Neler Yeni

RAMİN DDR3L Mİ NORMAL DDR3 MÜ OLDUĞUNU NERDEN ANLARIM?

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Hocam dram frequansy bölümündeki ram mhz benim asıl mhz in yarısı değilmi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüh be 1.35 voltaj çıktı yani low voltaj rami bulmak zor olacak ama birde hocam module manuf diye bir kısım var orda Samsung yazıyor. Ramin markası Samsung mu yani?
Belleklerin modeli Samsung Ram'in markası değil.
Orada yazan MHz'i 2 ile çarpıp asıl MHz'i öyle bulacaksın.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1

pclaptop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Hüseyin İzken
Peki konuya cevap verebilirmisin(kötü yada kızma anlamında söylemiyorum)
Ben de yaklaşık bir ay önce ram ekledim. 4 gb samsung ddr3l idi benimki(1.35v).4 gb daha aldım internetten bir sıkıntı yaşamadım. Alacağım ramin mhz, cl, voltajına baktım aldım.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben de yaklaşık bir ay önce ram ekledim. 4 gb samsung ddr3l idi benimki(1.35v).4 gb daha aldım internetten bir sıkıntı yaşamadım. Alacağım ramin mhz, cl, voltajına baktım aldım.
ben takamam zaten laptoplar hakkında pek bilgim yok içini açsam geri toplayamam o.O2

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,869
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
DDR3L bellek bulmak zor değil. Aslına bakılırsa laptoplarda düzünü bulmak daha zor diye biliyorum :D

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
DDR3L bellek bulmak zor değil. Aslına bakılırsa laptoplarda düzünü bulmak daha zor diye biliyorum :D
aslında buda doğru bilgisayarcı abi bende lov voltaj yok takamam dedi boş bir zamanımda diğer dükkana soracağım inşallah o dükkan tanıdık bahanesiyle ben içindeki 4 rami aldım ağırlık yapar 2 gb sana yeter demez o.O2

pclaptop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Hüseyin İzken
ben takamam zaten laptoplar hakkında pek bilgim yok içini açsam geri toplayamam o.O2
Eğer laptopunuzda küçük kapaklar varsa, yani ram takmak için bütün kasayı sökmek gerekmiyorsa açın bir bakın bir şey olmaz. Ramler kolaydaysa işiniz zor değil zaten 45° lik açıyla yerleştirip bastıracaksınız.Bilgisayarcıda parça olmazsa aklınızda bulunsun diye yazayım dedim.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Eğer laptopunuzda küçük kapaklar varsa, yani ram takmak için bütün kasayı sökmek gerekmiyorsa açın bir bakın bir şey olmaz. Ramler kolaydaysa işiniz zor değil zaten 45° lik açıyla yerleştirip bastıracaksınız.Bilgisayarcıda parça olmazsa aklınızda bulunsun diye yazayım dedim.
İşte ondan dolayı yoksa bundan eski laptopumda(2007 model) her ram,pil, işlemci vb işler için ayrı kapak vardı ve işiniz olan kapağı söküp yapabiliyorduk ama bunda(ki buda yeni değil 6 yıllık) bütün kasa birleştik yani tamamen için açmak lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
bekir
Arkadaşlar imzadaki sisteme 4 gb ram daha eklicem fakat benim ram DDR3l(yani low voltaj) diye biliyorum ama adamda(mahalle bilgisayarcısı ama güvenilir bir abi bi formata 20 lira isteyenlerden değil) onda ddr3l yokmuş ddr3 varmış sen git bak eğer ddr3 e takarım dedi Ramin ddr3 mü ddr3l mi olduğunu nasıl anlarım? Arasındaki fark sadece voltaj farkımı? Yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar.

Buradaki ram uyar zaten çipleri samsung sen sipariş verdikten sonra zaten laptopun marka modelini sorup uyumlu olup olmadığı teyit ediyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,569
Üyeler
161,092
Son üye
hsnmmt
Top Bottom