Neler Yeni

R5 5600 ile sorun yaşar mıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Bekçi
Bütçe
3000
Önceden GTX 1650 Super kullanıyordum ve RTX 2060 Super'e geçiş yaptım.
Bir de işlemcim olan R5 2600'ü R5 5600'a yükseltmek istiyorum.
Fakat PSU'nun yeterli olup olmamasından şüpheleniyorum o yüzden sizden yardım istemek istedim

1671114598046.png

Anakart modelim CPU-Z'de göründüğü gibi B450M Pro- M.2 Max.

Ram: 2x8 3200Mhz DDR4

PSU modelim: FSP 500W 80+ Güç Kaynağı

Bu arada R5 5600 almak değer değil mi?

Extra bir soğutucu vb almama gerek olmazsa çok iyi çünkü tüm paramı işlemciye vermek zorunda kalıcam.

Reindi

80+ Silver
Önceden GTX 1650 Super kullanıyordum ve RTX 2060 Super'e geçiş yaptım.
Bir de işlemcim olan R5 2600'ü R5 5600'a yükseltmek istiyorum.
Fakat PSU'nun yeterli olup olmamasından şüpheleniyorum o yüzden sizden yardım istemek istedim

Alıntıyı görüntüle

Anakart modelim CPU-Z'de göründüğü gibi B450M Pro- M.2 Max.

Ram: 2x8 3200Mhz DDR4

PSU modelim: FSP 500W 80+ Güç Kaynağı

Bu arada R5 5600 almak değer değil mi?

Extra bir soğutucu vb almama gerek olmazsa çok iyi çünkü tüm paramı işlemciye vermek zorunda kalıcam.
o işlemci yanar stok fanla

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
Sorun yaşayacağını sanmıyorum R5 2600 ve R5 5600 65W zaten. 200 lira civarına kule tipi soğutucu alırsan işini görür herhalde

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Bekçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok fazla bir bütçem yok ama tam performans yapmak istiyorum artık. O yüzden aradığım işlemciyi buldum fakat onu soğutmaya yetecek fanı alamayacağım galiba.

abcdefg1234

80+ Silver
Çok fazla bir bütçem yok ama tam performans yapmak istiyorum artık. O yüzden aradığım işlemciyi buldum fakat onu soğutmaya yetecek fanı alamayacağım galiba.
Bütçe oluşturup yeni soğutucu alana kadar sıcaklığı düşürmek için CPB yi kapatıp base clock hızında oynayabilirsin. FPS te ufak bi düşüş olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Bekçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütçe oluşturup yeni soğutucu alana kadar sıcaklığı düşürmek için CPB yi kapatıp base clock hızında oynayabilirsin. FPS te ufak bi düşüş olur
Açıkçası oynadığım oyunlar öyle çok hard core oyunlar değil bir tek valorant sıkıntılı oluyor.

Spider-Man Remastered - Miles Moreles

Gta 5 online (Fivem değil)

1671115843492.png

Bu oyunları oynuyorum yani sorun yaşar mıyım?

Özellikle valorant'da çok sıkıntı çekiyorum şuan aşırı fazla drop giriyor anlık olarak donması çıldırtıyor beni özellikle ranked maçtayken.

alperennN

80+ Silver
o işlemci yanar stok fanla
kule tipi de faydasız en azından bir sıvı soğtma lazım 5 5600e diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıkçası oynadığım oyunlar öyle çok hard core oyunlar değil bir tek valorant sıkıntılı oluyor.

Alıntıyı görüntüle

Özellikle valorant'da çok sıkıntı çekiyorum şuan aşırı fazla drop giriyor anlık olarak donması çıldırtıyor beni özellikle ranked maçtayken.
msi after burnerla bakarsan büyük ihtimal cayır cayır yanacak işlemci 400e falan zamanında sıvı soğtğcular falan satılıyordu cooler masterın v.s dolap uygulamasında letgoda fln su an durum nedır bılmıyorum ama 2. el sağlam bulbilirsen yapıştır derim

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Muhammed Saki Çelikten
Hocam stok fanla olmaz lakin 2060 süper var diyorsun işlemciyi sıkacağını sanmam.

abcdefg1234

80+ Silver

Alıntıyı görüntüle

FPS drop sorunu ramlerden, driverlardan, depolama biriminden de kaynaklanıyor olabilir, tabi işlemci de sebep oluyor olabilir.

