Neler Yeni

Yardım r5 3600 işlemci Gta da 90 derecelere çıkma sorunu

Akif_28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet Akif Türkeri
Merhaba,sistemi yeni aldım prime95 testinde işlemci %100 kullanımda 95 dereceyi geçmedi.Ardından gta da test yapıyım derken 70,80,90 derecelere kadar çıktı bunda bi anormallik var diye düşünüyorum.Kasanın hava sirkülasyonu kotu diye camını açtım bu değerler kasanın camı açıkken çıkan değerler.Ayrıca işlemci %40 kullanımda bu değerleri veriyor.bios ayarlarıyla oynamadım.İşlemci boşta ise 67 dereceden 59 derecelere iniyo çıkıyo sürekli.yardımcı olursanız sevinirim.Değerlerin görseli : https://prnt.sc/tnxpqm anakart:asus tuf b450 plus

helpyardımplz

80+ Silver
Merhaba,sistemi yeni aldım prime95 testinde işlemci %100 kullanımda 95 dereceyi geçmedi.Ardından gta da test yapıyım derken 70,80,90 derecelere kadar çıktı bunda bi anormallik var diye düşünüyorum.Kasanın hava sirkülasyonu kotu diye camını açtım bu değerler kasanın camı açıkken çıkan değerler.Ayrıca işlemci %40 kullanımda bu değerleri veriyor.bios ayarlarıyla oynamadım.İşlemci boşta ise 67 dereceden 59 derecelere iniyo çıkıyo sürekli.yardımcı olursanız sevinirim.Değerlerin görseli : https://prnt.sc/tnxpqm
biostan CPB kapatmayı dener misiniz ?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
O işlemci zaten stok fan ile çok ısınıyor soğutucu alın derim ve ya CPB kapatmayı deneyin.

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
O Işlemciye stok fan yetmiyor. Alabiliyorsanız soğutucu, alamıyorsanız Undervolt yapabilirsiniz. CBP kapatabilirsiniz.

Akif_28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet Akif Türkeri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS -> Advanced Mode -> Advanced -> AMD CBS -> Core Performance Boost -> Disabled.
Hocam dediginizi yaptim kapattim oyuna gectim %40,55 kullanim 66 derecelerde geziyo oldu ilerde sıkıntı yaşarmıyım bide sizin dediğinizi yaptiktan sonra islemci fanindan kucuk cızırtı sesi geliyo gta daki deger bunlar esc ye bastiğımda cpu kullanimi %25 e düsüyo ve ses kesiliyo nedeni nedir

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,751
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
bendede baya ısınıyor 70lerin üstünü rahat görüyor (3600 kullanıyorum)

Akif_28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet Akif Türkeri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İslemci faninda cızırtı sesi gibi bi ses geliyo ilerde sorun yaratırmı bosta iken ses yok oyun ekranında iken ses var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kusura bakmayın hocam rahatsız ediyorum ama.Az önce prime95 testi yaptım 65,67 derecelerde gezindi%100 kullanımda fan dan sesde gelmedi 3600mhz yeterli olurmu bide cbp'nin zararı varmı?
O Işlemciye stok fan yetmiyor. Alabiliyorsanız soğutucu, alamıyorsanız Undervolt yapabilirsiniz. CBP kapatabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,154
Üyeler
159,279
Son üye
emrea1
Top Bottom