Neler Yeni

R5 1600 AF İşlemci RX 5500 XT'ye Darboğaz Yapar mı?

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
bunun anormal olduğunu savunmadım. bu durumun adı darboğaz. zaten 150-200 fps alındığı için tolere edilebilir. ancak 5500xt aldım, 240hz-360hz monitör alayım dersen işte o zaman o darboğazın kurbanı olursun. o işlemci o fps'e yetmez. daha güçlü işlemci gerekir.
Hayır 240 fps verebilir bahsettiğimiz oyunlarda ve monitör olayı ne alaka onu anlamadım.Daha güçlü işlemcilerde de darboğaz sorunu yaşayabilirsin çünkü işlemci kaynaklı bir şey değil aslına bakarsak ve gidip rx 5500 xt'nin yanına r5 5600x almak eğer ilerde upragade yapmayacaksan gereksiz abartı olur.
oyunla alakalı olduğunu ben de 1 saattir anlatıyorum.
Hocam bir saatir işlemci yetmiyor,güçsüz kalıyor diyorsunuz.Bizim sana anlatmaya çalıştığımız şey bu zaten sadece sen gereksiz uzatıyorsun.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Hayır 240 fps verebilir bahsettiğimiz oyunlarda ve monitör olayı ne alaka onu anlamadım.Daha güçlü işlemcilerde de darboğaz sorunu yaşayabilirsin çünkü işlemci kaynaklı bir şey değil aslına bakarsak ve gidip rx 5500 xt'nin yanına r5 5600x almak eğer ilerde upragade yapmayacaksan gereksiz abartı olur.

Hocam bir saatir işlemci yetmiyor,güçsüz kalıyor diyorsunuz.Bizim sana anlatmaya çalıştığımız şey bu zaten sadece sen gereksiz uzatıyorsun.
tamam yetiyor ben inandım. darboğaz da yok. 5500xt canı sıkılmış o yüzden %40da çalışıyor. bütün suç 5500xtnin. 1600af en iyisi. gerçekten boşuna uzattık. çünkü rdr2de %100 çalışabilen ekran kartının, csgoda çalışmamasının nedeni darboğaz değilse canı sıkılmış olmasıdır. belki psikolojisi bozulmuştur. anlamamakta ısrar ettiğin için teşekkür ederim. ne kadar sabırlı bir insan olduğumu gördüm gerçekten.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
tamam yetiyor ben inandım. darboğaz da yok. 5500xt canı sıkılmış o yüzden %40da çalışıyor. bütün suç 5500xtnin. 1600af en iyisi. gerçekten boşuna uzattık. çünkü rdr2de %100 çalışabilen ekran kartının, csgoda çalışmamasının nedeni darboğaz değilse canı sıkılmış olmasıdır. belki psikolojisi bozulmuştur. anlamamakta ısrar ettiğin için teşekkür ederim. ne kadar sabırlı bir insan olduğumu gördüm gerçekten.
Bundan sonra sizin tavsiyelerinize bakarak sistem toplayacağım.
Gt 740 ve r7 5800x nasıl bir ikili sizce? Darboğaz olmuyor bildiğim kadarıyla.
Bunca açıklamaya rağmen hala ergence cevap veriyorsun ya ona gülüyorum.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Bundan sonra sizin tavsiyelerinize bakarak sistem toplayacağım.
Gt 740 ve r7 5800x nasıl bir ikili sizce? Darboğaz olmuyor bildiğim kadarıyla.
Bunca açıklamaya rağmen hala ergence cevap veriyorsun ya ona gülüyorum.
eğer REKABETÇİ OYUNLAR için sistem toplayacaksan 5600x ve 1650 super öneririm. ekran kartını tamamen kullanmış olursun. bütçen varsa 5950x'e kadar çıkabilirsin. ne kadar çok işlem gücü o kadar çok gpu kullanımı. ama sen daha iyi bilirsin 1600af ile 2060 alsak rekabetçi oyunlarda daha yüksek fps alır mıyız?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Jnwander madem bu kadar komik, bana açıklar mısın? 1600af ve 5500xt csgo oynarken neden %30-%40 çalışıyor. senin engin bilgilerinden yararlanalım. bilgilenelim.

