Neler Yeni

R5 5600 ile sorun yaşar mıyım?

alperennN

80+ Silver
Başka forumlarda da aynı şekilde konu açtım ve sorular sordum.

ID-Cooling SE-224-XT
ID-COOLING SE-214-XT

Soğutucuları önerdiler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben en iyisi size yardımcı olacak bir fotoğraf çekeyim kasa için daha iyi olur.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...r-master-sivi-sogutma-ciftli-1066879225/detay

hocam ona onlara o kadar cerecegıne git bunu al bunu alamazsan tek fanlı 400e de var gerek yok o kadar vermeye kule tpipne

Kuajsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Volkan Korkmaz
Başka forumlarda da aynı şekilde konu açtım ve sorular sordum.

ID-Cooling SE-224-XT
ID-COOLING SE-214-XT

Soğutucuları önerdiler.

Ben en iyisi size yardımcı olacak bir fotoğraf çekeyim kasa için daha iyi olur.
Önerilen soğutuculardan birini kullanıyorum, r5 5600 yakın zamanda aldım, 48 55 derece semalarında geziyor, gayet memnunum haberin olsun, bazı kişiler kullanmadığı için tahmini ağır yorumlar etmiş ama kullanan biri olarak gönül rahatlığıyla bunları söyleyebilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Bekçi
1671118299270.png

1671118314127.png

Hocam kasa bu şekilde sıvı soğutma sığar mı sığmaz mı hiç bir fikrim yok.

Önerilen soğutuculardan birini kullanıyorum, r5 5600 yakın zamanda aldım, 48 55 derece semalarında geziyor, gayet memnunum haberin olsun, bazı kişiler kullanmadığı için tahmini ağır yorumlar etmiş ama kullanan biri olarak gönül rahatlığıyla bunları söyleyebilirim
Bu beni biraz olsun rahatlattı teşekkür ederim.

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
kule tipi de faydasız en azından bir sıvı soğtma lazım 5 5600e diye düşünüyorum

msi after burnerla bakarsan büyük ihtimal cayır cayır yanacak işlemci 400e falan zamanında sıvı soğtğcular falan satılıyordu cooler masterın v.s dolap uygulamasında letgoda fln su an durum nedır bılmıyorum ama 2. el sağlam bulbilirsen yapıştır derim
Sıvı soğutma R5 5600 için gereksiz. 5 Yıllık hyper 212 evo bile düşük fan deviriyle soğutuyor oyunlarda max 55 derece görüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Muhammed Saki Çelikten
Sen snowman al ekonomin ona yetiyorsa sadece o işlemci stok fanla ısınıyor. Sıvı soğutma olayı da kasa mesh değilse ya da havalandırması iyi değilse daha performanslı yani yine paran varsa diye

Sen snowman al ekonomin ona yetiyorsa sadece o işlemci stok fanla ısınıyor. Sıvı soğutma olayı da kasa mesh değilse ya da havalandırması iyi değilse daha performanslı yani yine paran varsa diye
Ama para yoksa en kötü kule tipi vs bile stoktan iyidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Bekçi

Ama para yoksa en kötü kule tipi vs bile stoktan iyidir.
Kimisi stok fan için oyunlarda yeterli kimisi değil diyor hocam kafam çok karıştı.

rech

80+ Bronze
Önceden GTX 1650 Super kullanıyordum ve RTX 2060 Super'e geçiş yaptım.
Bir de işlemcim olan R5 2600'ü R5 5600'a yükseltmek istiyorum.
Fakat PSU'nun yeterli olup olmamasından şüpheleniyorum o yüzden sizden yardım istemek istedim

Alıntıyı görüntüle

Anakart modelim CPU-Z'de göründüğü gibi B450M Pro- M.2 Max.

Ram: 2x8 3200Mhz DDR4

PSU modelim: FSP 500W 80+ Güç Kaynağı

Bu arada R5 5600 almak değer değil mi?

Extra bir soğutucu vb almama gerek olmazsa çok iyi çünkü tüm paramı işlemciye vermek zorunda kalıcam.

Psu konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Şu an aynı işlemciyi rx 6800 ile kullanıyorum. Maksimum 80 derece gördüm ve AMD bu durumu normal görüyor. Yakında soğutucu alacağım fakat paranız yoksa illa hemen almak zorunda değilsiniz. Paranız biriktiğinde yaza kadar alın.
Sırf soğutucudan dolayı 5600den kaçınmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Bekçi
Psu konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Şu an aynı işlemciyi rx 6800 ile kullanıyorum. Maksimum 80 derece gördüm ve AMD bu durumu normal görüyor. Yakında soğutucu alacağım fakat paranız yoksa illa hemen almak zorunda değilsiniz. Paranız biriktiğinde yaza kadar alın.
Hocam mecburi olarak zaten almak istiyorum. Çünkü yaptığım şeyler gereği hem aşırı zaman kaybediyorum hem de fiyatların artmasından korkuyorum. Bir de tabi saçma sapan donmalardan kurtulmak istiyorum. Kimisi stok yeter kimisi yetmez diyor.

En kötü bu soğutucuyu almak için 1 ay beklerim ama işlemciyi almayı bekleyemem hocam ya bu soğutucu R5 5600 için gayet uygun diyorlar.

"Kullanılacak bir işlemci değil demek yanlış olur aslında hocam, kasanın hava akışına göre değişir durum , ben yük altında 73 derece gördüm en fazla. 80 görende var 85 görende. Ama tabii ki soğutucuyla kullanmak ömrünü uzatır, ben ID-Cooling 224 XT aldım ve yük altında 50-55 arası boşta 25-30 derece gayet memnunum tavsiye ederim."

Şu şekilde bir yorumda bulundu bana.

rech

80+ Bronze
Hocam mecburi olarak zaten almak istiyorum. Çünkü yaptığım şeyler gereği hem aşırı zaman kaybediyorum hem de fiyatların artmasından korkuyorum. Bir de tabi saçma sapan donmalardan kurtulmak istiyorum. Kimisi stok yeter kimisi yetmez diyor.

En kötü bu soğutucuyu almak için 1 ay beklerim ama işlemciyi almayı bekleyemem hocam ya bu soğutucu R5 5600 için gayet uygun diyorlar.

"Kullanılacak bir işlemci değil demek yanlış olur aslında hocam, kasanın hava akışına göre değişir durum , ben yük altında 73 derece gördüm en fazla. 80 görende var 85 görende. Ama tabii ki soğutucuyla kullanmak ömrünü uzatır, ben ID-Cooling 224 XT aldım ve yük altında 50-55 arası boşta 25-30 derece gayet memnunum tavsiye ederim."

Şu şekilde bir yorumda bulundu bana.

5600 alın geçin. Problem olmaz. Para biriktiğinde se 214xt alırsınız oldu bitti.

TahinPekmez

80+ Silver
Fakat PSU'nun yeterli olup olmamasından şüpheleniyorum o yüzden sizden yardım istemek istedim

Alıntıyı görüntüle

Extra bir soğutucu vb almama gerek olmazsa çok iyi çünkü tüm paramı işlemciye vermek zorunda kalıcam.
biosunu en son sürüme güncelle ve sonra 5600 kesinlikle al

Buğrahan Mert

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,282
İsim
Kazım Buğrahan Mert

Alıntıyı görüntüle

Yeter knkm

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,392
İsim
Hacı
PSU yeterli sorun yaşamazsın. Stok fanla idare edersin başta.

Top Bottom