Neler Yeni

Psu'dan çıkan hangi kabloları nereye bağlıyoruz ?

Covid19

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
co
6x SATA /3x IDE
4x(6+2pin)) PCLex
Beyler bu sata kablolarını bildiğim kadarıyla hardisklere bağlıyoruz.PCLex kablolarını ise ekran kartına bağlıyoruz dimi ve başka yere bağlanıyor mu onlar ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

6x SATA /3x IDE
4x(6+2pin)) PCLex
Beyler bu sata kablolarını bildiğim kadarıyla hardisklere bağlıyoruz.PCLex kablolarını ise ekran kartına bağlıyoruz dimi ve başka yere bağlanıyor mu onlar ?
1x floopy var o ne onu hiç bilmiyorum

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Ramazan
6x SATA /3x IDE
4x(6+2pin)) PCLex

rez

euwest

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
494
İsim
Eren Kartal
6x SATA /3x IDE
4x(6+2pin)) PCLex

floppy eski tür diskler için yaygın değil takmanıza gerek yoktur büyük ihtimal satalar dediğin gibi ssdlere ve hddlere takılıyor eğer eski tip hdd varsa molexi bağlarsın ekran kartı güç kabloları da 8 veya 6 pinli olur onlar başka yere takılmaz

1608936556834.png
ide kablosu bu bi tarafı anakarta bi tarafı az önce bahsettiğim eski tip molex ile güç alan hddye veri aktarımını sağlar yani anakart-ssd arası veri aktarımı sağlayan sata kablosu ile aynı mantıkta çalışır ayrıca bu ide kablosu dvd sürücü için de eski tip ise veri aktarımı sağlayabilir eskiden yaygındı bunlar

Covid19

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
co
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
floppy eski tür diskler için yaygın değil takmanıza gerek yoktur büyük ihtimal satalar dediğin gibi ssdlere ve hddlere takılıyor eğer eski tip HDD varsa molexi bağlarsın ekran kartı güç kabloları da 8 veya 6 pinli olur onlar başka yere takılmaz
Anladım hocam o zaman hdd-ssd cpu anakart güç bağlantısı ve ekran kartı güç kablosunu takıyoruz psudan.
Geri kalan argb falan filanlar hepsi anakartın üzerinden gerçekleştiriliyor.

euwest

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
494
İsim
Eren Kartal
Anladım hocam o zaman HDD-ssd cpu anakart güç bağlantısı ve ekran kartı güç kablosunu takıyoruz psudan.
Geri kalan argb falan filanlar hepsi anakartın üzerinden gerçekleştiriliyor.
anakarta 2 adet güç bağlantısını yapıcaksın yani 1 ve 3
1608936810906.png

sonrasında dediğin gibi disklerine hdd veya ssdlerine yani sataları 6yı yap yani ekran kartına da pci-e

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,658
Üyeler
168,334
Son üye
Top Bottom