Neler Yeni

r5 3600 undervolt yaparsam garantiden çıkar mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mehmet Erkut BOZKURT
volt değerini deneme yanılmayla bulmalısın
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben 4000 mhz de 1.2 küsür değerde bi volt bulmuştum. cinebench ile test etmen gerekiyor her voltajı düşürdüğünde. eğer sen voltu düşürdükçe aldığın skor da düşüyorsa daha düşürme voltu orada kalsın en son da en az 15 dk aida64 testi yap. Bir sıkıntı çıkmazsa biostan cbp kapatıp voltu ve mhz yi manuel olarak ayarla

bende stok soğutucu kullanıyorum buarada

mehmetkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
mehmet ekin
volt değerini deneme yanılmayla bulmalısın

ben 4000 mhz de 1.2 küsür değerde bi volt bulmuştum. cinebench ile test etmen gerekiyor her voltajı düşürdüğünde. eğer sen voltu düşürdükçe aldığın skor da düşüyorsa daha düşürme voltu orada kalsın en son da en az 15 dk aida64 testi yap. Bir sıkıntı çıkmazsa biostan cbp kapatıp voltu ve mhz yi manuel olarak ayarla

bende stok soğutucu kullanıyorum buarada
bir de şuan kullandığım bios sürümünü nerden görebilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mehmet Erkut BOZKURT
internette videoları var feyyaz durmuşu izlemeni öneririm

çalıştıra dxdiag yaz bios kımında yazar
i

Farway

80+ Silver
Başta o kasayı bir temizle fanı sök termal macun sür yenile, tabi bu işlemi bir soğutma almayı düşünmüyorsan yap. Sonra bi kontrol et boşta 60 derece çok sıkıntılı bir durum.Sonrasındaysa undervolt rehberi dolu forumlar 3600 e özel .d malum ısınıyor her şartta o yüzden çok konu var yapabilirsin ama o macunu felan değiştir yoksa uv ile çözemezsin

mehmetkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
mehmet ekin
Başta o kasayı bir temizle fanı sök termal macun sür yenile, tabi bu işlemi bir soğutma almayı düşünmüyorsan yap. Sonra bi kontrol et boşta 60 derece çok sıkıntılı bir durum.Sonrasındaysa undervolt rehberi dolu forumlar 3600 e özel .d malum ısınıyor her şartta o yüzden çok konu var yapabilirsin ama o macunu felan değiştir yoksa uv ile çözemezsin
macun değişip temizlik yaptıktan sonra düşmezse yine uv yapayım mı? yani uv riskli bişey mi lütfen yardım eder misin pek anlamam bu konulardan

Farway

80+ Silver
macun değişip temizlik yaptıktan sonra düşmezse yine uv yapayım mı? yani uv riskli bişey mi lütfen yardım eder misin pek anlamam bu konulardan
Uv riski bir işlem değildir overclock gibi fazla yüklenme değil sadece voltajı biraz kısacaksın.Temizliği yap sıcaklık 40 derecelere düşsün o zaman uv ile işi kurtarırsın iyi bir termal macun al rampage in var 20 liraya felan sakın alma MX 4 alabilirsin.Benim tavsiyem bütçen varsa 300 lira civarı bir soğutucu alman ama yoksa dediğim gibi. Sen durumdan haberdar edersin

mehmetkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
mehmet ekin
Uv riski bir işlem değildir overclock gibi fazla yüklenme değil sadece voltajı biraz kısacaksın.Temizliği yap sıcaklık 40 derecelere düşsün o zaman uv ile işi kurtarırsın iyi bir termal macun al rampage in var 20 liraya felan sakın alma MX 4 alabilirsin.Benim tavsiyem bütçen varsa 300 lira civarı bir soğutucu alman ama yoksa dediğim gibi. Sen durumdan haberdar edersin
bana 500 lira bütçem var soğutucu önerebilir misin? Çok sordum sana da kusura bakma :/

Farway

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mehmet Erkut BOZKURT
uv riskli bir işlem değildir en fazla voltaj düşük gelir bilgisayar reset atar sonraasında voltajı yükseltmen gerektiğini anlarsın. hiçbir riski yok. Soğutma olarak snowmanin 6 borulu kule tipi soğutucularına bakabilirsin veya wraith prisim de bakabilirsin bulabilirsen tabi.

kasam corsair carbide spec delta uyumlu diye biliyorum
evet 240 mm kadar üst tarafa takılabiliyor 360mm de öne takabilirsin epey bir boşluk var orada da

ama senin bütçenle sıvı soğutma bulamazsın bulsan bile önermem

mehmetkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
mehmet ekin
uv riskli bir işlem değildir en fazla voltaj düşük gelir bilgisayar reset atar sonraasında voltajı yükseltmen gerektiğini anlarsın. hiçbir riski yok. Soğutma olarak snowmanin 6 borulu kule tipi soğutucularına bakabilirsin veya wraith prisim de bakabilirsin bulabilirsen tabi.

evet 240 mm kadar üst tarafa takılabiliyor 360mm de öne takabilirsin epey bir boşluk var orada da

ama senin bütçenle sıvı soğutma bulamazsın bulsan bile önermem
bana önerebilir misin bu bütçede kule tipi ve ya güzel soğutabilecek bi soğutucu

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
r5 3600 işlemcim boşta 60 opera açıkken 70 80 derece oluyor. CBP yi kapatıp undervolt yapıcam garantiden çıkar mı? Bir de 4200 ghz mi çalıştırayım yoksa 3600 mü
Overlock garantiyi bozmaz.Sadece siz undevolt veya overlock ile işlemciye zarar verirseniz ve bunu söylerseniz garanti dışı kalır.Onun dışında garanti içinde olur

bana önerebilir misin bu bütçede kule tipi ve ya güzel soğutabilecek bi soğutucu
Stok fan kullanıyorsanız.Ben şunu öneririm https://www.vatanbilgisayar.com/coo...120mm-rainbow-led-fanli-islemci-sogutucu.html daha ucuza bulabilirsiniz tabii

Top Bottom