Çözüldü✓ Rami silgiyle silmek faydalımı

Bluetooth

80+
Reaksiyon skoru
62
Sa Rami silgiyle silmeyi düşünüyorum bellek pedlerini oradaki yerlerde toz var ve uçlarına dikkatli bakınca uzun ince siyahlık var gibi birilerinde kontakt sprey sık diyo düşünceniz nedir

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    700.8 KB · Hit: 130
Statik almak için ve toz almak için en iyi yöntemlerden biri. Gönül rahatlığıyla silebilirsin

Sa Rami silgiyle silmeyi düşünüyorum bellek pedlerini oradaki yerlerde toz var ve uçlarına dikkatli bakınca uzun ince siyahlık var gibi birilerinde kontakt sprey sık diyo düşünceniz nedir
evet

Ekler

• Screenshot_73.png
    Screenshot_73.png
    86.2 KB · Hit: 48
Silebilirsin hep siliyorum
Dayanamadım sildim azcık transistörlerde geldi narince altın olan yerleri sildim silgi parçacıklarını alırsam olur heralde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

image.jpg

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Diş fırçasıyla silgi parçasını alıyorlardı bende bunla aldım ucu yumuşak

pin kısmında küçük nokta çizikler var bişey olurmu

Eğer o çiziklere dokunduysanız, izopropil alkol ile hafif fırçalayın ki aşındırıcı bi kimyasal kalmasın orada.
pin kısmında küçük nokta çizikler var bişey olurmu

Zaten temizlemişsiniz ama google'dan gelecekler için genel bir cevap yazmak istedim;

Pinleri temizlemek için silgi pek mantıklı değil. Silerken fazla bastırıp pinleri aşındırırsanız, altın kaplamaya zarar vererek uzun vadede aşınan yerde oksitlenme kaynaklı temassızlıklara neden olabilirsiniz. Pinlerin altın kaplanmasının nedeni, oksitlenmeye karşı dirençli olması.

Bence en güvenli yöntem, hava kompresörü veya izopropil alkol kullanmak. Oje sökücü, Aseton, WD-40 vb. kesinlikle kullanılmamalı çünkü parfüm gibi içlerindeki ek kimyasallar kalıntıya neden olacak. Pinlere dokunmaktan da kesinlikle kaçının, cildinizin yağı asidik olduğundan metali zamanla aşındırır.

İlla silgi ile sileceğim diyenlere de, meşhur faber-castell'in mavi silgisi gibi parçlanamayan bi silgi kullanmalarını, fazla bastırmadan, nazikçe ve pinlere dokunmadan(cildinizle) temizlemelerini öneririm. Islak mendil veya peçete kesinlikle kullanmayın, tüy parçaları bırakıyor.

Statik elektrik ise günümüzde pek problem değil çünkü korunacak şekilde ram modülleri tasarlanıyor zaten.

Son düzenleme:
Eğer o çiziklere dokunduysanız, izopropil alkol ile hafif fırçalayın ki aşındırıcı bi kimyasal kalmasın orada.

Zaten temizlemişsiniz ama google'dan gelecekler için genel bir cevap yazmak istedim;

Pinleri temizlemek için silgi pek mantıklı değil. Silerken fazla bastırıp pinleri aşındırırsanız, altın kaplamaya zarar vererek uzun vadede aşınan yerde oksitlenme kaynaklı temassızlıklara neden olabilirsiniz. Pinlerin altın kaplanmasının nedeni, oksitlenmeye karşı dirençli olması.

Bence en güvenli yöntem, hava kompresörü veya izopropil alkol kullanmak. Oje sökücü, Aseton, WD-40 vb. kesinlikle kullanılmamalı çünkü parfüm gibi içlerindeki ek kimyasallar kalıntıya neden olacak. Pinlere dokunmaktan da kesinlikle kaçının, cildinizin yağı asidik olduğundan metali zamanla aşındırır.

İlla silgi ile sileceğim diyenlere de, meşhur faber-castell'in mavi silgisi gibi parçlanamayan bi silgi kullanmalarını, fazla bastırmadan, nazikçe ve pinlere dokunmadan temizlemelerini öneririm. Islak mendil veya peçete kesinlikle kullanmayın, tüy parçaları bırakıyor.

Statik elektrik ise günümüzde pek problem değil çünkü korunacak şekilde ram modülleri tasarlanıyor zaten.
Bende mavi faber castel vardı onla sildim Rami oturtuyorum kızağına ama tam yuvaya girecek gibi olduğunda bastırıyorum tık sesi gelmiyor yinede bilgisayarcıya taktıtırıyım 21 klavye temizleme setinin tüylü fırçasıyla kılları süpürdüm ram taktıktan sonra denesin

Hayır olmaz da aklıma takıldı neden böyle bişey yapma gereği duydunuz sistem calisiyosua
Hayır olmaz da aklıma takıldı neden böyle bişey yapma gereği duydunuz sistem calisiyosua
İkisi takılınca ekran açılmıyor klavye çalışmıyor temizlediğini söktüm silgiyle sildim meşhur 21 ilk set olan klavye temizleme kitinin yumuşak fırçasıyla süpürdüm şimdi parçacık gözükmüyo inşallah olmuştur

Zamanında ddr3 sistemim vardı açılmadı bi ara ramleri sildim düzeldi silinir mis gibi oluyor

İkisi takılınca ekran açılmıyor klavye çalışmıyor temizlediğini söktüm silgiyle sildim meşhur 21 ilk set olan klavye temizleme kitinin yumuşak fırçasıyla süpürdüm şimdi parçacık gözükmüyo inşallah olmuştur
Olmadiysa bios pilini sök tak olmuştur ama büyük ihtimalle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,443
Üyeler
190,749
Son üye
akameronin
Geri