Neler Yeni

PyCharm'da Kodları Nasıl Kaydedebilirim? [ÇÖZÜLDÜ]

TheEco

80+
Merhaba malum uzaktan eğitim kapsamında evde boş durmak yerine Python'da basit şeyleri öğrenmeye karar verdim vakit öldürmek için . Youtube'da izlediğim bir kaç videoda kodu yazan arkadaş örnek verdiği kodlar "Run" yaptığında karşısına çıkmaması için kodları fare yardımıya seçip tek tuşla bütün satırların başına # ekliyordu. İnternette aramama rağmen bu yolu bulamadım. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Not: Anlamayanlar için örneğin print("Hello World") yazdım çalıştırdım.Diğer satıra geçtim print("Merhaba Dünya") yazdım burada burada"Run"dersem ikisini de yazdıracak ben birini yazdırmak istemesem veo kodunda silinmesini sitemesem başına # eklediğim zaman kod siyah oluyor ve "Run" dediğimde o kod çalışmıyor ancak bunu uzun satırlı kodlarda tek tuşla nasıl yapabilirim her satıra # eklemek uzun sürdüğünden yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler.
Ekte de görüldüğü gibi...
Ekran Alıntısı.PNG

Deeplack

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Ali Sayar
Kodlarınızı 3 adet çift tırnak içerisine alırsanız yorum satırına dönüştürebilirsiniz.
Örnek:
"""
kodlar
"""

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Buna yorum satırı deniyor. Kodu daha sonra baktığımda anlamam diyenler için güzel bir şey.
Tekli yorum satırı # ile, çoklu yorum satırı da """ """ ile oluyor.
Yukarıda arkadaş bahsetmiş zaten.

TheEco

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Buna yorum satırı deniyor. Kodu daha sonra baktığımda anlamam diyenler için güzel bir şey.
Tekli yorum satırı # ile, çoklu yorum satırı da """ """ ile oluyor.
Yukarıda arkadaş bahsetmiş zaten.
Kodlarınızı 3 adet çift tırnak içerisine alırsanız yorum satırına dönüştürebilirsiniz.
Örnek:
"""
kodlar
"""

Tamamdır Arkadaşlar çok teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,904
Üyeler
168,052