleyerek aklımdakileri size aktarmak istiyorum hızlıca, yardımcı olursanız sevinirim.

Yazılım a el atmak istiyorum. Çok geniş bir alan biliyorum o yüzden en başta çok karışık geldi, direk para olarak bakmak yanlış mı olur bilmiyorum ama, ilk nereden başlamalıyım ve neleri çözdükten sonra işi kaparım, yani Freelancer sitelerinde ilan açarak az da olsa aileme destek olabilmem için neleri kapmam lazım bu yazılım işinde?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Para için başlayacaksan hiç başlama daha iyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Para için başlayacaksan hiç başlama daha iyi.
Hayır işte tek amacım tabikide o değil, kariyer yapmak istiyorum. Ama insan ister istemez merak ediyor. direk paralar saçacak diye beklemiyorum zaten düzeni oturtmam için neleri çözmem gerekli nereden başlamam lazım onu sormak istedim. :)

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Hayır işte tek amacım tabikide o değil, kariyer yapmak istiyorum. Ama insan ister istemez merak ediyor. direk paralar saçacak diye beklemiyorum zaten düzeni oturtmam için neleri çözmem gerekli nereden başlamam lazım onu sormak istedim. :)
Yazılım dediğin birçok alandan oluşuyor. Mobil uygulama geliştirme, web programlama, oyun geliştirme, yapay zeka vs. daha çok var. Hangisinden başlayacağın, ilk olarak hangi dili öğreneceğin önemli değil. Zaten bir dili öğrendikten sonra temel algoritma kafanda oturur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
Yazılım dediğin birçok alandan oluşuyor. Mobil uygulama geliştirme, web programlama, oyun geliştirme, yapay zeka vs. daha çok var. Hangisinden başlayacağın, ilk olarak hangi dili öğreneceğin önemli değil. Zaten bir dili öğrendikten sonra temel algoritma kafanda oturur.
Hepsi zaten neredeyse birbirine benziyor sanırım, mesela web kodlama üzerinden başlamam faydalı olur mu?

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Hepsi zaten neredeyse birbirine benziyor sanırım, mesela web kodlama üzerinden başlamam faydalı olur mu?
Web biraz ağır olabilir. Tek başına HTML öğrenmekle olmuyor, yanına CSS + JavaScript gerekli. Ama yaparım diyorsan sen bilirsin. Dediğim gibi, ilk başta ne öğrendiğin çok önemli değil. C# ya da Python gibi dillere de bakabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
Web biraz ağır olabilir. Tek başına HTML öğrenmekle olmuyor, yanına CSS + JavaScript gerekli. Ama yaparım diyorsan sen bilirsin. Dediğim gibi, ilk başta ne öğrendiğin çok önemli değil. C# ya da Python gibi dillere de bakabilirsin.
anladım teşekkür ederim dostum.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Small Basic ile masaüstü uygulamalar geliştir veya Scratch ile oyun, öykü geliştir. En güzel başlangıçlar bunlar.

lyoko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
SY
Hocam eğer freelance iş almak istiyorsanız en mantıklı seçeneğiniz web geliştirme veya mobil geliştirme olur diye düşünüyorum. HTML ve CSS üzerinden başlayıp daha sonra Javascript ekleyerek ilerleyebilirsniz tabi sonrasında React, Vue gibi kütüphanelerde ilerleyebilirsiniz.

Neilq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
Nail
mantığı kavramak için front end den başla html css sonrasında javascript ve kütüphaneleri

pr0phet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Mehmet Emin Güneşli
Python kolay kodlama dillerinden biri

Top Bottom