Neler Yeni

Yardım Psu fanı anormalliği

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,601
İsim
Deniz Bey
Merhabalar,
1000051323.jpg

2022 den beri kullanıyorum bu psu yu sesi soluğu çıkmazdı hiç

Son zamanlarda oyunlarda fan sesini baya baya duyar oldum hani işlemci ısınınca fan devri artarya o gibi baya fan devrini arttırıyor bilhassa online oyunda ,bi yükseliyor bi normale dönüyor gibi saçma bir durum, bu durum birşeyin habercisi mi bir fikriniz varmı, klimalı oda da 27 derecelerde anlam veremedim bi sizlere sorayım dedim

onu boşver derseniz o fiyatlarda full modüler gold 750 psu tavsiyesi verir misiniz

Son düzenleme:

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
illaki yükte ısındığı için fan devrini arttırıyordur ve toz çektiği için fandan ses geliyordur.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,601
İsim
Deniz Bey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
illaki yükte ısındığı için fan devrini arttırıyordur ve toz çektiği için fandan ses geliyordur.
daha önce öyle bir durum yoktu işte çalışıp çalışmadığı bile belli olmayan psu son zamanlar böyle yapması rahatsız edici, toz vs temizliği sürekli yaparım sıfır gibi duruyor toz bile yok, 2.5 yıl oldu alalı,

gelen ses cızırtı tıkırtı vs değil normal fan hava sesi hani normal kasa fanlarını son devre alırsıın rüzgar sesi yapar ya o tarz hava sesi

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
daha önce öyle bir durum yoktu işte çalışıp çalışmadığı bile belli olmayan psu son zamanlar böyle yapması rahatsız edici, toz vs temizliği sürekli yaparım sıfır gibi duruyor toz bile yok, 2.5 yıl oldu alalı,

gelen ses cızırtı tıkırtı vs değil normal fan hava sesi hani normal kasa fanlarını son devre alırsıın rüzgar sesi yapar ya o tarz hava sesi
kanka zamanla fan rulmanlarını içinede toz kaçıyor ve havada ısındığı için psu'yu soğutmak için ekstra devirli dönüyor ve ses yapmasına sebebiyet veriyor. psu temizliği iç kısmını temizlemek mümkün olmadığı için (vidalarını söküp garanti dışı bırakmadığı varsayıyorum) sadece dış toz temizliğüi gibi bişey yapmış oluyorsun. yani dıştan pırıl pırıl ama içinde illaki bir miktar çektmiştir. buda ses çıkarmasına sebebiyet veriyor. normal yani uzun süre psu kullanımlarında bunla karşılaşmak. sonuçta 1 aylık değil 2022den beri kullanıyorum diyorsun

Top Bottom