Neler Yeni

RDR 2 Güçlü Sistem Düşük Fps

Faithfull

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İ. Efe Tezel
Oyunu daha yeni yükledim ve bir hevesle ayarlara gidip grafik ayarlarını ultraya aldım. Banchmark a girdim ve 2K çözünürlükte FSR 2.0 kapalı, MSAA FXAA TAA ne varsa açık olmasına rağmen (saf performansa bakmak istedim ilk başta) 90-110 FPS gibi yüksek değerler aldım, dedim güzel :D . Ondan sonra oyunu hiç oynamadan çıktım ve ertesi gün oyunu oynamak için tekrar girdiğimde ayarlar sıfırlanmıştı, terkardan ayarları yaptım ne varsa fulledim aynı şekilde. Oyuna bir girdim, şok oldum. 38-40 FPS'leri geçemedi. YouTube'daki incelemelerde bu kart 4K da 65-70 FPS'leri görüyor yani imkanı yok. Sistemin iyi, Windows 11 ve driverların güncel olmasına rağmen anlam veremediğim bir FPS düşüklüğü var. Başka oyunlarda bu FPS düşüklüğü yok. Sadece RDR 2 de gözlemledim. Ayrıca sistemde darboğaz da söz konusu değil ekran kartı kullanım oranı %99 , işlemci ise %35-55 arası. Yardımcı olursanız sevinirim...

SİSTEM:
  • ANAKART : MSI B550M PRO-VDH
  • EKRAN KARTI : AMD Sapphire RX 6950 XT 16GB
  • İŞLEMCİ : AMD Ryzen 7 5700X
  • İŞLEMCİ SOĞUTUCU : Corsair H100 240mm
  • RAM : Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3600MHz DDR4 CL16
  • PSU : Sharkoon Silentstorm Cool Zero 750W 80+ Gold
  • KASA : Dark Guardian Pro
  • MONİTÖR : Asus Tuf Gaming VG27AQZ 2K 165 Hz

jımalya

80+ Bronze
ayarlarda sikinti vardir herseyi fullemek den bagzi ayarlar cakismistir internete gpu modelini girip rdr2 grafik ayari yazin ordakileri uygulayin buyuk ihtimalle duzelecektir

Venzyq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Utku Üçlüprizoğlu
Hocam açık konuşmak gerekirse sisteminizi kıskandım :D
Bende RDR2 Oynuyorum ve ilk yüklediğim zaman bendede aynı sorun olmuştu.Çok uğraştım ama olmadı en son silip tekrar kurdum ve düzeldi bir daha da aynı sorun olmadı. Üşenirim bekleyemem falan demeyin oyunun hikayesinde kapılıp gidiyorsunuz. Muazzam bir oyun!!

Miragess

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Onur Tk
bir ihtimal ekran kartından dolayı olabilir ddu ile driverı silip tekrar kurun

Faithfull

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İ. Efe Tezel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ayarlarda sikinti vardir herseyi fullemek den bagzi ayarlar cakismistir internete gpu modelini girip rdr2 grafik ayari yazin ordakileri uygulayin buyuk ihtimalle duzelecektir
internetteki önerilenleri denedim yine aynı :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam açık konuşmak gerekirse sisteminizi kıskandım :D
Bende RDR2 Oynuyorum ve ilk yüklediğim zaman bendede aynı sorun olmuştu.Çok uğraştım ama olmadı en son silip tekrar kurdum ve düzeldi bir daha da aynı sorun olmadı. Üşenirim bekleyemem falan demeyin oyunun hikayesinde kapılıp gidiyorsunuz. Muazzam bir oyun!!
Teşekkür ederim daha iyileri sizde olsun inşallah. Ben de silip yükledim düzelmedi, belgelere gidip kayıtlı her şeyi sildim sıfırdan yükledim yine olmadı. Oyun çok güzel dediğiniz gibi evet ama maalesef üniversite sınavına hazırlanıyorum, çok fazla oynayamayacağım :( . Yine de sorunu çözmek istiyorum merak ettim neden böyle acaba ?

Venzyq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Utku Üçlüprizoğlu
internetteki önerilenleri denedim yine aynı :(

Teşekkür ederim daha iyileri sizde olsun inşallah. Ben de silip yükledim düzelmedi, belgelere gidip kayıtlı her şeyi sildim sıfırdan yükledim yine olmadı. Oyun çok güzel dediğiniz gibi evet ama maalesef üniversite sınavına hazırlanıyorum, çok fazla oynayamayacağım :( . Yine de sorunu çözmek istiyorum merak ettim neden böyle acaba ?
Hocam bilmiyorum ki dediğim gibi ben silip tekrar kurdum düzeldi. Sizin sistemin zaten en aşağı 130 FPS falan alması lazım. Bütün google kaynaklarına baktınız mı? Belki işe yarar şeyler çıkabilir.

Faithfull

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İ. Efe Tezel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bilmiyorum ki dediğim gibi ben silip tekrar kurdum düzeldi. Sizin sistemin zaten en aşağı 130 FPS falan alması lazım. Bütün google kaynaklarına baktınız mı? Belki işe yarar şeyler çıkabilir.
yabancı sitelere dahi baktım yok hiçbir şey. ilk girdiğimde düzgündü onu anlamıyorum ne değişti birden ?

bir ihtimal ekran kartından dolayı olabilir ddu ile driverı silip tekrar kurun
ddu dediğiniz nedir anlamadım ?

Venzyq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Utku Üçlüprizoğlu
yabancı sitelere dahi baktım yok hiçbir şey. ilk girdiğimde düzgündü onu anlamıyorum ne değişti birden ?

ddu dediğiniz nedir anlamadım ?
Hocam oyun esnasında herhangi bir hata verdi mi? Ya da bir uyarı çıktı mı karşınıza?

jeff123can

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Anonim
MSAA FXAA TAA 3ünüde açmana gerek yok, birini aç yeter,
TAA = iğrenç kenar yumuşatma
FXAA = eh

MSAA = yüksek kalite kenar yumuşatma- düşük fps

ben kenar yumuşatma olmadan oynuyorum,çok fps düşürmese tercihim MSAA

Faithfull

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İ. Efe Tezel
MSAA FXAA TAA 3ünüde açmana gerek yok, birini aç yeter,
TAA = iğrenç kenar yumuşatma
FXAA = eh

MSAA = yüksek kalite kenar yumuşatma- düşük fps

ben kenar yumuşatma olmadan oynuyorum,çok fps düşürmese tercihim MSAA
anladım deneyeceğim teşekkür ederim, fakat benim çözemediğim üçü de açıkken 90 a nasıl çıktı bu fps en başta ve şuan niye eski haline dönemiyor.

Top Bottom