Neler Yeni

Yardım Ramlerime nasil overclock yapabilirim

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Fsb artırmak hariç olmuyor diye hatırlıyorum, fsb artınca da ramin yanında işlemci de oc'lenmiş oluyor.
Ayrıca bende de bir ara h55m s2 vardı, orada cl ile ilgili hiçbir sekme bulamadım.

NwoRth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Emir Telli
Hocam BİOS ekranından arttırabilirsiniz. Kartınızın XMP desteği var ise onu da açabilirsiniz veya Overclock kısmından İstediğiniz Hızı seçebilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fsb artırmak hariç olmuyor diye hatırlıyorum, fsb artınca da ramin yanında işlemci de oc'lenmiş oluyor.
Ayrıca bende de bir ara h55m s2 vardı, orada cl ile ilgili hiçbir sekme bulamadım.
Hocam neden Ram hızını arttırırken işlemcinin hızı artsın ki? Burada Ram'e overclock yapıyoruz işlemciye değil.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Hocam BİOS ekranından arttırabilirsiniz. Kartınızın XMP desteği var ise onu da açabilirsiniz veya Overclock kısmından İstediğiniz Hızı seçebilirsiniz.

Hocam neden Ram hızını arttırırken işlemcinin hızı artsın ki? Burada Ram'e overclock yapıyoruz işlemciye değil.
Bence önce bir gidin fsb nedir onu öğrenin.

Zaten ben orada fsb artırarak ram oc'lenebilir dedim, direk ram'in hızını artıracak bir sekme yok diye hatırlıyorum, varsa direk oradan yapsın zaten.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hocam nasil yapabilecegimi biliyorum nasil derken yaptigim overclock nasil olmali gibisinden sordum işlemciye overclock ihtiyaci duymuyorumx3440 r7 370 i kolay kolay besler zaten ram frekansi düşük olduğundan artirayim dedim zarar vermeyecek en ust noktasina cikmak istiyorum

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Ram hızı artarken işlemcininde artması gayet normal.FSB = Bus speed şuan kullandıgımız BCLK Frequency anlamına geliyor eski tip anakartlarda overclock genelde çarpan kilidiyle değil de bus speed 'i arttırarak yapılıyortdu.Ve anakart üstündeki bütün iletişim Bus speed oldugu için bütün parçalara overclock yapılabiliyordu tek frekansı değiştirerek.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence önce bir gidin fsb nedir onu öğrenin.

Zaten ben orada fsb artırarak ram oc'lenebilir dedim, direk ram'in hızını artıracak bir sekme yok diye hatırlıyorum, varsa direk oradan yapsın zaten.
Hocam bazı anakartlarda var bazi anakartlarda yok örneğin m5a78lm lx v2 anakartimda ram frekansi ayri bir bolumdeydi fsb hizi etkilemiyordu,
Ga h55 s2v de fsb arttirarak arttirilabiliyor ama diyelim ki fazla frekans arttirdiniz cpu icin ama ramin kk de arada kaynayip istediginizden yuksek frekanslara çıktı bu anakartta da ram frekans carpani ayari var carpani dusurerek ayarlayabiliyorsunuz fsb hizini bus speed carpanindan ayrı oluyor bu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,567
Üyeler
166,230
Son üye
Taha Gültekin
Top Bottom