Neler Yeni

QHD+ 4070 vs Full HD 4060

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mert Güler
Bütçem maksimum 50-52. Bu 70 bin lira rog strixler güzel ama fiyatları çok uçuk malesef
Mesaj otomatik birleştirildi:

Victusların 45 ntsc ve 250 nit ekranı çok kötü diyorlar o yüzden %100 srgb olmayan victuslara hiç bakmıyorum bile. bir de mavi renk çok kötü :(
Hocam bütçeniz ile sağlam bir 4060 almanız daha iyi olabilir

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
986
İsim
Muhammet Kürkçü
Bütçem maksimum 50-52. Bu 70 bin lira rog strixler güzel ama fiyatları çok uçuk malesef

Victusların 45 ntsc ve 250 nit ekranı çok kötü diyorlar o yüzden %100 srgb olmayan victuslara hiç bakmıyorum bile. bir de mavi renk çok kötü :(
Al geç hocam pişman olmazsın ama benim tavsiyem yeni nesili beklemen olur bende şuan öyle yapıyorum.

mon70

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
f a
Al geç hocam pişman olmazsın ama benim tavsiyem yeni nesili beklemen olur bende şuan öyle yapıyorum.
Beklemeyi de düşündüm ama fiyatlar sürekli artıyor yeni nesiller de çıkınca muhtemelen uçuk fiyatlardan çıkacak. piyasaya çıktı fiyatlar düştü diyene kadar 6-7 ay geçer herhalde. o yüzden 4060 alıp geçeyim diyorum.
Şu anda şu modele yakınım. hem ram 32 gb. hem ekran %100 srgb ve full hd. hem de hafızası 1 tb. uzun süre yükseltme yapmadan kullanırım diye düşünüyorum.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
986
İsim
Muhammet Kürkçü
Beklemeyi de düşündüm ama fiyatlar sürekli artıyor yeni nesiller de çıkınca muhtemelen uçuk fiyatlardan çıkacak. piyasaya çıktı fiyatlar düştü diyene kadar 6-7 ay geçer herhalde. o yüzden 4060 alıp geçeyim diyorum.
Şu anda şu modele yakınım. hem ram 32 gb. hem ekran %100 srgb ve full hd. hem de hafızası 1 tb. uzun süre yükseltme yapmadan kullanırım diye düşünüyorum.
54k ya 2k %100 srgb ve 140w rtx 4070 almak varken attığınız laptopu almak akıl kârı değil bence. Eğer paranız nakit ise bence altına falan yatırıp yeni nesili beklemek daha mantıklı ama eğer kredi kartından taksit ile alacaksanız sanırım şuan almak daha mantıklı.

mon70

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
f a
54k ya 2k %100 srgb ve 140w rtx 4070 almak varken attığınız laptopu almak akıl kârı değil bence. Eğer paranız nakit ise bence altına falan yatırıp yeni nesili beklemek daha mantıklı ama eğer kredi kartından taksit ile alacaksanız sanırım şuan almak daha mantıklı.
Kafam gerçekten çok karışık ve araştırdıkça iyice karışıyor.
şu model 2 gün önce 52 bin liraydı alayım geçeyim ne olursa olsun dedim indirim bitti alamadım

XLycHeR2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Arda
Laptop için

Qhd+ ekranı full hd yapınca pikseller tam oturmadığı için görüntü bulanık oluyormuş

Malesef çok fazla seçenek yok. Almayı düşündüğüm 4070 modeller de hep qhd+ 2560x1600
Dostum öyle bir sorun olmuyor ekranım QHD FHD ye çevirince bulanıklık olmuyor kim dedi size bilmiyorum ama ilk defa böyle bişeyi sizden duyuyorum

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
986
İsim
Muhammet Kürkçü
Dostum öyle bir sorun olmuyor ekranım QHD FHD ye çevirince bulanıklık olmuyor kim dedi size bilmiyorum ama ilk defa böyle bişeyi sizden duyuyorum
Var hocam öyle bir şey. Mesela 27 inç monitörü 2k dan fullhd ye çekince native fullhd ile arasında bariz fark var ama 16 inç bir ekranda nasıl gözükür denemek lazım.
1000048455.jpg

Kafam gerçekten çok karışık ve araştırdıkça iyice karışıyor.
şu model 2 gün önce 52 bin liraydı alayım geçeyim ne olursa olsun dedim indirim bitti alamadım
Bu modelin Türkiyede satıldığını bilmiyordum normal yurt dışında 1300 euro ürün tr dede çok da pahalı değilmiş aslında. Hocam laptop genel olarak oyun içinmi kullanılacak iş içinmi?

mon70

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
f a
Bu modelin Türkiyede satıldığını bilmiyordum normal yurt dışında 1300 euro ürün tr dede çok da pahalı değilmiş aslında. Hocam laptop genel olarak oyun içinmi kullanılacak iş içinmi?
Oyun için film dizi izlemek için internette dolaşmak için kullancam

Forumlarda konuyla ilgili en az 10-15 kişiden gördüm bunun sıkıntı olacağını söylüyorlar. Qhd ekranda full HD oyun oynarsan bulanır full hd al alacaksan diyorlar.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,096
İsim
Ömer Murat KARACA
Tuf R9 7940HS (13900H Dengi) RTX 4070 140w laptop kullanıyorum 2K (2560x1440p) ekranı var laptopumun. 2K ultra'da yetmediği yerler oluyor, 2K High'te açamadığım oyun olmadı.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
986
İsim
Muhammet Kürkçü
Oyun için film dizi izlemek için internette dolaşmak için kullancam

Forumlarda konuyla ilgili en az 10-15 kişiden gördüm bunun sıkıntı olacağını söylüyorlar. Qhd ekranda full HD oyun oynarsan bulanır full hd al alacaksan diyorlar.
Eğer yanlış anlamadıysam genelde prize bağlı kullanacaksınız bu yüzden nitro 16 yerine attığınız gigabyte daha iyi bir tercih olur sanırım. İntel biraz daha ısınıyor biraz daha güç harcıyor ama çook da büyük bir problem değil. Yeni nesili beklemeseydim bende gigabyte alırdım.

Eğer almanyada falan tanıdığınız varsa ürün 47k ya geliyor yurt dışında.

Top Bottom