JSezar
80+ Silver
Merhabalar, bu konuyu açma sebebim Türkçe kaynak bulamam oldu. NVIDIA kartlarda kurulumu çok kolayken AMD GPU'larda kurulumu biraz uğraştırıyor. AMD ekran kartınız varsa nasıl kuracağınızı adım adım anlatacağım.
Asıl kaynağımız bu;
Öncelikle Python ve Git 'i kurmamız gerek. Dikkat etmemiz gereken Python 3.10.6 ve Git 2.32.2 sürümünü indirmemiz lazım. Güncel sürümlerde çalışmıyor.
Bağlantılar:
Python 3.10.6
git
Python'u kurarken PATH ekleme seçeneğini işaretlemeyi unutmayın. (Görseldeki Python sürümüne takılmayın. 3.10.6 kurulu olduğu için 3.12.1 de göstermek zorunda kaldım.)
Masaüstüne gelin ve sağ tık yapıp CMD açın. Aşağıdaki kodu yapıştırın. Eğer hata alırsanız kodu tek tek yapıştırın.
Masaüstünde oluşan stable-diffusion-webui-directml klasörüne gelin ve webui-user.bat 'i çalıştırın. Eğer sorun yoksa birkaç GB indirme yapacaktır.
webui-user.bat dosyasına sağ tıklayıp düzenle deyin. Böyle bir pencere açılacak.
COMMANDLİNE_ARGS kısmına
Eğer webui-user.bat dosyasını düzenlemezseniz yetersiz VRAM uyarısı verecektir ve çalışmayacaktır.
Stable Diffusion çalıştırmak için webui-user.bat dosyasına çift tıklayın.
Tarayıcıda böyle bir pencere açılacak. Stable Diffusion çalışırken webui-user.bat açık kalacak kapatmayın. Çıkmak istediğinizde webui-user.bat 'i kapatabilirsiniz.
Asıl kaynağımız bu;
Install and Run on AMD GPUs
Stable Diffusion web UI. Contribute to AUTOMATIC1111/stable-diffusion-webui development by creating an account on GitHub.
github.com
Öncelikle Python ve Git 'i kurmamız gerek. Dikkat etmemiz gereken Python 3.10.6 ve Git 2.32.2 sürümünü indirmemiz lazım. Güncel sürümlerde çalışmıyor.
Bağlantılar:
Python 3.10.6
git
Python'u kurarken PATH ekleme seçeneğini işaretlemeyi unutmayın. (Görseldeki Python sürümüne takılmayın. 3.10.6 kurulu olduğu için 3.12.1 de göstermek zorunda kaldım.)
Masaüstüne gelin ve sağ tık yapıp CMD açın. Aşağıdaki kodu yapıştırın. Eğer hata alırsanız kodu tek tek yapıştırın.
git clone https://github.com/lshqqytiger/stable-diffusion-webui-directml && cd stable-diffusion-webui-directml && git submodule init && git submodule update
Masaüstünde oluşan stable-diffusion-webui-directml klasörüne gelin ve webui-user.bat 'i çalıştırın. Eğer sorun yoksa birkaç GB indirme yapacaktır.
webui-user.bat dosyasına sağ tıklayıp düzenle deyin. Böyle bir pencere açılacak.
COMMANDLİNE_ARGS kısmına
--opt-sub-quad-attention --lowvram --disable-nan-check
bunu yapıştırın ve kaydedip kapatabilirsiniz.Eğer webui-user.bat dosyasını düzenlemezseniz yetersiz VRAM uyarısı verecektir ve çalışmayacaktır.
Stable Diffusion çalıştırmak için webui-user.bat dosyasına çift tıklayın.
Tarayıcıda böyle bir pencere açılacak. Stable Diffusion çalışırken webui-user.bat açık kalacak kapatmayın. Çıkmak istediğinizde webui-user.bat 'i kapatabilirsiniz.