5600 aldığınızda drop sorunu çözülür mü bilmiyorum ama fpsinizde güzel bi artış olacak. Özellikle valorantta, +300-350 fps alacaksınız.

kule tipi de faydasız en azından bir sıvı soğtma lazım 5 5600e diye düşünüyorum

msi after burnerla bakarsan büyük ihtimal cayır cayır yanacak işlemci 400e falan zamanında sıvı soğtğcular falan satılıyordu cooler masterın v.s dolap uygulamasında letgoda fln su an durum nedır bılmıyorum ama 2. el sağlam bulbilirsen yapıştır derim
65 watt TDP li işlemciler için sıvı soğutma aşırı gereksiz bence .Ortalama bi kule tipi soğutucu rahat soğutur.

Bütçe sorun olmazsa sıvı soğutma isteğe bağlı alınabilir yine de.

alperennN

80+ Silver
FPS drop sorunu ramlerden, driverlardan, depolama biriminden de kaynaklanıyor olabilir, tabi işlemci de sebep oluyor olabilir.

5600 aldığınızda drop sorunu çözülür mü bilmiyorum ama fpsinizde güzel bi artış olacak. Özellikle valorantta, +300-350 fps alacaksınız.

65 watt TDP li işlemciler için sıvı soğutma aşırı gereksiz bence .Ortalama bi kule tipi soğutucu rahat soğutur.

Bütçe sorun olmazsa sıvı soğutma isteğe bağlı alınabilir yine de.
abi kuzenimde 3060 16 ram var 550 w corsair psu var gta5 de stokla geberiyordu işlemci bir şeyler biliyoruz da konuşuyoruz rami 64 gb da yapsa işlemci sıcaklığındansa bir şey farketmez

400e rampagenin kule tipi sogutucusunu aldı zamanında hala sogutmuyor diyor fanlar yuksek devırde ayrıyetten onun sogutmuyor demesı kac derecedır bılmıyorum ama durum boyleyken ne bileyim amd alan dusunsun ben nıye dusuneyım ı5 4460 var zaten :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Muhammed Saki Çelikten
abi kuzenimde 3060 16 ram var 550 w corsair psu var gta5 de stokla geberiyordu işlemci bir şeyler biliyoruz da konuşuyoruz rami 64 gb da yapsa işlemci sıcaklığındansa bir şey farketmez

400e rampagenin kule tipi sogutucusunu aldı zamanında hala sogutmuyor diyor fanlar yuksek devırde ayrıyetten onun sogutmuyor demesı kac derecedır bılmıyorum ama durum boyleyken ne bileyim amd alan dusunsun ben nıye dusuneyım ı5 4460 var zaten :D
Eee bu nereden kanıtlıyor kule tipinin yetmeyeceğini

Hocam sen kasanın kaç fanı var mesh mi vs onları yazabilir misin en kötü ihtimal snowman al 200 TL bir şey zaten

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Bekçi
Başka forumlarda da aynı şekilde konu açtım ve sorular sordum.

ID-Cooling SE-224-XT
ID-COOLING SE-214-XT

Soğutucuları önerdiler.

Eee bu nereden kanıtlıyor kule tipinin yetmeyeceğini

Hocam sen kasanın kaç fanı var mesh mi vs onları yazabilir misin en kötü ihtimal snowman al 200 TL bir şey zaten
Ben en iyisi size yardımcı olacak bir fotoğraf çekeyim kasa için daha iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,536
Üyeler
168,145
Son üye
burakoner
Top Bottom