Neler Yeni

Ram ve Islemci Uygunlugu

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir
Bütçe
1000000

TUF B450-PRO GAMING AMD B450 ATX gaming motherboard with Aura Sync RGB LED lighting, DDR4 4400MHz support, Dual M.2, and native USB 3.1 Gen 2.​

Yukarıda modelini yazdığım anakarta sahibim, bilgisayarımı 2019-2020 yılları arasında toplamıştım. İşlemci olarak AMD Ryzen5 3600 kullanıyorum ve 16x2 3600Mhz ram kullanıyorum.​

Sistemi sadece daha hızlı, güçlü ve daha çok çekirdeğe sahip bir işlemci ve daha hızlı ramler ile upgrade etmek istiyorum.

Hangi işlemci ve ram alabilirim?

Fiyat ile ilgili bir sorun yok sadece ana kartı değiştirmeden güçlü bileşenler almak istiyorum.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
efe araci

TUF B450-PRO GAMING AMD B450 ATX gaming motherboard with Aura Sync RGB LED lighting, DDR4 4400MHz support, Dual M.2, and native USB 3.1 Gen 2.​

Yukarıda modelini yazdığım anakarta sahibim, bilgisayarımı 2019-2020 yılları arasında toplamıştım. İşlemci olarak AMD Ryzen5 3600 kullanıyorum ve 16x2 3600Mhz ram kullanıyorum.​

Sistemi sadece daha hızlı, güçlü ve daha çok çekirdeğe sahip bir işlemci ve daha hızlı ramler ile upgrade etmek istiyorum.

Hangi işlemci ve ram alabilirim?

Fiyat ile ilgili bir sorun yok sadece ana kartı değiştirmeden güçlü bileşenler almak istiyorum.
ram iyi kalabilir eğer inanılmaz fazla çekirdek istemiyorsanız 5700x işinizi görecektir istiyorsanız arkadaşın attığı harikadır.

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
efe araci
Merhabalar,

Bu asagidaki linktedekinryzen 9 iyi gorunuyor. Bu islemci benim bilgisayirimin hizini hissedilir derecede arttirir mi? Ve benim ana kartim bunu destekler mi? Ana kartim biraz eski sanirim benimde
5950x ten bahsediyorsanız evet sisteminizi uçurur.

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir
5950x ten bahsediyorsanız evet sisteminizi uçurur.
Evet evet bu sizin paylastiginiz link:

Ben bunu hemen alayim o zaman.

Bu islemxi ile benim ramler yeter mi yoksa onlarida yukseltmek lazimmi?

KAwie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Kaan Karan
32 gb ram var fazlasyla yeter

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
efe araci

fazla fazla yeter kalabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam fakat bu işlemci bır tık ısınan bir işlemcidir soğutmak için minimum : thermaltake peerlees assasin veya spirit modelini öneririm.

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir
32 gb ram var fazlasyla yeter
Super tamamdir
Cok tesekkur ederim.

Islemciyi bilgisyarima taktiktan sonra yapmam gereken bir islem var mi yoksa direk calisir ki performansli bir sekilde?

16 cekirdek yani 32 adet ediyor deki toplamda?

hocam fakat bu işlemci bır tık ısınan bir işlemcidir soğutmak için minimum : thermaltake peerlees assasin veya spirit modelini öneririm.
Anladim
Tamam bir tanede bundan olayim. Insallah sigar kasanin icine ve anakarta

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
efe araci
Super tamamdir
Cok tesekkur ederim.

Islemciyi bilgisyarima taktiktan sonra yapmam gereken bir islem var mi yoksa direk calisir ki performansli bir sekilde?

hocam termal macun gibi olayları söylememe gerek yok diye düşünüyorum fakat ben söylüyorum kaliteli bir termal macun sürün ben bunu öneririm kendim de kullanıyorum çok kaliteli bir termal macundur :
https://www.amazon.com.tr/Thermal-G...8dc3879b56011861afb08ab&qid=1740246271&sr=8-1 nasıl sürüldüğünü bilmiyorsanız youtube de tonlarca video var benim önerim yanında gelen spatula ile dağtımak işlemcinin yüzüne.

Super tamamdir
Cok tesekkur ederim.

Anladim
Tamam bir tanede bundan olayim. Insallah sigar kasanin icine ve anakarta
hocam kasanızın modelini atabilirmisinz ? sizin için sığıp sığmayacağına bakabilirim.

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir
hocam termal macun gibi olayları söylememe gerek yok diye düşünüyorum fakat ben söylüyorum kaliteli bir termal macun sürün ben bunu öneririm kendim de kullanıyorum çok kaliteli bir termal macundur :
https://www.amazon.com.tr/Thermal-G...8dc3879b56011861afb08ab&qid=1740246271&sr=8-1 nasıl sürüldüğünü bilmiyorsanız youtube de tonlarca video var benim önerim yanında gelen spatula ile dağtımak işlemcinin yüzüne.

hocam kasanızın modelini atabilirmisinz ? sizin için sığıp sığmayacağına bakabilirim.
Kasamin modelini bilmiyorum internettede bulamadim fakat bulmaya calisacagim ama soyle bir bilgi verebilirim suan hali hazirda islemcimin uzerinde tek fanli kule tipi bir sogutucu var su asagida linkini paylastigim seyin aynisi degil ama buna benziyor tek fanli ve kule tipi:

Bu suan hali hazirda kullansigim tek fanli kule tipi yeni ryzen 9 islemcimi sogutmaya yeter mi yoksa sizin attiginizi mi almaliyim?

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
684
İsim
Ege
ya 13k tl işlemci önermişsiniz :D o paraya am5 geçsin

fiyat ile ilgili sorun da yokmuş

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir
ya 13k tl işlemci önermişsiniz :D o paraya am5 geçsin

fiyat ile ilgili sorun da yokmuş
Ana kartimi degistirmek istemiyorum o yuzdendir belkide 13k olmasindaki problem ne anlamadim iyi mi kotu mu:)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,647
Üyeler
168,470
Son üye
Atakan Emir
Top Bottom