Neler Yeni

Rdr 2 Ve Di̇ğer Oyunlarda Yaşadiğim Fps Sorunlari

Aaahmt

80+ Silver
gpu z bilgilerini atabilir misin kartın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sistem ile o fps'ler normal değil. Ya yazılımsal bir sıkıntı var ya da oyun görüntü ayarlarını sisteme uygun şekilde optimize etmemiş olabilirsin. Belleklerin bios'tan kontol ettiğinde kaç MHz'de çalışıyor. D.O.C.P. açık mı? Oyunun optimizasyonu hakkında net bir şey söyleyemiyorum. Daha oynayabilme fırsatım olmadı.
Vsync vs kapalı oyun ayarlarında anormallik yok birçok oyunda yaşıyorum bu sorunu mafia 1 de gta 5 de vs

Bu sistem ile o fps'ler normal değil. Ya yazılımsal bir sıkıntı var ya da oyun görüntü ayarlarını sisteme uygun şekilde optimize etmemiş olabilirsin. Belleklerin bios'tan kontol ettiğinde kaç MHz'de çalışıyor. D.O.C.P. açık mı? Oyunun optimizasyonu hakkında net bir şey söyleyemiyorum. Daha oynayabilme fırsatım olmadı.
Ramları kontrol ettim hocam 3600mhzde çalışıyor sorun yok

Sorunun üst üste indirdiğim driverlerdan oluştuğunu düşünüyordum fakat ddu ile driver silip sıfırdan driver indirince sorunun driverde olmadığını anladım

Ekler

• Screenshot_9.png
    Screenshot_9.png
    23.7 KB · Hit: 33
  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    26.3 KB · Hit: 39

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak

Vsync vs kapalı oyun ayarlarında anormallik yok birçok oyunda yaşıyorum bu sorunu mafia 1 de gta 5 de vs
Öncelikle işlemciniz stokta olduğundan ve ısındığından boost clock frekansına tam çıkamıyor OC yaparak bu sorun çözülebilir ama soğutucunuzun olması lazım bu biraz ekran kartı kullanımının %99a ulaşmasını sağlar ufakta olsa fpsinizin artmasını sağlar.
2. eve geçince GPU-Z ekranını paylaşır mısın ve oyundayken sensör bölümünü çekip atabilir misin

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
m2 ssd var hocam ssd de kurulu

ultra ayarlar 60fps almama 3060ti ile normal dediniz hocam şahsen katılmıyorum bu duruma
Hocam değerler normal bende 3070 ile bir tık üstü 70 ila 100 arası geziyor şayet fps istiyorsanız ki bazı testlerde bunu yapıyorlar dlss performans veya ultra performansa almanızı öneririm o zaman testteki fps değerlerine ulaşırsınız ama kaliteden olursunuz veriler normal rdr2 hafif bi oyun değil ki en yüksek ayarlarda 120 fps oynatsın 20klık bilgisayar

Aaahmt

80+ Silver
Öncelikle işlemciniz stokta olduğundan ve ısındığından boost clock frekansına tam çıkamıyor OC yaparak bu sorun çözülebilir ama soğutucunuzun olması lazım bu biraz ekran kartı kullanımının %99a ulaşmasını sağlar ufakta olsa fpsinizin artmasını sağlar.
2. eve geçince GPU-Z ekranını paylaşır mısın ve oyundayken sensör bölümünü çekip atabilir misin
Son kısımı bana söylediyseniz ben evdeyim zaten hocam :D oyundaki sensör kısmını anlayamadım pek bilgim yok ne demek istediniz?

Ekler

• Screenshot_10.png
    Screenshot_10.png
    19.7 KB · Hit: 36

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
Son kısımı bana söylediyseniz ben evdeyim zaten hocam :D oyundaki sensör kısmını anlayamadım pek bilgim yok ne demek istediniz?
gpu z uygulamasında sensors sekmesi var orası

bu uygulamadan bahsetmiyorum gpu z https://www.techpowerup.com/gpuz/

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
3070 bile ultra ayarlarda 88 max görüyor hocam 3060ti için beklentiniz yüksek değil mi ?

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Bu test 2k da yapılmış olsa fps artar mı azalır mı hocam?

oyunda bu şekilde
azalır tabikide fps

tüm değerleriniz normal görünüyor ultra ayarlarda 120 fps beklemeniz için 4000 serisi gpu bakmanızı öneririm

Aaahmt

80+ Silver
azalır tabikide fps

tüm değerleriniz normal görünüyor ultra ayarlarda 120 fps beklemeniz için 4000 serisi gpu bakmanızı öneririm
Bu benim sistemim 2kda dlss balanced fps orada

azalır tabikide fps

120FPS beklediğimi kim söylüyor hocam neyi anlatmaya çalışıyorsunuz anlamadım dlss kapalı 60ı geçemiyorum ve iş sadece rdrde bitmiyor gta onlineda yine aynı şekilde 50-60fpslere düştüğüm oluyor story modunda 30-40fps kaybım var ben bunun dermanını ararıyorum

azalır tabikide fps

Mafia 1 definitive editionda tarif edemediğim şekilde bir kasma sorunu yaşadım oyun gerçekten çok kötüydü zorla 15 saat oynayıp bitirdim

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Bu benim sistemim 2kda dlss balanced fps orada

120FPS beklediğimi kim söylüyor hocam neyi anlatmaya çalışıyorsunuz anlamadım dlss kapalı 60ı geçemiyorum ve iş sadece rdrde bitmiyor gta onlineda yine aynı şekilde 50-60fpslere düştüğüm oluyor story modunda 30-40fps kaybım var ben bunun dermanını ararıyorum
gta online ve story mode arasında o tarz bi fps kaybını bende yaşıyorum ayrıca attığınız videoda custom ayarlar demiş ultra ayarlarda değil

Aaahmt

80+ Silver
gta online ve story mode arasında o tarz bi fps kaybını bende yaşıyorum ayrıca attığınız videoda custom ayarlar demiş ultra ayarlarda değil
Gta 5 2k ultrada aldığı fpsi 1080p de alamıyorum ben ondan sordum 2k olursa fps azalır mı diye

Top Bottom