Tamamdır. Peki bu ne anlama geliyorÖyle bir şey yok. 3800-4000MHz civarına kadar yolu var 5000 serisinin.
Tamamdır. Peki bu ne anlama geliyorÖyle bir şey yok. 3800-4000MHz civarına kadar yolu var 5000 serisinin.
geçen 2x16 2700 tl'ydi RGBŞunun rgb rami indirimde olsada alsak ya
geçen sene dolar 17 miydiCrucial ramler nasıl bu kadar pahalıdır geçen sene 1000 TL ye aldım bugün 4 bin sebebini bilen varmı
Bu anakartın desteğine göre değişmiyor muTamamdır. Peki bu ne anlama geliyor
Anakarta da bağlı tabiBu anakartın desteğine göre değişmiyor mu
Ama diğerleri bu kadar çıkmamız trident z 2500 3000 arasıysı hemde rgb li hala aynı ama crucial uçmuşgeçen 2x16 2700 TL'ydi RGB
Mesaj otomatik birleştirildi:
geçen sene dolar 17 miydi
şuan 1900Ama diğerleri bu kadar çıkmamız trident z 2500 3000 arasıysı hemde rgb li hala aynı ama crucial uçmuş
işlemcinin o frekans hızlarında stabil çalışmasının garanti edildiği en yüksek hız anlamına geliyor ancak üstü hızları anakartın destekliyorsa Ram profili ile otomatik ayarlamak mümkün veya kendin el ile doğru voltaj verip istediğin hızlara çıkaradabilirsin. Stabil değerler olmak şartıyla. Ryzen 5000 ailesi için tavisiye edilen max frekans hızı 3600 mhz dir. Tabi daha üstlere çıkabilir. Ancak CL değeri düşürmek zorlaştığı için ideal 3600 tercih ediliyor.Tamamdır. Peki bu ne anlama geliyor
Tamam sağolunişlemcinin o frekans hızlarında stabil çalışmasının garanti edildiği en yüksek hız anlamına geliyor ancak üstü hızları anakartın destekliyorsa Ram profili ile otomatik ayarlamak mümkün veya kendin el ile doğru voltaj verip istediğin hızlara çıkaradabilirsin. Stabil değerler olmak şartıyla. Ryzen 5000 ailesi için tavisiye edilen max frekans hızı 3600 mhz dir. Tabi daha üstlere çıkabilir. Ancak CL değeri düşürmek zorlaştığı için ideal 3600 tercih ediliyor.
Arkadaşlar merhaba. Sistem toplamak istiyorum Sistemi şöyle düşünüyorum
Ryzen 5600
Rx 6700 xt
16 gb ddr4 ram 3200 mü olmalı 3600 mü ? bu sisteme anakart tavsiyesi istiyorum bütçe maksimum 18 k. Bu arada beklemeli miyim ekran kartı piyasası düşermi daha da çıkar mı
8*2 gayet yeterli şimdilik ilerleyen zamanlarda DDR 5e geçeceğiz hepimiz mecbur zaten.Amd sistem lerde 8+8 daha performanslı çalışıyor, apu sistem kullanıyordum ama artık ekran kartı sisteme geçmek istiyorum ve beni 4 5 yıl götürsün istiyorum