Neler Yeni

Psudan anakarta güç geliyor ama tetiklemiyor

Lwea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Can Topal
Arkadaşlar merhaba kasamı her zamanki gibi yıllık temizliğini yaptım ve yerleştirdim forumları okudum hepsi baştan sağma şeyler yazmışlar yok psu bozulmuş yok 24pinin bozulmuş gibi şeyler mantıklı konuşalım lütfen anakarta güç geliyor hiç bir sorun yok ilk başta tornavida. İle kısa devre yaptırdım tekrarda kabloları yerleştirdim düğmeye bastım yine çalışmadı aklınıza gelebilecek tüm yöntemleri denedim sizce sorun ne olabilir.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Arkadaşlar merhaba kasamı her zamanki gibi yıllık temizliğini yaptım ve yerleştirdim forumları okudum hepsi baştan sağma şeyler yazmışlar yok psu bozulmuş yok 24pinin bozulmuş gibi şeyler mantıklı konuşalım lütfen anakarta güç geliyor hiç bir sorun yok ilk başta tornavida. İle kısa devre yaptırdım tekrarda kabloları yerleştirdim düğmeye bastım yine çalışmadı aklınıza gelebilecek tüm yöntemleri denedim sizce sorun ne olabilir.
Nasıl temizlediğine bağlı naptın temizlerken? Ramlerde sıkıntı olabilir güç pinlerini yamultmuş olabilirsin.

Lwea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Can Topal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl temizlediğine bağlı naptın temizlerken? Ramlerde sıkıntı olabilir güç pinlerini yamultmuş olabilirsin.
Yok hocam her zamanki ki tüm parçaları söktüm fırça ile temizledim ilk kez başıma geliyor pinleri de kontrol ettim sorun yok

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Yok hocam her zamanki ki tüm parçaları söktüm fırça ile temizledim ilk kez başıma geliyor pinleri de kontrol ettim sorun yok
Ramleri tam otutturdun mu?

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538

oTToman16

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Adem SOY
ramleri kontrol et. Birde kasa butonlarının oldu soketlere bak. power sw çıkmış yada temas etmiyor olabilir.
bios pilini de kontrol et

Lwea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Can Topal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ramleri kontrol et. Birde kasa butonlarının oldu soketlere bak. power sw çıkmış yada temas etmiyor olabilir.
bios pilini de kontrol et
Dediğin her şeyi yapmıştım zaten ama power sw nin olduğu pine tam temas etmiyor olabilir yada kuzey Güney köprüsünde sorun olabileceği aklıma geliyor

oTToman16

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Adem SOY
Dediğin her şeyi yapmıştım zaten ama power sw nin olduğu pine tam temas etmiyor olabilir yada kuzey Güney köprüsünde sorun olabileceği aklıma geliyor
power sw tam temas etmiyor olabilir dediğim gibi. power de bi sorun olacağını sanmam. %99 bağlantılar ile alakalıdır.
Bir kere buna benzer bir durum yaşadım. kartı tamamen sökmeden tüm parçaları sıra sıra çıkarıp taktım. olmadı. Sonra karttaki parçaları komple demonte edip sıfırdan kurar gibi tekrar taktım. çalışmıştı. İlla atlanan bir yer vardır ama dikkat li bir şekilde inceleyin. psu kısa devre ile çalıştırmış sını sanırım doğru mudur.

Yigitxq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Halil Yiğit
Aynı sorunu ben de yaşadım. Fakat anakartım kısa devre yapmıştı garantiye gönderdim. Çok fazla şey denedim cmos resetlemeyi dene ramleri tekrar kontrol et sil ramleri. işlemciyi de sök tekrardan kurulum yap uzay şeklinde. Ramleri tek tek slotları değişip dene. Eğer mümkünse farklı parçalar ile dene. Sata kablosunu da tekrardan çıkar tak ( daha önce böyle çözmüştüm).

Lwea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Can Topal
Şimdi şöyle bir şey söyliyeyim power sw nin takılı olduğu yeri görüyorsunuz bir de sol da phd6000 yazan yer var tornavida ile solda üst ilk iki pine tornavidayı dediğimde çalışıyor ama power swyi çıkardığımda tekrardan aynı işlemi yaptıgımda yine tepki vermiyordu
power sw tam temas etmiyor olabilir dediğim gibi. power de bi sorun olacağını sanmam. %99 bağlantılar ile alakalıdır.
Bir kere buna benzer bir durum yaşadım. kartı tamamen sökmeden tüm parçaları sıra sıra çıkarıp taktım. olmadı. Sonra karttaki parçaları komple demonte edip sıfırdan kurar gibi tekrar taktım. çalışmıştı. İlla atlanan bir yer vardır ama dikkat li bir şekilde inceleyin. psu kısa devre ile çalıştırmış sını sanırım doğru mudur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer discorda varsanız bi video göndereyim

Ekler

• IMG_20210130_201922.jpg
    IMG_20210130_201922.jpg
    2.2 MB · Hit: 29

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,280
İsim
Mert Can Ergün

oTToman16

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Adem SOY
o.c nasıl yaptın ramlara
bios dan :)

Şimdi şöyle bir şey söyliyeyim power sw nin takılı olduğu yeri görüyorsunuz bir de sol da phd6000 yazan yer var tornavida ile solda üst ilk iki pine tornavidayı dediğimde çalışıyor ama power swyi çıkardığımda tekrardan aynı işlemi yaptıgımda yine tepki vermiyordu

Eğer discorda varsanız bi video göndereyim
Neversaynever7#2187

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,368
Üyeler
167,643
Son üye
halilcosdu