Neler Yeni

Ram görmeme (Pmu traning hatası)

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
YUNUSEMRE YARICI
Arkadaşlar merhaba herkeze.
Kardeşimin bilgisayarında yukarıdaki hata oluşuyor sürekli.
Anakart: Gigabyte ax370m-d3sh
Ram: Kingston 16 gb cl 18 3200mhz
İşlemci: Ryzen 5 3500x

Şimdi kendi kendi aradığım çözüm yollarını yazayım. Ramlerde bir problem yok kendi bilgisayarımda a1-b1 - a2-b2 slotlarına taktım sorunsuz çalıştı xmp profili açıldı problem olmadı. Benim kendi bilgisayarımda kullandığım gskill 3600mhz cl16 dual kit ram gigabyte anakarta takıldı takıldı görüntü vermedi single olarak bütün slotlara taktım görüntü verdi. Kingston rami single olarak gigabyte a taktım 2 slotta görüntü vermedi a1-b2 slotlarında görüntü verdi. Gigabyte bios en son sürümde default ayarlarda clear cmos yapılmış bir şekilde dual kit rami tek kanal olarak a1-b2 slotlarına taktığımda 16 gb olarak gördü görüntü geldi ama ramler yanyana performan yüzde 70 de verimsiz bir kullanım. Dual kanal olarak takıp görüntü aldığımda başlıkta yazdığım hata oluşuyor görev yöneticisi 8 gb ram olarak görüyor cpuz açıyorum slotlarda ram takılı 16 gb olarak görüyor. Sorum şu şimdi donanımsal olarak anakartta mı bi arıza oluştu eğer öyleyse bir çözüm varmıdır. Yoksa problem tamamen yazılımsal ya bios üzerinden yada windows üzerinden çözülebilicek bir sorunmu ?

Bu konuda teknik bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
normalde desteklemesi gerekir. memz programi ile test yapin. cupz ile voltaj kontrolu yaparmisiniz kac volt çekiyor.
kendi kullandiginiz sorunsuz calisan anakart markanizi yazar misin

Son düzenleme:

Sahin416

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Şahin Dağlı
Yaptığınız denemelerde iki ram de çalışıyor. Ama uyumlu çalışmıyor. Yani buda demek oluyor ki iki ram birbirine zıt gittiği için verim kaybı yaşanıyor. Bunu anlamanın 3yolu var,

1-) farklı bir anakartta test etmek
2-) farklı bir işlemcide test etmek
3-) memz testi yapmak

Yerinizde olsam tek ram ile devam ederdim

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
YUNUSEMRE YARICI
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
normalde desteklemesi gerekir. memz programi ile test yapin. cupz ile voltaj kontrolu yaparmisiniz kac volt çekiyor.
kendi kullandiginiz sorunsuz calisan anakart markanizi yazar misin
Asus tuf b450 pro gaming ve 5600x ile sorunsuz çalışıyor

Yaptığınız denemelerde iki ram de çalışıyor. Ama uyumlu çalışmıyor. Yani buda demek oluyor ki iki ram birbirine zıt gittiği için verim kaybı yaşanıyor. Bunu anlamanın 3yolu var,

1-) farklı bir anakartta test etmek
2-) farklı bir işlemcide test etmek
3-) memz testi yapmak

Yerinizde olsam tek ram ile devam ederdim
Testleri yapıp bilgi veririm. Aslında iki ramin birbirine zıt gitmesi olanaksız dual kit ram çünkü.

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
sorunu buldum sanirim anakartlarin destekledigi ram mhz ile alakali onun anakart 3200mhz sizin anakart 3600mhz destekliyor. onun anakarta deateklemedigi ram takinca calismaz

Sahin416

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Şahin Dağlı
sorunu buldum sanirim anakartlarin destekledigi ram mhz ile alakali onun anakart 3200mhz sizin anakart 3600mhz destekliyor. onun anakarta deateklemedigi ram takinca calismaz
Bununla alakası yok. 3200 mhz destekli bir anakarta 3600 mhz ram takarsan 3199 mhz olarak çalışır. Bunu sen düşürebilir ama arttıramazsın

Top Bottom