Hocam yinede 3600 almak daha mantıklı olacaktır bence3500X oyun için üretilmiş bir işlemci. Oyun çoklu çekirdek istemez, tabii demiyorum ki 2 çekirdekli işlemcide yeter diye.
Hocam yinede 3600 almak daha mantıklı olacaktır bence3500X oyun için üretilmiş bir işlemci. Oyun çoklu çekirdek istemez, tabii demiyorum ki 2 çekirdekli işlemcide yeter diye.
Dostum siz ciddimisiniz ya 3300x diyorum ben neden herkes 3500x sandı allaah allaaahDostum o kadar yazdım, 3300x ile 3500x zaten hemen hemen aynı performansa sahip.
Ne yapacağını söyledim, bizzat test ettim 5 fps falan daha iyi çoklu oyunlarda.
Diğer her oyunda 3500x/3300x daha iyi.
Bu videoyu da izlemeni öneririm Abdullah abi işlemcileri güzelce karşılaştırmış ve oyun performansları da var.
3500x ile 3600 arasında çok fark var diyenlere de mis gibi cevap olmuş. 1600 AF ile karşılaştırmak saçma.
Oyun konusunda aralarında doğru dürüst fark yok oyun performansları ikisi de %134.3 hatta çoğu oyunda izlersen 3600 daha fazla ısındığı için tam boosta çıkamıyor ve 3500x 5 fps falan öne geçiyor dediğim gibi. 1600 AF falan yanında hikaye.
Çoklu çekirdeğe çok bağlı oyunlarda ise videoda da görebileceğin gibi 7-8 fps fark var. Bunlar birbirini götürüyor ve oyun performansları ikisi de %134.4 eşit oluyor. Sırf oyun odaklı sistemler için 3500x güzel tercih.
Fakat dediğim gibi render gibi işlerle de uğraşacaksanız 3600 almak daha iyi. Soğutucu da aldınız mı tamamdır çünkü soğutucu almadan çok yüksek derecelere ulaşıyor ve renderdan da verim alamıyorsunuz.
1600 AF ile bakınca ise 7-8 fps olan fark düşüyor 3-5 fps civarına.
Sadece oyun sistemleri için 3500x gayet iyi tercih.
Dostum çoklu çekirdek isteyen oyunlarda peki 3300x ne yapacak onuda söylersen sevinirim basbaya belli bir sonuç bu thread ve core sayısı BF gibi çoklu çekirdek kullanan oyunlarda 1600af yi öne geçiriyor.
He eywallah1600'den iyi.
Hocam yinede 3600 almak daha mantıklı olacaktır bence
3300x ile 3500x hemen hemen aynı fiyatta, çoklu çekirdekleri eşit sayılır.Yaw neden herkes 3500x diyor arkadaşlar bu vs 3300x 3100 ve 1600 af 3500x nerden çıkarttınız
3600 ile 3500x arasında 200 TL fark varken , 1600 AF için @keremcnsz24 ve @intel pentium gerekli açıklamayı yapmışken , senin dediğin biraz inatçılık ve modern cahillik.
Değil, fakat 6 core 12 thread ne ozaman ?
Dostum şehir efsanesi dediğin olay ??? BF gibi oyunların tekli çekirdekmi çoklu çekirdekmi kullandığına bir bak isterim ilerdeki çıkacak oyunlarda cs lol gibi oyunlar olmayacağı için işlemciyide zorlayacak ve çoklu çekirdeği kullanacak bu durumda da 9400F 1600 AF ile ya aynı performansı verecek yada gerisinde kalacak.Siz çoklu çekirdeği ne zannediyorsunuz? Arkadaşlar öyle bir dünya yok ne kadar çok çekirdek o kadar çok fps demek değil.
İleride çoklu çekirdek performansına bakacak demişsin ama neye göre kime göre şehir efsanesi...
Çoklu çekirdek render alımında inanılmaz işe yarar çünkü işlemciyi inanılmaz yoran bir işlemdir.
O yüzden yıllardır intel çekirdeği az olduğu halde daha fazla fps değerleri verdi oyunlarda.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hoşgeldin bea
1 ayda 200 TL biriktiremiyorsan o da senin , neyse sabırsızlığın diyelim... Oyun odaklı olmayan veya foruma açılan her sistem tavsiyelerine de gidip önermeyin şimdi bu işlemcileri.200 TL'yi para olarak görmüyorsan o senin zenginliğin.
1 ayda 200 TL biriktiremiyorsan o da senin , neyse sabırsızlığın diyelim... Oyun odaklı olmayan veya foruma açılan her sistem tavsiyelerine de gidip önermeyin şimdi bu işlemcileri.
Hayır , "Sadece oyun oynamayacaksan ALMA !" diyeceksin.Ben zaten önermiyorum. Adamın parası buna yetiyor ve 1 ay daha beklemek istemiyor. Adama para mı göndereyim?
Bununla beraber bu konu kilitlenmeli bence.İnceleme - AMD Ryzen 5 1600X ve Ryzen 3 3300X Kıyaslaması!
Öncelikle herkese selam :) Uzunca bir süredir Ryzen 5 1600X işlemciyi kullanıyordum ve bazı oyunlarda artık performansının garipleştiğini fark etmiştim, özellikle eski oyunlarda thread kullanımları %100 gibi değerlere çıkabiliyordu. Şansıma 1000 TL gibi bir fiyatla 3300X işlemciyi satın aldım ve...donanimarsivi.com