Ebukhz
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 10
- İsim
- Ebubekir Kaya
İyi günler öncelikle. R5 2600x Bir işlemci ve b450 m dragon marka bir anakarta sahibim. 4000MHz e işlemcimi OC yaptım. Fakat Gta 5, Bannerlord, Anno 1800 tarzı oyunlarda (Özellikle işlemcinin işin içine girdiği ve optimize sorunu olan oyunlar öncelikli) işlemcimin msi afterburner proğramı ile ölçümlerde bulundum. Stok soğutucum mevcut. Oyun içinde işlemci sıcaklığım 80 dereceleri gördü ve az biraz geçti. Sizce fazla mı bu sıcaklık ve zamanında aldığım kasanın bir kaç yerinde açıklık bulunmasına rağmen üstte büyük kısımda toz filitresi var ön taraftada kısmi bir açıklık var kasa içine hava alacağı çok değil fakat azda olmayan bir açıklık var. Bundan kaynaklı işlemci sıcaklıklarını bu şekilde görmekteyim. Yanda bulunan camı açıp kasanın direkt hava almasını sağlayınca işlemci sıcaklıklarım 70-75 derece arası geçişler yaşanıyor ve yan taraf açık olmayıncada cam ve hava çıkışını sağlayan egzoz fanın bulunduğu yerler çok fazla sıcak oluyor. Ekran kartı ısınmıyor ama ona bakıyorum 60-70 lerde geziniyor. Egzoz fanın da fazla sağlıklı çalştığını düşünmemekteyim. Şimdi, ben kule tipi veya sıvı soğutma alsam eğzoz fana da bi el atıp güzel bişey ayarlasam probelemim sizce çözülür mü ? Soğutucu olarak ne önerirsiniz ve sıvı soğutmada 120mm ile 240mm arasında ki fark nedir? 120 lik mi işimi görür 240 alsam gereksiz mi olur veyahut o mu işimi görür? Yardımlarınız ve destekleriniz için teşekkür ederim.