ramime nasıl oc yapicam

dost ayran

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,807
arkdaşlar corsair kırmızı lpx ramine sahipim 8x2 16gb dual channel anakartım asus b250g sistemim eksi oldugu icin ramimim oc yapmak istiyom nasıl yapabilirim ne tur sorunlarla karsilasirim

arkdaşlar corsair kırmızı lpx ramine sahipim 8x2 16gb dual channel anakartım asus b250g sistemim eksi oldugu icin ramimim oc yapmak istiyom nasıl yapabilirim ne tur sorunlarla karsilasirim
lpx modeline OC iyi yapılamıyor diye biliyorum.

XMP ile zaten 2400 MHz kullanabiliyorsun o anakart ile, daha yükseğine çıkamazsın. Ne manuel ne de XMP ile.
xmp acsam sorun cıkartımı bilgisayara ilk defa oc yapcam korkuyorum

Yapılmayı geç anakart 2400 MHz destekliyor maksimum :D.
:LOL: anakarta bakmamışım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu zamana kadar XMP açmamış olman biraz garip değil mi?
Bende hiç açmadım :D nolduki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BİOS arayüzüyle ilgili çok bilgisiz olduğum için kurcalamaya korkuyorum :) Açmak gerekirmi XMP?

Sen açma, sana bu korkuyla XMP frekansı haram olur, Allah günah yazar sana :D. Açman gereken tek şey D.O.C.P., o da BIOS'a girince hemen önüne çıkıyor zaten, bir yere girmiyorsun. Sen de çok garipsin.
Hocam BİOS konusunda garip olduğuma şaşırmazsın artık :) bilmediğim için. D.OC.P Ne oluyor peki? onu niye açayım? Kusura bakma çok soru sordum ama :D

Hocam BİOS konusunda garip olduğuma şaşırmazsın artık :) bilmediğim için. D.OC.P Ne oluyor peki? onu niye açayım? Kusura bakma çok soru sordum ama :D
Açmazsan RAM'inin desteklediği frekansa çıkamazsın, şu anki performansına kıyasla daha iyi performans alırsın, bellek frekansı önemli, git aç hemen.

Geri