Neler Yeni

R5 3600 ARTIK UV. OLMUYOR

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Seyit Ahmet YILDIRIM
Herkese merhaba. Bugün şöyle bir sorunla karşılaştım. İslemcim R5 3600 4.2GHz 1.15v UV'lu şekilde sorunsuz 1x16 GB RAM ile kullaniyordum. Bugün o RAM'i çıkartıp 2 adet Crucial 3200MHz RAM taktm ve birsure kullandiktan snra NFS Heat oyununa girdim islemcinin 75-80 dereceleri gördüğünü fark ettigimde islemciyi stok ayarlarina çevirdim ve sadece CPB'yi kapatip 3.6 GHz olarak kullanayim dedim sicaklik seviyesi bu ayarda tatmin edici düzeydeydi. Daha sonra musait olunca frekans tekrar UV olarak voltaji braz daha dusureyim dedim ama bu sefer hiçbir şekilde voltaji ornek 1.13 ya da 1.20 ayarladigimda PC acilmamaya basladi siyah ekranda kaliyordu. RAM'leri taktiktan sonrami desem bu oyunu oynamadan öncemi desem bilemedim. Daha once 1.13v bile calisan sistem şu an 1.20 ayarladigim halde açılmıyor asagida biraktigim hatayi veriyor. Biostan Default yapinca duzeliyor. Yaptığım uv isleminin takmis oldugum ramler ile bir alakasi varmidir acaba. İstedigim voltajda en azindan masaüstünü görüyordum simdi dusursemde yikseltsemde masaustu acilmiyor. Bios pilini cikarip taktim oylede denedim yine olmuyor suan CBP kapali 3.6ghz kullaniyorum. Bunu tekrar eskisi gibi UV'lu sekilde nasıl kullanabilcen yardmci olabilecek var mı?

F8987D7B-CC9C-49DB-9E8B-6D25E4D919B0.jpeg

Top Bottom