Neler Yeni

Ram alıcam şekilde takarsam sorun olur mu

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
alperen taha demir
O da olur sorunsuz bir şekilde çalışır. :)
Unutmayın ileride bir ram yükseltemesi yapacağınız zaman dediğim gibi 4+4+4+4 şeklinde olması gerek çünkü anakartınız 4 slotlu maks. 16gb ram desteklediği için sıralamanın böyle olması gerekmekte yoksa tek slot 8gb ram alırsanız ya çalışmaz yada miktarın 4gb lık kısmını bize gösterir. :D
Peki bu anakarta ssd takabilir miyim

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Peki bu anakarta ssd takabilir miyim
M.2 ssd hariç, sata ssd takabilrsiniz.
Sata portlarının saniyede kaç gb/s olduğunu bilmediğim için 2 ihtimal var sata 6gb/s aldığınız ssd maks 600 mb kadar okuma ve yazma yapabilir.
Eğer sata 3gb/s ise saniyede 300mb kadar okuma ve yazma yapabilir, ortalama bir ssd aldığınızı varsayarsak 560mb okuma 540mb lık yazma hızını sunuyor bize ancak dediğim gibi portlar 3gb/s ise bu hız 300mb lara düşer, lakin internet ve oyun kullanıcısı iseniz bu 300mb lık düşük gözükebilir ancak yinede hızlıdır bunu program açılış hızlarından da anlayabilirsiniz. :)

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
alperen taha demir
O da olur sorunsuz bir şekilde çalışır. :)
Unutmayın ileride bir ram yükseltemesi yapacağınız zaman dediğim gibi 4+4+4+4 şeklinde olması gerek çünkü anakartınız 4 slotlu maks. 16gb ram desteklediği için sıralamanın böyle olması gerekmekte yoksa tek slot 8gb ram alırsanız ya çalışmaz yada miktarın 4gb lık kısmını bize gösterir. :D
Knk şuanda ramleri aldım 2×2×2×2 şekilde taktım ve bilgisayar çalışmadı bip sesi geliyor 4 slotun hepsini 2×2 şeklinde denediğimde sorun olmuyor ama 4 slotun hepsine ram takınca bip sesi geliyor açılmıyor uyumlu olur demiştin

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Knk şuanda ramleri aldım 2×2×2×2 şekilde taktım ve bilgisayar çalışmadı bip sesi geliyor 4 slotun hepsini 2×2 şeklinde denediğimde sorun olmuyor ama 4 slotun hepsine ram takınca bip sesi geliyor açılmıyor uyumlu olur demiştin
Nasıl bip?
Kısa uzun bir defa iki defa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüm ramleri tek tek tüm slotlara oturtup test et
Ramlerin bozuk olabilir

En İyi Cevap
7
Nasıl bip?
Kısa uzun bir defa iki defa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüm ramleri tek tek tüm slotlara oturtup test et
Ramlerin bozuk olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri