Neler Yeni

PSU patladığını nasıl anlarım

ukcN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ufuk Can
Merhabalar,
Uzun süredir kullandığım bilgisayarım geçtiğimiz günlerde önce kendisini kapattı hemen ardından PSU'nun bulunduğu tarafın arka kısmından pat diye bir ses ile anlık elektrik ışığı tarzında beyaz bir ışık çıktı. O an koku vs. çıkınca arka düğmesini kapatıp statik elektriğini boşaltmayı için güç düğmesine bastım fakat normalde olması gereken saliselik çalışma gerçekleşmedi. Ardından hızlıca kablolarını söküp güvenliğini almaya çalıştım. Henüz bir teknisyene gösterme fırsatım olmadığından daha önce başına gelmiş veya fikir sahibi bir arkadaş yardımcı olabilirse sevinirim. Bu olaydan sonra sizce PSU mu patladı eğer öyleyse diğer parçalara zarar vermiş olma ihtimali ne kadardır merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekran kartı: RX570 8GB ARMOUR
İşlemci: Ryzen 5 2600x
Ram: Viper Patriot 8x2
Anakart: B350M Pro Vd Plus
Ssd: Kingston 480GB - Crucial 240GB
Kasa: Everest Sagitta (PSU bu kasa ile birlikte geliyordu, yine aynı şekil Everest 500W veya 550W fakat çok net hatırlayamıyorum)

ukcN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ufuk Can
psu ömrünü doldurmuş bence. Marka everest miş zaten çok bile kullanmışsınız :D Diğer donanımlara zarar verip vermediğini parçaların içini açmadan anlayamayız. Farklı bir güç kaynağı ile deneme fırsatınız varsa deneyin sistem sorunsuz çalışıyorsa psu üstüne düşen görevi yapmış demektir. Ama bana göre yeni sisteme geçmenin vakti gelmiş :D Yıldırım düşmesi sonucu eski psum ömrünü yitirmişti fakat pc o vakitte kapalı olduğu için patlama vesaire ile karşılaşmadım. No name bir psu idi. Benden tavsiye yeni sisteminizde psu konusunda seçici olun çok hayati bir parçadır.
Bende tam da onu bekliyorum şuanda. Bilgisayarı arkadaşıma teslim ettim az önce kontrol etmesi için herhangi bir masraf çıkarma durumunda yeni sisteme geçeceğim hatta dün sizlerden de sistem önerisi istemiştim başka bir konu altında. Umarım masraf çıkarır, ne diyeyim başka 😄.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,487
İsim
Mehmet Aslan
Bende tam da onu bekliyorum şuanda. Bilgisayarı arkadaşıma teslim ettim az önce kontrol etmesi için herhangi bir masraf çıkarma durumunda yeni sisteme geçeceğim hatta dün sizlerden de sistem önerisi istemiştim başka bir konu altında. Umarım masraf çıkarır, ne diyeyim başka 😄.
Gördüm hocam mesajınızı final haftası olduğundan anca görebildim kusura bakmayın :D Bence sistemi güncellemenin vakti gelmiş psu su bozulan çalışırsa satın güncelleyin :D

ukcN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ufuk Can
Gördüm hocam mesajınızı final haftası olduğundan anca görebildim kusura bakmayın :D Bence sistemi güncellemenin vakti gelmiş psu su bozulan çalışırsa satın güncelleyin :D
Ne kusuru hocam estağfurullah, başarılar dilerim. Bence de vakti geldi de geçiyor bugün kendi kendine patlayan yarı suratımıza da patlayabilir😄.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,487
İsim
Mehmet Aslan
Ne kusuru hocam estağfurullah, başarılar dilerim. Bence de vakti geldi de geçiyor bugün kendi kendine patlayan yarı suratımıza da patlayabilir😄.
aynen öyle :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,232
Üyeler
160,658
Son üye
mustafa.grkm
Top Bottom