Laptop marka model nedir?Ramlerim 3200 mhz olmasına rağmen 2667 mhzde çalışıyor(laptop)
ASUS TUF Dash F15 FX516PMLaptop marka model nedir?
Biosu maalesef şuan atamayacağım ama defalarca bakmama rağmen bir xmp profili bulamadımbios ?
Modelden %100 eminsen BIOS günceller misin? Ek olarak CPU-Z'den Memory sekmesinin fotoğrafını ve Görev yöneticisine girip Performans sekmesine tıklayıp Bellek kısmını tam ekran yapıp fotoğraf atar mısın?ASUS TUF Dash F15 FX516PM
Bios kesinlikle güncel daha yaklaşık 2 hafta önce yaptım. CPU-Z memory kısmı da buradaModelden %100 eminsen BIOS günceller misin? Ek olarak CPU-Z'den Memory sekmesinin fotoğrafını ve Görev yöneticisine girip Performans sekmesine tıklayıp Bellek kısmını tam ekran yapıp fotoğraf atar mısın?
BIOS güncellemek için:
1) Öncelikle 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek bulmaya çalışın. Flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Biçimlendirdikten sonra bu siteden https://www.asus.com/tr/laptops/for...uf-dash-f15/helpdesk_bios/?model2Name=FX516PM BIOS for ASUS EZ Flash Utility 322 BIOS'unu indirin.
3) İndirdikten sonra klasöre çıkartın. Klasöre çıkarttıktan sonra FX516PMAS.322 dosyasını flash belleğin içine atın.
4) Bilgisayarı yeniden başlatın. BIOS'a girin, girdikten sonra Advanced sekmesinin içinde ya da Tool sekmesinin içinde Asus Ez Flash Utility olacak, ona basın. Bastıktan sonra FX516PMAS.322 dosyasını seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: Windowsta önemli verilerinizi varsa yedeklerini alın. Windows'un çökebilme ihtimali var.
Not 2: BIOS güncellemesi boyunca sakın flash belleği yerinden çıkarmayın ve elektriği kesmeyin.
Takılı RAM'lerden biri 2666 MHz hocam. O yüzden çalışmıyor. Slot 2 kısmının da fotoğrafını atar mısın?Bios kesinlikle güncel daha yaklaşık 2 hafta önce yaptım. CPU-Z memory kısmı da buradaAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Slot 2'yi de atar mısın? Satıcının taktığı 2666 MHz büyük ihtimalle, yanlış takmış.Benim laptopu satıcı kendi normalde 16 GB olmasına rağmen kendi 32GB a upgrade yapmış.Acaba ondan dolayı mı diye düşündüm ama ram modelini aratınca yide 3200 mhz ramler çıkıyor.
Şöyle anlatayım. Slot 2 lehimli olabilir. Onda 3200 MHz CL22 RAM takılı. Satıcının kendisi 2666 MHz CL19 RAM eklemiş. Durum böyle olunca sistem kendini 2666 MHz CL19 olarak ayarlamış. Eğer 2666 MHz CL19 RAM'i satıp onun yerine 3200 MHz CL22 RAM alırsan sistemin 3200 MHz CL22 sorunsuz çalışacak. Şuanda çift kanal çalışıyor. Gerek var mı diye sorarsan bütçen varsa 3200 MHz alabilirsin.
pardon cevap olarak atmayı unutmuşumŞöyle anlatayım. Slot 2 lehimli olabilir. Onda 3200 MHz CL22 RAM takılı. Satıcının kendisi 2666 MHz CL19 RAM eklemiş. Durum böyle olunca sistem kendini 2666 MHz CL19 olarak ayarlamış. Eğer 2666 MHz CL19 RAM'i satıp onun yerine 3200 MHz CL22 RAM alırsan sistemin 3200 MHz CL22 sorunsuz çalışacak. Şuanda çift kanal çalışıyor. Gerek var mı diye sorarsan bütçen varsa 3200 MHz alabilirsin.
CPU-Z'de bilgileri göstermiyor olabilir. İçini açmak garantiyi bozmuyor diye biliyorum ama sen gene de bir araştır. Garantiyi bozmuyorsa kendin RAM'i çıkarıp yenisini takabilirsin.Hocam garanti gitmese direk içini açıp aynı mı diye bakacağım ama maalesef o yüzden bakamıyorum ama yinede teşekkür ederim. Peki son olarak hocam slot 2 lehimliyse görev yöneticisinde de iki slot da dolu gösteriyor bu nasıl olabiliyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:
pardon cevap olarak atmayı unutmuşum