Transformatör kullanarak AC kaynaktan aldığım gücü diyot ve direnç olan bir devreye veriyorum direnç üzerindeki gerilimi ölçüyorum fakat deney için benim sabit veya peak değere ulaşmam lazım fakat aldığım Dc değeri sürekli değişiyor,bunun peak değerine veya ortalamasına nasıl ulaşırımsoruların ne ?
Transformatör kullanarak AC kaynaktan aldığım gücü diyot ve direnç olan bir devreye veriyorum direnç üzerindeki gerilimi ölçüyorum fakat deney için benim sabit veya peak değere ulaşmam lazım fakat aldığım Dc değeri sürekli değişiyor,bunun peak değerine veya ortalamasına nasıl ulaşırımsor bir tık biliyorum
peak değerine orada zaten dalgalanmaya bakıp en yüksek değerinden karar verebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Transformatör kullanarak AC kaynaktan aldığım gücü diyot ve direnç olan bir devreye veriyorum direnç üzerindeki gerilimi ölçüyorum fakat deney için benim sabit veya peak değere ulaşmam lazım fakat aldığım Dc değeri sürekli değişiyor,bunun peak değerine veya ortalamasına nasıl ulaşırım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Transformatör kullanarak AC kaynaktan aldığım gücü diyot ve direnç olan bir devreye veriyorum direnç üzerindeki gerilimi ölçüyorum fakat deney için benim sabit veya peak değere ulaşmam lazım fakat aldığım Dc değeri sürekli değişiyor,bunun peak değerine veya ortalamasına nasıl ulaşırım
Dalgalanma dediğin kısım nerede, onu bulamadım dapeak değerine orada zaten dalgalanmaya bakıp en yüksek değerinden karar verebilirsin
ortalamayıda nasıl bulacağını bildiğini düşündüğüm bir tanıdık var sorup sana döneceğim
bir alet vardıDalgalanma dediğin kısım nerede, onu bulamadım da
hatırlamıyorum işte onuda sorarım o abiye inşallah görür mesajı hemenosiloskop mu ?
en kötü ihtimal yarın sana forumda dmden yazarım cevabıTamamdır
Muhtemelen analog analiz diyecektirhatırlamıyorum işte onuda sorarım o abiye inşallah görür mesajı hemen
Sağol ,iyi oluren kötü ihtimal yarın sana forumda dmden yazarım cevabı