Biostan xmp ayarını açıp 6000mhz yapabilirsiniz.itopyadan 32 gb (16×2)6000 mhz ram aldım .
Biosta 4800 mhz olarak görünüyor.
Anakartım 7200 mhz asrock livemixer.
Orda ayarı felanmı var yoksa kutu ürünmü farklı anlayamadım. Mhzsini tam olarak nerden ögrenebioirim. Alıntıyı görüntüle
Amd ryzen 5 7600Sistemin intel mi amd mi ve cpuz yükledin mi
OC Tweaker yazan sekme de EXPO olması lazım. Kontrol eder misin?itopyadan 32 gb (16×2)6000 mhz ram aldım .
Biosta 4800 mhz olarak görünüyor.
Anakartım 7200 mhz asrock livemixer.
Orda ayarı felanmı var yoksa kutu ürünmü farklı anlayamadım. Mhzsini tam olarak nerden ögrenebioirim. Alıntıyı görüntüle
Sabah deneyerek geri dönüş yapacağım. Teşekkür ederim yardımlar için.OC Tweaker yazan sekme de EXPO olması lazım. Kontrol eder misin?
Kontrol ettim expo ve xmp1 secenekleri vardı. Xmp1 sectim... kontrol ettim. Expo sectim kontrol ettim. Görev yöneticisinde 4800 dü.OC Tweaker yazan sekme de EXPO olması lazım. Kontrol eder misin?
Exit sekmesinden BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çıkar mısın? Ondan sonra tekrardan BIOS'a girip DRAM Profile Settings yazan kısımda EXPO 0 yazanı seçip kaydedip çık. DRAM Frequency yazana dokunma. RAM'lerin 6000 MHz de çalışıp çalışmayacağına bak bakalım.Kontrol ettim expo ve xmp1 secenekleri vardı. Xmp1 sectim... kontrol ettim. Expo sectim kontrol ettim. Görev yöneticisinde 4800 dü.
2. Resimdeki dram frequeance autoydu onuda ddr5 6000 sectim.
Suan görev yoneticisinde 6000 olarak görüyorum . Kurcaladik yaptik insallah sakincali bişi yapmadık. performansla ilgili başka bir ayar varmı yapilmasi gereken?
Zaten otomatik frequency 6000 cekiyormuş. Çok sağol hallettik.Exit sekmesinden BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çıkar mısın? Ondan sonra tekrardan BIOS'a girip DRAM Profile Settings yazan kısımda EXPO 0 yazanı seçip kaydedip çık. DRAM Frequency yazana dokunma. RAM'lerin 6000 MHz de çalışıp çalışmayacağına bak bakalım.