RAMIM OYUNLARDA 12 13GB KULLANIYOR

emirx77

80+
Reaksiyon skoru
1
benim 16gb ramim var oyunlarda son zamanlarda fps drop yemeye başladım görev yöneticisinden bakıyorum mesela oyundayken fortniteda felan %80 85 kullanıyor lolde iken %70 felan kullanıyor ramim acaba ani fps droplarım bu sebepten mi kaynaklı bilmiyorum ama çok can sıkıcı olmaya başladı

Tam olarak RAM diyemeyiz. Diğer özelliklerini de yazar mısın ?

rtx 2060ım var i5 10400f var ekran kartım genelde %60ta felan çalışıyor işlemcim ise %65 70
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aasd.png

benim 16gb ramim var oyunlarda son zamanlarda fps drop yemeye başladım görev yöneticisinden bakıyorum mesela oyundayken fortniteda felan %80 85 kullanıyor lolde iken %70 felan kullanıyor ramim acaba ani fps droplarım bu sebepten mi kaynaklı bilmiyorum ama çok can sıkıcı olmaya başladı
Kardeşim işletim sistemin ne pro mu kullanıyon arka plandaki işlemler ne biz nerden bilelim detaylandır konuyu da millet yorumyapsın. Pro ise home kur gereksiz servisleri kapat ( rehber vardır ) ani fps drobu genelde laptobsa bazı laptoplar voltaj düşürmesi yapıyor ondandır.

Kardeşim işletim sistemin ne pro mu kullanıyon arka plandaki işlemler ne biz nerden bilelim detaylandır konuyu da millet yorumyapsın. Pro ise home kur gereksiz servisleri kapat ( rehber vardır ) ani fps drobu genelde laptobsa bazı laptoplar voltaj düşürmesi yapıyor ondandır.
ya çok fazla anlamıyorum pcden ama şunu diyebilirim fortnite oynarken mesela arkada sadece discordu açık bırakıp seslide oluyorum ona rağmen RAM in %75 80 çalışması normal mi anlamadım yani fps drop yemeye başladım son zamanlarda termal macun temizliği de hallettim dün masaüstü kullanıyorum bu arada

Ram miktarı arttıkça tüketim artar. Kullansın bir şey olmaz

ya çok fazla anlamıyorum pcden ama şunu diyebilirim fortnite oynarken mesela arkada sadece discordu açık bırakıp seslide oluyorum ona rağmen RAM in %75 80 çalışması normal mi anlamadım yani fps drop yemeye başladım son zamanlarda termal macun temizliği de hallettim dün masaüstü kullanıyorum bu arada
Sürümün windows 11 home mu hocam pro mu ? Yoksa 10 mu kullanıyosun. Win 11 kullanıyorsan eğer windows 11 de çok fazla gereksiz veya oyun oynayanların kullanmadığı konu var. Başta çekirdek yalıtım windows defender da bulunur 2. Olarak windows web experience pack 3. Gereksiz windows servisleri. Bunlarla beraber zaten boşta 4 5 gb kullanır windows 11

işletim sistemim Windows 11 Home Single Language yazıyor

ram hızların kaç şu an 2133 mhzde çalışıyor
2133 olması lazım 2022de itopyadan hazır sistem olarak almıştım

Windows zaten şuan gereksiz servis ve web experience kaldırmadıysan 4 5 gb windows kullanıyordur boşta. Rehberleriyle birlikte bunları kaldır defender da çekirdek yalıtımı kapat düşer ram kullanımı.

Windows zaten şuan gereksiz servis ve web experience kaldırmadıysan 4 5 gb windows kullanıyordur boşta. Rehberleriyle birlikte bunları kaldır defender da çekirdek yalıtımı kapat düşer ram kullanımı.
reis var mı video peki izleyip bakıp yapabileceğim

2133 olması lazım 2022de itopyadan hazır sistem olarak almıştım
sanmıyorum hazır sistemle beraber 2133 mhz ram satacaklarını biosa girip profile 1 e bakar mısın

Termal macun yenilerken hata yapmış olabilirsin. Temizlikte de öyle.

Sıcaklıklar ne durumda fortnite v.b şeyler oynarken ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,789
Üyeler
184,685
Son üye
RacingMotorF
Geri