Neler Yeni

Yardım Ramleri 1600 Mhz e çekip açtıktan bir süre sonra pc donuyor

MelihTaha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Melih Taha SUSAK
Merhabalar direkt konuya girmek istiyorum. Bilen bilir 3 yıl önce Abdullah abinin 2. el sistem toplama videosu vardı 1400tl ye xeon x3440 lı

Ben o sistemi topladım, önerdiği gibi mosfetleri aldım ve denilen şekilde anakarta taktım
Aliexpressden anakartı işlemciyi rami ve kuletipi soğutucuyu aldım tam isimlerinide aşağıya yazıyorum

Anakart: Gigabyre GA-H55M-D2H İşlemci: İntel Xeon X3440Ram: AnkoWall DDR3 4 GB 1600 Mghz (2 tane) PSU: Rampage RPM-600W 80+ Bronze

Parçalarım bunlar videoda Abdullah abinin gösterdiği gibi biosa giriyorum rami 1600 e çekip pc yi açıyorum işlemci mghz inide aynı bırakıyorum olabildiğince ama bir süre sonra bilgisayar donuyor pc nin kapama tuşuda kapatmıyor psuyu kapatıp açmam gerekiyor ramler 1600 gözüküyor biosda anakartta 1600 destekliyor peki neden yapamıyorum yardımcı olursanız mutlu olurum.​

ByKayseriLi

80+ Bronze
Merhabalar direkt konuya girmek istiyorum. Bilen bilir 3 yıl önce Abdullah abinin 2. el sistem toplama videosu vardı 1400tl ye xeon x3440 lı

Ben o sistemi topladım, önerdiği gibi mosfetleri aldım ve denilen şekilde anakarta taktım
Aliexpressden anakartı işlemciyi rami ve kuletipi soğutucuyu aldım tam isimlerinide aşağıya yazıyorum

Anakart: Gigabyre GA-H55M-D2H İşlemci: İntel Xeon X3440Ram: AnkoWall DDR3 4 GB 1600 Mghz (2 tane) PSU: Rampage RPM-600W 80+ Bronze

Parçalarım bunlar videoda Abdullah abinin gösterdiği gibi biosa giriyorum rami 1600 e çekip pc yi açıyorum işlemci mghz inide aynı bırakıyorum olabildiğince ama bir süre sonra bilgisayar donuyor pc nin kapama tuşuda kapatmıyor psuyu kapatıp açmam gerekiyor ramler 1600 gözüküyor biosda anakartta 1600 destekliyor peki neden yapamıyorum yardımcı olursanız mutlu olurum.​

Bu sorunu ben eski AM2 sistemim de yaşamıştım tamamen aynı sorun. Ben ramlerin hızlarını bir tık düşürdükten sonra çözmüştüm. Bende de masaüstü gelince yada biraz kullanınca anında donup kalıyordu. Ramlerin hızlarını bir tık düşürün bir de öyle deneyin bakalım.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Xeon x3440 ram MHz desteği 1333mhz dir 1333 yaparsanız sorun kalmaz diye düşünüyorum

MelihTaha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Melih Taha SUSAK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1333 de sıkıntı yoktu evet kontrol ettim dediğiniz gibi işlemci destek vermiyor 1333 olarak kullanıcaz artık yapıcak bir şey yok her şey için teşekkür ederim.
Ama aklıma takılan bir şey var Abdullah abi bu sistemin overclock videosunda 1600 kullanıyor ondada Xeon x3440 var onda neden böyle bir hata olmuyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,891
Üyeler
160,897
Son üye
diger_yusuf
Top Bottom