Neler Yeni

Psikolojisi bozuk olan kişilere "kafaya takma" deme hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Mehmet haftalardır mutsuzdur, bir şeyler yolunda gitmemektedir. Mehmet gününün her saatini her dakikasını her saniyesini kafasına sürekli gelen düşüncelerle harcıyor.
Mehmet artık o kadar kötü bir duruma gelmiştir ki kendine zarar vermeyi ve hatta kendine son vermeyi düşünmektedir. Mehmet'in arkadaşı bir gün ne oldu ya diye sormuştur, nedir derdin.
Mehmet boş ver demiştir. Mehmet'in arkadaşı o anda "kafaya takma" demiştir. O anda Mehmet'in serotonin metaboliti saatte 300 km hızla giden bir Gökdoğan'ın dalışı gibi çöküşü geçer.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,388
İsim
Oğuz
Boşver kafaya takma

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Linux tarafından fonlanan canere ne oldu?

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,748
İsim
SANANE
Mehmet haftalardır mutsuzdur, bir şeyler yolunda gitmemektedir. Mehmet gününün her saatini her dakikasını her saniyesini kafasına sürekli gelen düşüncelerle harcıyor.
Mehmet artık o kadar kötü bir duruma gelmiştir ki kendine zarar vermeyi ve hatta kendine son vermeyi düşünmektedir. Mehmet'in arkadaşı bir gün ne oldu ya diye sormuştur, nedir derdin.
Mehmet boş ver demiştir. Mehmet'in arkadaşı o anda "kafaya takma" demiştir. O anda Mehmet'in serotonin metaboliti saatte 300 km hızla giden bir Gökdoğan'ın dalışı gibi çöküşü geçer.
Aga yanında birinin olması çok önemli ya. Öyle zamanlardan geçiyorsan çok samimi olmadığın biri olursa (Can ciğer olmayan) inan yaşama tutunuyon.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Aşırı düşünmene neden olan sebeplere bak eğer bu düşünceleri kişisel hayatında yaşadığın sorunlar oluşturuyorsa düzeltebileceğin kadarına düzeltmeye çalış
Eğer kişisel hayatında olmayan yani ekonomi,ülkede ki sorunlar vb. İse bu sorunlara çözümünü araştırır bu sorunların çözümünü araştırırken aşırı düşünmenin azalacağını düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

hatta kendine son vermeyi düşünmektedir.
Zaten olacaklar olmuş intihar etmenin anlamı yok

jeff123can

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Anonim
bence mehmet ilgi istiyor.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,439
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Konuya bi girdim sandım ki ben açtım konuyu.

O ismi değiştirip Zaur olarak yazsan daha iyi olur. 2-3 gündür aynı çöküş yolunda ilerliyorum. Evde ve işte beni neşelendirmeye çalışıyolar.

Mesela basitinden söyliyim.
30 yaşım var Bir kızla tanışamadım ve tanışamıyorumda. Neden?
Çünkü bir kız gördüğümde aklıma gelen şeyler,
1-daha evi tamir edemediğimi düşünüyorum Tamir ediyorumda daha yarım kalmış çok iş var. Kız görse yarın öbürgün ilişkiyi keser.
2-Anne sorunu. İnanın çileden çıkıyorum çoğu zaman. Kız gelin gelirse pisikolojik hastaneye gider 5 gün sonra. Sessiz kalıp tüm konuşulanları duymamış gibi yapıyorum.
3- maaş sorunu. Artık çoğu kız eşinin ay sonu 300 dolar alacağı parayı bekleyemiyor. Hangi kızı görüyorum iphone 14 kullanıyor. Bu telefonu kullanıyorsa kim bilir neler talep edebilir.
Bende 300 dolar fiyata çalıştığım için sıfır şans.
4- etrafımda evli erkeklerin hep karı kız kovaladığını görüyorum. Çoğu erkek başkasıyla sözlü olan kızlarla bile yatıyor.
Çoğu sözlü kız diyor, zaten erkekte benim haberim olmadan çoğu şey yapıyor ben neden yapmiyim?
Bu yüzden bir pisikolojik darbede burdan yiyorum.
5- baba zaten yok en azından evin bir büyüğü olsa, evin sorunların çözen bir adam olsa bukadar içime kapanmazdım.
Kimsede benim evde ne söylediğime önem vermiyor, zaten umurumdaydıda diyip geçiyorum.

Velhasılkelam kimseyi görmek istemiyorum ve duymak istemiyorum diye fena içime kapandım. İşten döndüğüm gibi yatağıma girip uyuyorum en iyisi. Evde endişelenmeye başladılar, ama umurumdamı dersiniz?

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Ben mehmet bak börek yiyorym börek konu nasıl bana geldi :D

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bende düşünmekten bıkıp düşünceleri de değer vermemeye başladım. Bir nevi acıyı neşede gizliyorsun, diğer insanlar seni iyi görürken senin içinde bir sıkıntı yığını yine seni bekliyor. Kendi başına kalıp birde aklından kötü düşünceler geçince giriyorum kısır döngüye kendi içimde kızıp kendi içimde sinirleniyorum, ümitsizliğe düşüyorum, yine kendi kendime zarar veriyorum.

Ama dönüp bakıyorum. Hiç bir şey değişmiyor. Sorunlar çözülmüyor.
Sorunları çözmeden bu durum geçmiyor.
30 yaşına gelmiş Mehmet ben ise 24 yaşındayım, normal kız arkadaşım oldu ama hiç bir zaman sevgili boyutuna geçmedim.
İşim daha yok.
Bende burdan bakınca arkası Mehmet'in düşündükleri gibi geliyor.

Bu durumu değiştirmek yine Mehmet'in ve benim elimde elim kolum tutuyor, aklım çalışıyorsa nerede yanlış yaptığımızı tespit edip yerlerini doğru davranışlarla doldurmalıyız.

Mehmet kendini geliştiriyor mu ?
Mehmet'in idealleri belli mi ?
Mehmet kendini neden yalnız hissediyor ?
Vs vsvs vs

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Konu yanlış anlaşılmış.

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,682
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
Bu durumdayken kardeşim dediğim bir arkadaşlığım bitti beni kendime getirdi
Bazen arkadaşın olmaması olmasından daha iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,879
Üyeler
159,238
Son üye
mamzo
Top Bottom