Ram Kullanımı sorunu

Subutay

80+
Reaksiyon skoru
21
Ekran görüntülerinde görüldüğü gibi standart yapılması gereken işlemleri yaptım fakat düzelmiyor ram 8gb kullanım 3 gb. Bu sorunu nasıl çözebilirim veya yanlış yaptığım birşeymi var ?

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    19.1 KB · Hit: 43
  • Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    92.1 KB · Hit: 36
Ekran görüntülerinde görüldüğü gibi standart yapılması gereken işlemleri yaptım fakat düzelmiyor ram 8gb kullanım 3 gb. Bu sorunu nasıl çözebilirim veya yanlış yaptığım birşeymi var ?
dostum ayıptır sorması bu windows neyi kullanacak o ram bomboş kalsa
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

biraz fazla kullanmış gerçi görev yöneticisinden bir bak bakalım ne kullanıyor rami en çok

biraz fazla kullanmış gerçi görev yöneticisinden bir bak bakalım ne kullanıyor rami en çok
Lakin açıklamada yazdığım gibi 8 gb ram var pc takılı ve sadece 3gb kullanıma izin veriyor yani demek istediğim ben oyunda oynsam yt de izlesem 3gb ramın üzerine çıkmıcak sabitlenmiş.

Lakin açıklamada yazdığım gibi 8 gb ram var pc takılı ve sadece 3gb kullanıma izin veriyor yani demek istediğim ben oyunda oynsam yt de izlesem 3gb ramın üzerine çıkmıcak sabitlenmiş.
yok onu anladım zaten windows 10 kullanıyorsan 3gb aşağı yukarı o kullanır geri kalanın ne olduğunu anlamak için görev yöçneticisinden bi bakman gerekiyor onun ss ini atarsan belki anlamış oluruz

Ve biraz araştırma sonucunda nedenini öğrendim 32 bit işletim sistemlerinde sadece 3gb ram sınırı varmış fazlası kullanılamıyormuş 64 bit yapıcam şimdi.

bi bak istersen

Ekler

• 2.PNG
    2.PNG
    28.1 KB · Hit: 34
Geri