Son düzenleme:

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
eğer REKABETÇİ OYUNLAR için sistem toplayacaksan 5600x ve 1650 super öneririm. ekran kartını tamamen kullanmış olursun. bütçen varsa 5950x'e kadar çıkabilirsin. ne kadar çok işlem gücü o kadar çok gpu kullanımı. ama sen daha iyi bilirsin 1600af ile 2060 alsak rekabetçi oyunlarda daha yüksek fps alır mıyız?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Jnwander madem bu kadar komik, bana açıklar mısın? 1600af ve 5500xt csgo oynarken neden %30-%40 çalışıyor. senin engin bilgilerinden yararlanalım. bilgilenelim.
Senin dediğin gibi canı sıkılmış ekran kartının,o kadar anlatmaya çalıştım hala anlamıyorsan benim yapacağım bir şey yok.Aynı soruyu 3 kere sordun.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Senin dediğin gibi canı sıkılmış ekran kartının,o kadar anlatmaya çalıştım hala anlamıyorsan benim yapacağım bir şey yok.Aynı soruyu 3 kere sordun.
sorularıma verdiğin cevaplar bunlar;
Üstelik 1600 af gibi bir işlemci RX 5500 xt'yi veya 3500x,RX 5600 xt'yi darboğaz yapması mümkün değil

İşlemci ağırlıklı oyun olduğu için yükü işlemciye veriyor doğal olarak,sebebi bu.
Ayrıca 1600 af güçsüz bir işlemci değil 2600 ile aynı güçte sadece adı farklı ve o ekran kartına çok rahat yetecek bir işlemci.

Hocam sana kısaca anlatmaya çalıştığım şey bu tür rekabetçi oyunlarda çok doğal şeyler bunlar
hiç biri bir bilgi içermiyor. 1600af 5500xtye darboğaz yapması mümkün değilmiş, 1600af güçsüz bir işlemci değilmiş, rekabetçi oyunlarda normalmiş.

hangisi ekran kartının %30-40 kullanılmasının cevabı?

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,579
İsim
Mert Metshi
Boş boş tartışmışsınız ya @Psyduck o zaman herkesin sisteminde darboğaz oluyor çünkü biz 5800x alıp 1650s takmıyoruz bu durumda tartışma yaratıcak bir şey yok herkesin sistemi böyle uzatmanıza gerek yok AAA oyunlarda darboğaz oluyor mu? Olmuyor o zaman sıkıntı yok. Csde darboğaz olsa bile fps 300 üstü oluyor ve drop olmuyor o zaman da darboğaz var 5800x alın demenin bir faydası olmuyor.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
sorularıma verdiğin cevaplar bunlar;

hiç biri bir bilgi içermiyor. 1600af 5500xtye darboğaz yapması mümkün değilmiş, 1600af güçsüz bir işlemci değilmiş, rekabetçi oyunlarda normalmiş.

hangisi ekran kartının %30-40 kullanılmasının cevabı?
Güzel kardeşim cevapların hepsini okumamışsın ve attığın alıntılar da bütün cevaplarım değil.
O zaman ben sana yine anlatayım bu tür oyunlar da darboğaz durumu kaçınılmaz ve bunlar ufak darboğazlar yani sisteme en ufak zarar bile vermezler.Daha önce attığım video da 5600x ve Gtx 1660s valorant'da darboğaz oluyor ve sence 5600x yetersiz mi kalıyor? Tabi ki hayır burda işlemcinin gücü ile alakalı bir durum yok ve önemsenmeyecek olayları gereksiz abartıyor ve uzatıyorsun.
Boş boş tartışmışsınız ya @Psyduck o zaman herkesin sisteminde darboğaz oluyor çünkü biz 5800x alıp 1650s takmıyoruz bu durumda tartışma yaratıcak bir şey yok herkesin sistemi böyle uzatmanıza gerek yok AAA oyunlarda darboğaz oluyor mu? Olmuyor o zaman sıkıntı yok. Csde darboğaz olsa bile fps 300 üstü oluyor ve drop olmuyor o zaman da darboğaz var 5800x alın demenin bir faydası olmuyor.
Yok hocam ısrarla anlamıyor ve ergence laflar söyleyip uzatmaya devam ediyor adam.Üstelik ciddiye alıp 5900x ve gtx 1650s ikilisi iyi gider felan diyor.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
O zaman ben sana yine anlatayım bu tür oyunlar da darboğaz durumu kaçınılmaz ve bunlar ufak darboğazlar
bizim tartışmamız şurada başladı biliyorsun değil mi? sabahtan beri bunun adı darboğaz diyorum değil diyorsun.
ben çok zararlı oynanmaz dedim mi? hayır. sadece bunun adı darboğaz dedim.
Ekran Alıntısı.PNG

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Hayır darboğaz olmaz. R5 1600AF ile "soğutu varken" OC yaparak 5600XT kullanan arkadaşım var. Darboğaz yaşamıyor, 5500XT'yi her türlü besler o işlemci.

Top Bottom