Neler Yeni

Rap'te cover olayı neden yaygın değil?

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Eski Türkçe rap şarkılar dinlerken aklıma takıldı. Tozlarla kaplı raflarda o kadar güzel şarkılar kalmış ki. Youtube izlenmelerine bakıyorum, bazı şarkılar 1-2 bin.
Neden bu şarkıları yeni MC'ler çıkıp coverlamıyor? Rock müzikte cover olayı çok yaygın mesela. Rap'te acaba telif olayları mı daha sıkı?

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
türkçe rap şarkıları zaten az dinleniyor cover yapan kitlede az mesela lil peep cover yaz 6m dinlenen videolar var

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Eski Türkçe rap şarkılar dinlerken aklıma takıldı. Tozlarla kaplı raflarda o kadar güzel şarkılar kalmış ki. Youtube izlenmelerine bakıyorum, bazı şarkılar 1-2 bin.
Neden bu şarkıları yeni MC'ler çıkıp coverlamıyor? Rock müzikte cover olayı çok yaygın mesela. Rap'te acaba telif olayları mı daha sıkı?
Türkçe rapte yapan var, miraca bak live session adı altında 10 a yakın parça yayınladı aynı şekilde allame de yayınladı fakat rapçiler genelde oturup da cover yapayım demiyor (ototonluları bahsetmiyorum) o ruhu yaşatmak için sokakta vs acapella atarlar, aynı altyapı üzerinde söylemek pek sarmıyor rapte.

Sami Järvi

80+ Silver
telif olaylarının etkisi olduğunu düşünüyorum .iyi ki youtube diye bir ortam var da bu eski parçaları dinleyebiliyoruz

Top Bottom