Neler Yeni

PTT Ürünüm Gümrüğe Takıldı

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Arkadaşlar selamlar ben 2 hafta önce yurt dışından champion helmets'ten motorsiklet kaskı ve vizörü aldım bugün elime gümrük haber kağıdı geldi ve gümrüğe takıldığı söylendi buraya kadar problem yok fakat yaşadığım yere bağlı olan gümrük şubesini aradığım da ürünümü gümrük müşaviri ile alabileceğimi söyledi ama kapıda ki adam öyle bir şey demedi bilgisi olan yardımcı olursa çok makbule geçer.

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar selamlar ben 2 hafta önce yurt dışından champion helmets'ten motorsiklet kaskı ve vizörü aldım bugün elime gümrük haber kağıdı geldi ve gümrüğe takıldığı söylendi buraya kadar problem yok fakat yaşadığım yere bağlı olan gümrük şubesini aradığım da ürünümü gümrük müşaviri ile alabileceğimi söyledi ama kapıda ki adam öyle bir şey demedi bilgisi olan yardımcı olursa çok makbule geçer.
kapıdaki adamın bir şey demesi gerekmiyor zaten kağıdı getirmesi yeterli.
Muhtemelen böyle bir kağıt geldi tüm detaylara hakim değilim neler yaptığımı anlatacağım sadece.
Numarayı aradım iban ve mail verdiler, önce faturayı falan gönderdim ardından gümrük ücretini ibanlarına yolladım. Bir kaç gün sonra da ptt kargoyla eve geldi.
Not :2018 de oldu bu olay belki değişmiştir.

edit: fotoğrafı sildim

Son düzenleme:

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kapıdaki adamın bir şey demesi gerekmiyor zaten kağıdı getirmesi yeterli.
Muhtemelen böyle bir kağıt geldi tüm detaylara hakim değilim neler yaptığımı anlatacağım sadece.
Numarayı aradım iban ve mail verdiler, önce faturayı falan gönderdim ardından gümrük ücretini ibanlarına yolladım. Bir kaç gün sonra da ptt kargoyla eve geldi.
Not :2018 de oldu bu olay belki değişmiştir.

Alıntıyı görüntüle
Bende şöyle yazıyor hocam Hollada'dan adınıza gelen "xxxxxx" barkod numaralı gümrük kontrolüne tabi KOLİ bulunmaktadır. Gümrük kontrolüne tabi "xxx" depo sıra numaralı gönderinin gümrük ve posta işlemlerini tamamlamak için 20 gün içersinde

1) Faturanızı başkaca belge varsa bunları Gümrüğe getirmeniz.

2) xxxx bu gereksiz madde

3) İnternet yolu ile alışverişlerde kredi kartı bildirimi ve ödeme detayı ile PTT işyerine geçerli kimlik belgeniz ile başvurunuz.

Ne yapmam lazım hocam?

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Gümrüğe yakınsanız gidin işte, faturanızı ve sizin satın aldığınıza dair ekstrenizi, mobil uygulamadan paranın kesildiğine dair dekont, ss vermenizi istiyorlar.
Değil iseniz numarayı arayın uzakta olduğunuzu ve gerekli belgeleri mail adresi ile yollayabileceğinizi söyleyin bakalım ne diyecekler.
Çünkü ben gümrüğe gitmedim.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
tümen dağ
ürünün fiyatı ne kadar

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yapman gerekeni elindeki belgeye yazmışlar zaten ?
Hocam yapmam gerekeni anladım da aradığım da adamlar bana 150 euro üstündeyse eğer müşavir tutmanız lazım dediler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gümrüğe yakınsanız gidin işte, faturanızı ve sizin satın aldığınıza dair ekstrenizi, mobil uygulamadan paranın kesildiğine dair dekont, ss vermenizi istiyorlar.
Değil iseniz numarayı arayın uzakta olduğunuzu ve gerekli belgeleri mail adresi ile yollayabileceğinizi söyleyin bakalım ne diyecekler.
Çünkü ben gümrüğe gitmedim.
Gümrük bana uzak değil hocam ama ürünüm 150 euro ve üstü yani 200 euro gönderim ücretini saymazsak 180 filan oluyor bu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ürünün fiyatı ne kadar
Bu bahsettiğim firma hollanda da ama kurucuları türk hatta gümrüğe takılmasın diye fiyatı düşük gösterdiklerini söyleyenler var ne kadar doğru bilemem ben TL üzerinden aldım ürünü kargo dahil 3.659,21 ₺

Top Bottom