R7 7700X Sıcaklığı normal mi?

FatZeus

80+
Reaksiyon skoru
177
Arkadaşlar mentalim çok fena patlamak üzere. İşlemci yükte olmadan derecesi 55- 70 derece aralığında .
Sabah işlemcinin macununu yenileyim dedikten sonra olanlar oldu benim bildiğim işlemci yükte olmadan 30-40 derecede çalışıyordu. Bilgisayarcıya gittim 70 80 90 derecelerden 60a düştü ama saçma bir şekilde 57-70 arasına çıkıyor. Basic bir metin2 oyunu açınca daha da yükseliyor.
Sıvı soğutucum; MSI MAG CORELIQUID 240R V2 240mm Sıvı Soğutucu

Sorabileceğiniz spesifik sorulara karşın bir kaç bilgi bırakacağım belki yardımcı olursunuz.
Sıvı soğutmanın pompalarından birisi garip bir şekilde sıcak diğeride hafif ılık gibi.
Başlangıçta açılışta pompadan bir ses geliyor sonrasında kesiliyor.
Sıvı soğutucunun başlıgıyla oynamıştım adam bir kaç ayar yaptı ama bu sıcaklık bu sıvı soğutmayla kesinlikle tatmin etmiyor.

Ekler

• p1.webp
    p1.webp
    38.5 KB · Hit: 34
  • p2.webp
    p2.webp
    34.5 KB · Hit: 29
  • p3.webp
    p3.webp
    6.4 KB · Hit: 32
Ek bilgiler ve görseller;
Pompa 4250RPM'de çalışıyor .
Radyatör havayı emiyor mu yukarıya mı üflüyor diye elimle kontrol ettiğimde havayı dışarıya atıyor.

Ekler

• kasagorsel.webp
    kasagorsel.webp
    179.1 KB · Hit: 13
  • pumpgorsel.webp
    pumpgorsel.webp
    201.7 KB · Hit: 18
Valla bir sorun göremedim sıvı soğutmada acaba borulara mı hasar verdin yada borularda herhan gib bir sıkış mamı oldu
Post automatically merged:

Dediğine göre termal macun değiştikten sonra böyle olmuş. Ozaman sürdüğün macun kalitesiz olabilir yada sıvı soğutmayı çıkarırken hasar vermiş sındır aklıma başka hiç bir şey gelmiyor

Eyer termal macunun zaten kaliteliyse 1-1.5k aradında bir kuletipi fan alıp sıcaklık karşılaştırması yapmanı öneriyorum ozaman sorunun pompadamı yoksa işlemcidemi olduğu ortaya çıkar

Son düzenleme:
Valla bir sorun göremedim sıvı soğutmada acaba borulara mı hasar verdin yada borularda herhan gib bir sıkış mamı oldu

Dediğine göre termal macun değiştikten sonra böyle olmuş. Ozaman sürdüğün macun kalitesiz olabilir yada sıvı soğutmayı çıkarırken hasar vermiş sındır aklıma başka hiç bir şey gelmiyor

Eyer termal macunun zaten kaliteliyse 1-1.5k aradında bir kuletipi fan alıp sıcaklık karşılaştırması yapmanı öneriyorum ozaman sorunun pompadamı yoksa işlemcidemi olduğu ortaya çıkar
Zalmanın sıvı soğutucusunu sürmüştüm boştayken 80 90 dereceydi sonrasında bilgisayarcıya götürdüm o kendi başka macun sürdü sonra boşta 58-70 derecelere düştü. Büyük ihtimal ben yanlış yaptım bilgisayarcınında sürdüğü macun kalitesiz olabilir. Ne yapacağıma karar vermeye çalışıyorum işin içinden çıkamıyorum. Sanırım macun sipariş edip benim sürmem gerekecek sorun düzelmez ise yeni bir sıvı soğutucu mu sipariş versem bilemedim açıkcası. Yaşadığım şehirde adam akıllı bilgisayarcı da yok ya da ben bilmiyorum profosyonel işin ehli çalışan vs.

Zalmanın sıvı soğutucusunu sürmüştüm boştayken 80 90 dereceydi sonrasında bilgisayarcıya götürdüm o kendi başka macun sürdü sonra boşta 58-70 derecelere düştü. Büyük ihtimal ben yanlış yaptım bilgisayarcınında sürdüğü macun kalitesiz olabilir. Ne yapacağıma karar vermeye çalışıyorum işin içinden çıkamıyorum. Sanırım macun sipariş edip benim sürmem gerekecek sorun düzelmez ise yeni bir sıvı soğutucu mu sipariş versem bilemedim açıkcası. Yaşadığım şehirde adam akıllı bilgisayarcı da yok ya da ben bilmiyorum profosyonel işin ehli çalışan vs.
Sıvı soğutma biranda bozulacak bişey değil ben şhasen macundan kaynaklandığını düşünüyorum mx6 termal macun almanızın öneririm çok iyi soğutma performansı var diyorlar

Ben mx4 kullanıyorum

Sıvı soğutma biranda bozulacak bişey değil ben şhasen macundan kaynaklandığını düşünüyorum mx6 termal macun almanızın öneririm çok iyi soğutma performansı var diyorlar

Ben mx4 kullanıyorum
Mx6 veya greazly almayı düşünüyorum bilgisayarcıya yaptırmıştım ama ben yapmayı deneyeceğim yanında sürmek için plastik veriyorlar mı ?

Geri