Ram overclock yapma

Reaksiyon skoru
2
Sistemim;
Asrock b550 pro4
İşlemcim ryzen 7 3700x
Ram crucial ballistix sport Ram 2400-3000 MHz 2x8
Ekran kartı 9060xt 16gb

Ramlarimi 3000 mhz’de kullanıyorum maksimum zaten 3000 ama overclock yaparak 3200 yapabilir miyim AM4 sistemler için 3200 ideal diyorlar sizce yapmaya riske girmeye değer mi değerse yardımcı olur musunuz overclockda

Sistemim;
Asrock b550 pro4
İşlemcim ryzen 7 3700x
Ram crucial ballistix sport Ram 2400-3000 MHz 2x8
Ekran kartı 9060xt 16gb

Ramlarimi 3000 mhz’de kullanıyorum maksimum zaten 3000 ama overclock yaparak 3200 yapabilir miyim AM4 sistemler için 3200 ideal diyorlar sizce yapmaya riske girmeye değer mi değerse yardımcı olur musunuz overclockda

Overclock yapmaya değer fakat aylarınızı bulabilir overclock yapıp optimize etmek. Eğer çalışmıyorsanız bütün gün boştaysanız süre kısalır. Benim şu an itibariyle 45 günü falan buldu sanırım her gün yeni bir şey öğreniyordum.

Testler ağır şartlarda geçer. her şey windowsa boot etti, mavi ekran vermedi, oyunlarda crash yemedim demekle olmaz ram testinde 1 tane bile error veriyorsa o ram stabil değil demektir. Yarım saat 1 saat sorunsuz geçen ramlerim bir keresinde 2 saat 24. Dakikada hata vermişti. Son döngüdeydi ve geçseydi stabil diyecektim son döngüde takıldı.

Standart 3600 cl16 ramlerimle xmp profilinde aida64 de 65.5 civarı latency alıyordum. Şimdi onları sıkılaştırdım 3733 cl14 ve diğer zamanlamalarıda oldukça sıkarak 58.0 civarı latency alıyorum. Bellek bant genişlikleride arttı doğal olarak.

Ram overclockunun amacı %1 %0.1 leri geliştirip daha akıcı oyun deneyimi sağlamaktır. Fakat öncelik bu değilse oyunlarda zaten yüksek fps alıyorum günde 3-4 saat oyun oynar yatarım diyosanız girişmenizi çok önermem. Ben senelerdir gelen meraktan ötürü ve MALESEF TÜRKÇE HİÇBİR DOĞRU DÜZGÜN OVERCLOCK REHBERİ olmadığından ötürü full yabancı forumları rehberleri talan ederek öğrenmeye çalıştım. Hem merakım hemde uğraşma isteğim güzel oldu. Merakınız yoksa çok karmaşık geliyorsa ve birazda duygusal olarak “uğraşamam çok karışık” diyorsanız ellemeyin.

Çünkü boot etmedikçe mavi ekran yedikçe veya error aldıkça moraliniz çabuk bozulabilir.

Ram overclocku çok sabır
Tek tek ayar
Uzun süre gözlem gerekir

Bu arada anakart ve ram çipinin kalitesinede bağlıdır. Herşeyi safe yaptım ama olmuyor dediğinizde ya anakarta takılıyosunuzdur ya bellek çipine yada işlemci bir ihtimal kötü piyango gelmiştir

Ek olarak ben “bundan daha ötesini yapamam” dediğim yerde ramleri 40-41 derecede tutmayı başarmıştım fakat daha hızlı sıkı için fan koymak zorunda kaldım

yapma kral degmez ramlerın ayarlarıyla oynadıgımdan berı eskı stok halde olmasına ragmen sorun yasıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bırak 200mhz dusuk artı 5 gecıkmelı calıssın hıcbısı degısmıyor normal kullanıcı ıcın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,997
Üyeler
187,912
Son üye
Saver
Geri