Eski PSU alırsanız ekran kartı kutusundan çıkan dönüştürücü kablo ile kullanırsınız. Önemi teknik anlamında var mı bilmiyorumBen 50 serisi için almak istiyordum zaten önemi nedir
Benim bildiğim verimlilik değerleri bunlar. Atx 3.1 Atx 3.0'dan daha verimli güç aktarımı sağlıyor. PCIE 5.1 'de 5.0'dan daha iyi veri aktarımı sağlıyordur. Genel olarak birbirlerine yakınlar ama yeni model ürünler için daha çok ATX 3.0 ve PCIE 5.0 minimum standart olarak tercih ediliyor.Atx 3 önemi nedir
750w için mesela bu pcie 5 ve atx 3 barındırmayan ürünler 2000ken barındıran 3000 üzeri bu farkı hakkediyor muBenim bildiğim verimlilik değerleri bunlar. Atx 3.1 Atx 3.0'dan daha verimli güç aktarımı sağlıyor. PCIE 5.1 'de 5.0'dan daha iyi veri aktarımı sağlıyordur. Genel olarak birbirlerine yakınlar ama yeni model ürünler için daha çok ATX 3.0 ve PCIE 5.0 minimum standart olarak tercih ediliyor.
E tabi bu standarda sahip olmayan eski ama kaliteli bir PSU da çalıştırabilir diye düşünüyorum. Sonuçta verimlilik, etkili güç aktarımı ve güç güvenliği dışında çok farklı bir şey sunmuyor.
Bu basite indirgeyeceksek 80+ standardına benzeyen bir şey.
Hakettiğini düşünüyorum açıkçası çünkü yeni ürünleri de bu verimliliğe uygun yapıyorlar diye biliyorum. O yüzden ileriye dönük olması açısından önemli bence.750w için mesela bu pcie 5 ve atx 3 barındırmayan ürünler 2000ken barındıran 3000 üzeri bu farkı hakkediyor mu